Zemepisná hádanka
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Zemepisná hádanka
Takže pripravil som si pre Vás malú hádanku
Učiteľ zemepisu z jednej popradskej školy počas prázdnin rád cestuje po svete. Po prázdninách
rozpráva svojim žiakom zážitky z ciest, ale nikdy neprezradí, kde vlastne bol. Jeho žiaci sú však
veľmi šikovní a z jeho slov dokážu vždy určiť krajinu, ktorú ich učiteľ navštívil. Po posledných
prázdninách prezradil žiakom, že bol v samostatnom suverénnom štáte, ktorý je väčší ako
Slovensko. Do krajiny priletel o 18:30 hod. tamojšieho času. Jeho hodinky však vtedy ukazovali
čas 22:30 hod. Žiaci s pomocou Atlasu sveta vytipovali päť krajín, v ktorých mohol učiteľ stráviť
prázdniny. Ktoré to boli? (a) ..............................................................................................................
Potom učiteľ žiakom prezradil, že tam kde bol, v zimnom polroku na poludnie tieň predmetov
smeruje priamo na juh, a tak žiaci vyškrtli zo zoznamu dve krajiny. Boli to:
(b)...................................................., ......................................... a .................................................... .
Napokon, keď učiteľ prezradil, že krajina, v ktorej prázdninoval, má len dvoch susedov, žiaci
s istotou vedeli, že prázdniny strávil v štáte (c) .................................... . Ktoré štáty sú tými
susedmi? (d) .................................................... a ............................................ .
Prví ktorí odpovie správne získa vypísanú ceruzku z USA...
Učiteľ zemepisu z jednej popradskej školy počas prázdnin rád cestuje po svete. Po prázdninách
rozpráva svojim žiakom zážitky z ciest, ale nikdy neprezradí, kde vlastne bol. Jeho žiaci sú však
veľmi šikovní a z jeho slov dokážu vždy určiť krajinu, ktorú ich učiteľ navštívil. Po posledných
prázdninách prezradil žiakom, že bol v samostatnom suverénnom štáte, ktorý je väčší ako
Slovensko. Do krajiny priletel o 18:30 hod. tamojšieho času. Jeho hodinky však vtedy ukazovali
čas 22:30 hod. Žiaci s pomocou Atlasu sveta vytipovali päť krajín, v ktorých mohol učiteľ stráviť
prázdniny. Ktoré to boli? (a) ..............................................................................................................
Potom učiteľ žiakom prezradil, že tam kde bol, v zimnom polroku na poludnie tieň predmetov
smeruje priamo na juh, a tak žiaci vyškrtli zo zoznamu dve krajiny. Boli to:
(b)...................................................., ......................................... a .................................................... .
Napokon, keď učiteľ prezradil, že krajina, v ktorej prázdninoval, má len dvoch susedov, žiaci
s istotou vedeli, že prázdniny strávil v štáte (c) .................................... . Ktoré štáty sú tými
susedmi? (d) .................................................... a ............................................ .
Prví ktorí odpovie správne získa vypísanú ceruzku z USA...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Re: Zemepisná hádanka
a. Guyana, Surinam, Brazília, Uruguaj, Argentína
b. Guyana, Surinam
c. Uruguaj
d. Argentína, Brazília
to nebude asi dobré
b. Guyana, Surinam
c. Uruguaj
d. Argentína, Brazília
to nebude asi dobré
- 1adad1
- Používateľ
Správne.......... vyhravas ceruzku zn. Lovet z USA........ mozes si ju osobne vyzdvihnut v BA
-
- Pokročilý používateľ
juchú, v septembri prídem tak dúfam že má tá zeruzka bude ešte čakať
- 1adad1
- Používateľ
nemozem aj ja davat hadanky?
-
- Pokročilý používateľ
je to super, hlavne keď sa hrá o také hodnotné ceny
- 1adad1
- Používateľ
Aj ja vravím
ak by ste mali vela hadaniek, tak sa z toho da spravit sutaz, na nejakych aspon 10 kol
odpovede by sa posielali niekomu, kto by to mal pod palcom, robila by sa statistika bodov a urcite by gabo nejake pero pretaktovanie.sk alebo mozno aj jednu SD RAM 32MB dodal
odpovede by sa posielali niekomu, kto by to mal pod palcom, robila by sa statistika bodov a urcite by gabo nejake pero pretaktovanie.sk alebo mozno aj jednu SD RAM 32MB dodal
alebo to pero co som vcera vyhral sa stane putovna trofej
ale to by som ja musel vymysliet nejaku hadanku...
ale ked bude pekne tak si ho necham (alebo predam na ebay )
ale to by som ja musel vymysliet nejaku hadanku...
ale ked bude pekne tak si ho necham (alebo predam na ebay )
- 1adad1
- Používateľ
tak ak chcete tak ja mam vela otazok v zalohe....... je to len na vas....
Patrik akosi i to nevychadza Podla mojich vypoctou sa nachadza v casovom pasme -3 a tam v mojom atlase je len Brazilia a Gronsko
Spoiler: ukázať
- 1adad1
- Používateľ
v casovom pasme gmt -3 su krajiny - Argentína, Urugvaj, Brazília, Guyana a Grónsko