Zdravím, potrebujem radu
Jedného dňa som nezapol PC. Jedinou indíciou, ktorá by poukazovala na poruchu je blikajúce logo na základnej doske (ktoré pri Standby stave svieti). Neviem sa dopátrať, čo toto znamená... No... bliká doska a to je tak všetko. Zapnúť sa to nedá.
Mašinu som dal do servisu, nech mi povedia že čo s tým je. Ževraj odišiel zdroj... No priši mi ako mantáci, tak sa pýtam ešte tuto na fóre...
Ide o to, že nechcem kupovať nový zdroj, ak ide o nejakú prkotinu. Ako je to s opravou PC zdroja? Je to cesta, ktorou by som sa mal vydať? Kam ísť? Vrámci BA...? No a to blikajúce svetlo na MB mi tiež nedá pokoja. Nechcem po kúpe nového zdroja zistiť, že problém je v MB
Ďakujem za postrehy, ešte špecifikácia PC:
Zdroj: Fortron Epsilon 700W
MB: P5B Deluxe
ostatné: CPU C2D E6600, 2x1giga ram, grafika geforce 8800gtx, dvd mechanika
Fortron 700W - RIP?
Re: Fortron 700W - RIP?
hm... nemám možnosť skúsiť iný zdroj... len sa vlastne spoľahnúť na to, čo mi povedali v servise. No nedá mi to svetlo na MB. Ak svieti, znamená to že zdroj nemôže byť celkom dead...?
A ako je to s tou opravou? Robí sa to?
A ako je to s tou opravou? Robí sa to?
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
vsak nech iny zdroj vyskusaju v tom servise a ty bud pri tom...
oprava zdroja ta mozno vyjde viac ako novy...
oprava zdroja ta mozno vyjde viac ako novy...
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
No presne o tom istom probleme som sa dnes bavil s kamosom ma fortron BS2 500W s ASUS dosku a robi mu presne to iste svetielko svieti pokial je PC vypnuty a ked ho zapol tak mu zacalo blikat, hovoril ze pri zapnutom zdroji meral napetia a ze dost kruto kolisali takze zrejme mu tam odysiel nejaky riadiaci obvod. Zdroj uz dal samozrejme na reklamaciu.
Inac aj ja som uz nieco podobne zazil tak isto na fortrone NPS 400W ale mne vtedy aspon isiel znut PC ale ziadne narocnejsie aplikacie som nemohol mat zapnute kedze mi kolisali napetia a PC bol nestabilny.
Takze to bude pravdepodobne aj tvoj pripad, daj ten zdroj na reklamaciu.
Inac aj ja som uz nieco podobne zazil tak isto na fortrone NPS 400W ale mne vtedy aspon isiel znut PC ale ziadne narocnejsie aplikacie som nemohol mat zapnute kedze mi kolisali napetia a PC bol nestabilny.
Takze to bude pravdepodobne aj tvoj pripad, daj ten zdroj na reklamaciu.
Spoiler: ukázať
Vsak vyber zdroj, pichni ho do elektriky a skratni pin 4a5 (cierny a zeleny kablik). Ak ostane stat, je v prdeli, ak sa rozbehne, pomeraj to. Inak stand-by Ti moze ist. Ja mam teraz tiez killnuty zdroj, utiahne len dosku, dvd a jeden disk
M
M
Bude na 90 percent zdroj v ťahu. Fortrony posledne dosť poklesli na kvalite, absolútne ich nepoužívam okrem pasívnej 400W verzie ktorá je zatiaľ spoľahlivá...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555