Otestovanie VGA
- Demoskinos
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 10. Nov, 2005, 20:00
Otestovanie VGA
Caute. Na svoju VGA - Sapphire HD4870 som dal pasivny chladic Accelero S1 rev. 2 a ventilator Noctua NF-P12. Neviem, ci som nieco odpiekol alebo nie, ale mrzne mi PC. VGA ani CPU som nepretaktovaval. Nahodil som teda povodny chladic ale nepomohlo. Mrzne aj tak pri hrani hier. Pri Folding home to nemrzne. Hladam preto niekoho z okolia Kosic/Presova, kto by mi ju vedel skontrolovat.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Otestovanie VGA
a skusal si zatazovat jednotlive komponenty ? napr. grafu v FurMark alebo OCCT, CPU, MB a RAM v napr. IntelBurnTest
Len v OCCT nedavaj test Power Supply, pokial mas daky horsi .. nemusel by to prezit. Pred vymenou chladica bolo vsetko OK?
Len v OCCT nedavaj test Power Supply, pokial mas daky horsi .. nemusel by to prezit. Pred vymenou chladica bolo vsetko OK?
Spoiler: ukázať
- Demoskinos
- Nový používateľ
Ano, skusal som Futuremark. Vsetko bolo pred vymenou OK.
zamrzne a restartuje sa? (respektive ty musis reset?)
asi viem kde mas chybu
asi viem kde mas chybu
- Demoskinos
- Nový používateľ
Zamrzne. Kde moze byt chyba ?
ked mas takuto nereferencnu sapphire ako mam ja:
tak tieto maju taku haluz v biose karty, ktora na "ochranu" karty vypne kartu vtedy
ked zisti ze sa netoci ventilator. typujem ze ked si tam nahodil Accelero tak ten novy
ventilator si napojil na dosku (alebo na zdroj) - ale slot na zapojenie ventilatora na PCB
grafiky zostal prazdny. myslim tento kde bol povodne zapojeny ventilator (lavy horny roh PCB):
aby si to mu zabranil tak musis do toho slotu na grafike priviest signal o tom,
ze ventilator sa toci. staci ze tam pripojis zlty kablik z hociktoreho ventilatora
ktory mas v skrini (napriklad z tej noctuy). takze rozoberies konektor ventilatora
a zapojis tam ten pin (staci ten zlty, alebo mozes zapojit aj vsetky 3 a ventilator
bude aj napajany z grafiky)
takto nejak to vyzeralo po zapojeni zlteho:
teraz tam mam vsetky 3 ale to nemam odfotene
TEDA nie som si isty ze je to tvoj problem, ale ked ano tak toto jednoduche riesenie pomoze.
tak tieto maju taku haluz v biose karty, ktora na "ochranu" karty vypne kartu vtedy
ked zisti ze sa netoci ventilator. typujem ze ked si tam nahodil Accelero tak ten novy
ventilator si napojil na dosku (alebo na zdroj) - ale slot na zapojenie ventilatora na PCB
grafiky zostal prazdny. myslim tento kde bol povodne zapojeny ventilator (lavy horny roh PCB):
aby si to mu zabranil tak musis do toho slotu na grafike priviest signal o tom,
ze ventilator sa toci. staci ze tam pripojis zlty kablik z hociktoreho ventilatora
ktory mas v skrini (napriklad z tej noctuy). takze rozoberies konektor ventilatora
a zapojis tam ten pin (staci ten zlty, alebo mozes zapojit aj vsetky 3 a ventilator
bude aj napajany z grafiky)
takto nejak to vyzeralo po zapojeni zlteho:
teraz tam mam vsetky 3 ale to nemam odfotene
TEDA nie som si isty ze je to tvoj problem, ale ked ano tak toto jednoduche riesenie pomoze.