Problém s Asus M4A79T Deluxe

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
DDakkon
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 20
Dátum registrácie: Št 27. Aug, 2009, 21:05

Problém s Asus M4A79T Deluxe

Príspevok od používateľa DDakkon »

Chcem sa spýtať či je možné vzkriesiť túto dosku Asus M4a79T Deluxe.
Priblížim celý problém.
Dosku som kupoval asi tak pred pol rokom od začiatku sa my nepáčila nakoľko na moje počudovanie malo strašný problém táto doska vobec detekovať správne ale hlavne rýchlo iný hardware napr.grafická karta.Musel som niekoľko krát zapínať a vypínať počítač aby mi ju vobec detekoval ale predtým bol ešte jeden problém že mi vobec nefungovala a až po dlhom bádaní som zistil že doska ani nieje odizolovaná pri dierach na skrutky a som myslel že je nefunkčná.Neskoršie asi tak po 3 mesiacoch som objavil že monitor resp.obraz začal nepríjemne blikať alebo skor pási mierne biele ako vidíme na videách keď snímajú crt monitory len s pomalším blikaním. Monitoru nebolo samozrejme nič čo som otestoval na inej zostave.Napájaním to taktiež nebolo,ale čo bolo na tom najzvláštnejšie a s čím som sa od doby čo sa venujem pc ešte nezažil že čím viac sa prepínali okna z 2D do 3D poprípade pády systému tak tým viac blikal a v neposlednej fáze začalo v 3D hrách nie len blikať ale priam tie blikacie pásy ostávali,takže ak bol nejaký text v hre ktorý bol už vlastne len 2D a bolo napr. daný text červený tak na koncoch textu, boli pásy ktoré už neblikali ale ostávali staticky tam a mali mierne zfarbenie ako daný text a to už bolo neznesiteľné. Jediné čo sa dalo spraviť bolo odpojiť grafiku presnejšie Ati HD 5870 za x1900xt,trápiť sa kým sa jej uráči nájsť grafiku po načítaní karty som vypol pc a znovu dal svoju novu Hd 5870 a už obraz bol v poriadku i blikanie sa zlepšilo podstatne ale stále tam je.Som si na 90% istý že to nieje monitorom grafikou a ani napájaním ale práve doskou a to nepočítam z pískaním ktoré vydáva pri 2D niekedy.

A teraz k samotnej podstate poslednému problému,napadlo ma že skúsim natiahnuť najnovší bios klasicky cez usb klúč a cez bios samotného asusu update ktoré obsahuje bios no po dokončení a po hláške done ktorá bola rovnaká ako pri prvom flashovaní ktorý som musel dávať koli správnej detekcíi procesora sa pc reštartovalo vyplo monitor na čo som bol zvyknutý no teraz po niekoľkých štartoch vobec nezapína monitor a ani nezapípa čo vždy zvykol a mám pocit že sa zle udpatol.Pokiaľ viem doska nemá ochranu pri flashovaní biosu tak či existuje ešte sposob ako možno dosku aktivovať inak mi pc normálne zapne.

Človek kúpi drahú dosku za 4500-5000sk a že vraj Asus kvalita a toľko problémov som na jednej doske ešte nezažil.Čínsky s_it :furious2:
Predtým som mal DFI Ultra-D a tá bola perfektná žiaden problém a ľutujem že som nekúpil DFI LanParty DK 790FXB-M3H5 za tiež 5000sk len nebola veľmy dostupná vtedy.
Myslíte si že sa mi oplatí ju kupovať poprípade akú inú mi doporúčate kúpiť aby mi nebrzdila takty a ramky a taktiež ak sa asus nepodarí spojazdniť ako to bude s reklamáciou s ktorou nemám ešte skúsenosti ak je to pravdepodobne bios problém.
Moja zostava pre info:monitor LCD HP LP 2475w 24/Grafika-ati hd 5870/procesor-Amd 4phenon 955 black edition taktnutý na 3700mhz,Ram-4x2gb (8gb) Corsair 1600mhz,zvuková karta-Creative sound blaster X-fi Fality titanium,disk-SSD Kingston 80 gb

Ďakujem za prípadne odpovede a prepáčte za moje gramatické chyby :-)
Používateľov profilový obrázok
Brechi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 206
Dátum registrácie: St 25. Feb, 2009, 20:32
Bydlisko: Michalovce - Stretava

Re: Problém s Asus M4A79T Deluxe

Príspevok od používateľa Brechi »

Ja mám dosku M4A79 Deluxe to je v podstate to isté len nepodporuje DDR3. Moja doska podporuje CrashFree bios takže aj tvoja ho musí podporovať pozri sa v manuáli na stranu 3-6 alebo hľadaj v obsahu manuálu ASUS CrashFree bios 2 utility tam je návod ako obnoviť zle flashnutý bios
a ešte is prečítaj toto je to podobný problém z grafikou http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =4&t=59496" onclick="window.open(this.href);return false;
Spoiler: ukázať
CPU - AMD Phenom II X4 920
CPU Cooler - Noctua NH-U9B SE2
VGA - ATI Sapphire HD 5850 1GB
MB - ASUS M4A79 Deluxe
RAM - Kingston HyperX KHX8500D2T1K2 2x2GB DDR2 1066Mhz
HDD - WD 1TB 7200rpm
PSU - SEASONIC X-750 80Plus Gold

Návrat na "Základné dosky"