GA-P55A-UD4: mínusové teploty CPU
Re: GA-P55A-UD4: mínusové teploty CPU
No ja som ten problém s kurzorom nemal vôbec, s UVD to teda neviem... GSOD nikdy a zelene bodky tiež neboli. Takže by som predpokladal, že to GPU nebude. Na noc som nechal spustený film, zapol som opakovanie, aby šiel v kuse a ráno pozerám, že to je zamrznuté. Skúsil som pamätiam nastaviť 1,7V a nechám to bežať zase, uvidím, keď sa vrátim z práce... ak by si/ste medzitým mali ešte nejaké nápady, prosím napíšte. Zatiaľ vďaka faugusztin.
Ok, takže pamäte som vylúčil. Mám ešte doma G.Skill moduly, ktoré mi prišli z RMA a aj s tými to zamrzlo. Teraz som totálne v koncoch. Pritom ten PC bežal vyše mesiaca úplne bez problémov. Menil som iba ramky a preto som ich podozrieval, no teraz už netuším, kde môže byť chyba. Skúsim ešte na pár dní hodiť základné takty a napätia a uvidím. Každopádne takto pretaktovaný bez problémov išiel.
Ešte sa spýtam na dosť primitívnu otázku. Nemôže to robiť kvôli tomu, že som musel zmeniť SATA -> IDE namiesto SATA -> AHCI? Bol som nútený to zmeniť, lebo doslova z ničoho-nič mi bootovaní zamrzla doska pri načítavaní SATA zariadení. Dostal som sa cez to buď clr_cmos alebo odpojením všetkých zariadení. Určite dám vedieť či to ide na základných taktoch a voltážach, ak by to mohlo niekomu niekedy pomôcť. Ak ani to nebude problém, tak skúsim niekde zohnať grafiku. Ešte predtým ale skúsim nový win, aj keď to mi veľmi logické nepripadá. Ak by niekto vedel pomôcť, prípadne dať nejaký tip, prosím napíšte. Vďaka.
Dan.
Ešte sa spýtam na dosť primitívnu otázku. Nemôže to robiť kvôli tomu, že som musel zmeniť SATA -> IDE namiesto SATA -> AHCI? Bol som nútený to zmeniť, lebo doslova z ničoho-nič mi bootovaní zamrzla doska pri načítavaní SATA zariadení. Dostal som sa cez to buď clr_cmos alebo odpojením všetkých zariadení. Určite dám vedieť či to ide na základných taktoch a voltážach, ak by to mohlo niekomu niekedy pomôcť. Ak ani to nebude problém, tak skúsim niekde zohnať grafiku. Ešte predtým ale skúsim nový win, aj keď to mi veľmi logické nepripadá. Ak by niekto vedel pomôcť, prípadne dať nejaký tip, prosím napíšte. Vďaka.
Dan.
Ok, na základných taktoch nemrzne. Akokoľvek pretaktované (napr. 3,4 @ 1,3V) to zamŕza... Podotýkam, asi dva mesiace išiel na 3,8 bez akýchkoľvek problémov......