killswitch napísal:nechcem sa hadat okolo pasivov na pamatiach,nikdy som ziadne nemal...
Sak nikto sa nehada
len si treba veci ujasnit, alebo povedat svoj nazor.
Na svojej 6800 si nemal origo chladene aj pamate? (aj ked uznavam ze tie origo nie je zrovna moc podarene riesenie vzhladom na rozdielny tepelny vykon cipov zdruzenych pod jeden pasiv)
Ci teraz nemas ziadne chladenie na pamatiach? Tak skus prstom aku maju teplotu ked ich mas na 840, alebo aj len na 700.
killswitch napísal:ale po precitani par topicov som dospel k takemu nazoru...predstavujem si to tak,ze pasivy(najlepsie ofukovane fanom)su potrebne az pri poriadnom takteni,ked ide teplota rapidne hore,pri beznom to moze byt na skodu...aspon tak som to pochopil zo skusenosti niektorych uzivatelov...ja si totiz myslim,ze ofukovanie priamo ma rovnaku ucinnost...
ale nechcem sa hadat,mozno nemam pravdu...
Tak to si myslim ze nemas pravdu. A co si predstavuje pod pojmom poriadne taktenie? Drtiva vacsina takti asi tak, ze pokial to ide tak preco nie, a teploty sa v drtivej vacsine pripadov este z daleka neblizia deklarovanym kritickym hodnotam. (len malo ludi robi Vmody) Akurat prestanu ,,stihat" cipy ktore pri lepsom chladeni mohli korektne zvladat aj vyssie freq. (na zivotnost trebars kaslat)
Aby boli pasivy na skodu tak to by museli mat tie pamate teplotu nizsiu ako je teplota okolneho vzduchu. A to asi tazko.
A na to aby priame ofukovanie malo rovnaku ucinnost, tak to by si musel fukat asi nejakym priemyselnym kompresorom Atlas Copco.
A ked vies naco je pasiv tak ho skus pouzit, najlepsie este skor ako zacnes taktit. Ak by ta karta trebas aj nedala viac, tak je tu este dobry pocit a dlhsia zivotnost. Aj ked ta zivotnost mi je nanic, lebo skor si kupim novu kartu, ale este sa mi nestalo aby som s lepsim chladenim neprevadzkoval kartu na vyssich freq. (asi som nemal stastie na dobre chladenu kartu)