Prepojenie dvoch PC pomocou dvoch routrov (wifi)
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Prepojenie dvoch PC pomocou dvoch routrov (wifi)
Mam taku otazocku. Kamoska chyta net od susedy pomocou USB WiFi modulu zapojeneho do klasickeho PC ale ma casto problem so signalom. V skrini ma odlozeny normalny WiFi router (model neviem). Prva otazka je ci sa da zapojenie vyriesit pomocou routra (nieco ako Access Point alebo cosi) v zapojeni ako je v prilozenom obrazku. A druha ci to moze zvysit kvalitu prijmu oproti USB srandicke co ma teraz. Vdaka.
Re: Prepojenie dvoch PC pomocou dvoch routrov (wifi)
1) pripojenie cez wifi router
ano, beznejsie je, aby wifi router vedel fungovat v client rezime, nez AP rezime. takze je vcelku solidna pravdepodobnost, ze sa to vie pripojit cez wifi...
2) kvalita prijmu
pokial to ma tie par dB antenky, tak to bude mat pravdepodobne lepsi signal, ako miniantenka, ktora je v usb-dongle, takze signal by mohol byt lepsi
strati vsak pohyblivost stanice, lebo bude musiet medzi routrom a pc/nb tahat kabel
ano, beznejsie je, aby wifi router vedel fungovat v client rezime, nez AP rezime. takze je vcelku solidna pravdepodobnost, ze sa to vie pripojit cez wifi...
2) kvalita prijmu
pokial to ma tie par dB antenky, tak to bude mat pravdepodobne lepsi signal, ako miniantenka, ktora je v usb-dongle, takze signal by mohol byt lepsi
strati vsak pohyblivost stanice, lebo bude musiet medzi routrom a pc/nb tahat kabel
lava, prava, lava, prava ...
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Re: Prepojenie dvoch PC pomocou dvoch routrov (wifi)
Stanica je PC "zabudovane" v stole takze ziadna pohyblivost nie je nutna. Co je nutne je zvysit kvalitu pripojenia. Dik za radu.
Nevies poradit kde to clientske nastavenie je napriklad na tvojom routri ? Hladam na mojom D-Link zatial bezuspesne.
Nevies poradit kde to clientske nastavenie je napriklad na tvojom routri ? Hladam na mojom D-Link zatial bezuspesne.