zdravím. tak dnes mi došiel nový dell. nainštaloval som všetko ako bolo treba a potom som chcel hneď rozdeliť HDD na dva virtuálne. našiel som partition magic deme alebo free trial či čo to bolo.. nainštaloval a hneď pri spustení mi napísal, našiel nehakú chybu a čísla, že to a to má nejakú hodnotu 30702000000 a že to má hodnotu čo ja viem 307556840 a že či to má opraviť? sa mi to aj nevidelo, že prečo, ale dal som ako laik, že opraviť.. povedal som si, že hádam ten program vie čo robí, reštartoval sa a už nejde. pri boote mi dá možnosť opraviť a keď to dám tak to napíše, že to nevie opraviť a keď dám spustiť normálne tak pri načítaní winu vidím sa pol sekundy modrú obrazovku a reštartne sa. potom zas len tie dve možnosti o spustení pri bootovaní či čo to je. to mi akože pokazil komp? resp dúfam, len HDD? lebo som použil priložené dvd na preinštalovanie windowsu ale ani mi nenájde HDD iba tú časť kde je záloha windowsu na tom hdd, konkrétne píše obalsť 2: recovery a je tam 14,7 GB miesta a nič viac.. pomooooooc...
edit//
vyzerá to tak akoby disk kde bol nainštalovaný windows zmizol.. načíta iba recovery: c a boot : x (tam píše niečo o OEM a je tam len pár MB) Aj keď načíta recovery disk tak keď pri bootovaní dám skratku ako pri visty alt+F10 tak iba pípa ale nespustí inštaláciu..
do biosu sa dá dostať v pohode, neviem či to k niečomu pomôže..
Vypnutie notebooku hneď po štarte
Vypnutie notebooku hneď po štarte
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
Re: Vypnutie notebooku hneď po štarte
dal si to preinstalovat z toho recovery a tam ti naslo len tu recovery cast, hej?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
no chcel som to preinštalovať..dell poslali aj recovery dvd, tak z toho som to skúsil. dal som v biose boot z cd/dvd mechaniky.. načítalo to všetko a potom sa spýtalo kam to chcem nainštalovať ale na výber mi to dalo iba disk kde je recovery:C a tam je cca 17 GB a voľného cca 14 GB (aj keď to je nepodstatné) a boot:X (a tam je nejakých 39 MB či čo.. OEM).. to je všetko..žiadne iné miesto.
edit//
dostal som sa aj do system restore ale ak to chcem dať tak napíše toto:
There was an unexpected error:
The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.
(0x8007007B)
Please close system restore and try again.
Samozrejme, že vždy napíše to isté.
Dá sa to vôbec opraviť? Je to pokazený "iba" HDD? ani neviem či by mi na to platila záruka, keď som použil iný program, ktorý to asi pokazil či čo to spravil..ten partition magic demo. Ach jaj.. Toto je rekord. Notebook čo mi išiel 30 min..
edit 2//
teraz som tam našiel aj dell recovery, ale ak chcem použiť jedinú možnosť ktorá tam je "Factory image" tak mi napíše "The backup is corrupt or missing." Tak asi celý HDD je v prdeli..
edit//
dostal som sa aj do system restore ale ak to chcem dať tak napíše toto:
There was an unexpected error:
The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect.
(0x8007007B)
Please close system restore and try again.
Samozrejme, že vždy napíše to isté.
Dá sa to vôbec opraviť? Je to pokazený "iba" HDD? ani neviem či by mi na to platila záruka, keď som použil iný program, ktorý to asi pokazil či čo to spravil..ten partition magic demo. Ach jaj.. Toto je rekord. Notebook čo mi išiel 30 min..
edit 2//
teraz som tam našiel aj dell recovery, ale ak chcem použiť jedinú možnosť ktorá tam je "Factory image" tak mi napíše "The backup is corrupt or missing." Tak asi celý HDD je v prdeli..
:::Acer Aspire 5520G::: AMD Turion 64 x2 TL-60(2,0 Ghz, 2 x 512 KB L2 cache):::Up to 1280MB NVIDIA GeForce 8600M GS TurboCache :::2GB DDR2:::15,4 WXGA Acer CrystalBrite LCD:::250GB HDD:::Windows Vista Home Premium SP1:::
- Bamma_boy
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
vyber HDD, šupni do PC a zformátuj ho.. teda pokiaľ má Dell Sata HDD, čo je asi samozrejme.. Podľa mňa sa tam len rozhádzalo formátovanie..
by som aj, ale nemám k dispozícii pc. a ani neviem ako to potom bude s inštaláciou toho windowsu. mám síce dvd a tam je napísané iba reinstalization dvd čiže to neni asi inštalačné ale iba reinštalačné + tam na tom hdd je aj partícia kde je niečo písané o OEM, tak ak naformátujem celý hdd ako potom legálne nainštalujem späť ten windows? ale ak to inak nejde iba formátovaním, to by nešlo naformátovať napr.aj cez nejaké live cd? síce ho nemám a bude ma to stáť kopec času kým to zistím ako sa to robí lebo nie som veľký odborník..
edit//
ešte som zabudol..v biose som našiel v advanced options v "kolonke" Sata operation: "začiarknutú" možnosť AHCI a je tam ešte možnosť ATA.. nemá to s tým nejaký súvis? niečo to zmení ak by som to prehodil na to ATA ?
EDIT 2 //
ešte ma napadlo, že keď som tam v recovery, tak je tam aj možnosť "command prompt".. nedalo by sa cez to nejak naformátovať to C-čko kde je nainštalovaný ten windows?
EDIT 3//
teraz som dal skontrolovať celý komp cez diagnosticts.. Bola taká možnosť niekde v biose. A tam testom prešlo všetko vrátane HDD..
edit//
ešte som zabudol..v biose som našiel v advanced options v "kolonke" Sata operation: "začiarknutú" možnosť AHCI a je tam ešte možnosť ATA.. nemá to s tým nejaký súvis? niečo to zmení ak by som to prehodil na to ATA ?
EDIT 2 //
ešte ma napadlo, že keď som tam v recovery, tak je tam aj možnosť "command prompt".. nedalo by sa cez to nejak naformátovať to C-čko kde je nainštalovaný ten windows?
EDIT 3//
teraz som dal skontrolovať celý komp cez diagnosticts.. Bola taká možnosť niekde v biose. A tam testom prešlo všetko vrátane HDD..
tak zavolaj support dellu a opis problem nech ti poradia, ved si za to zaplatil extra cenu, tak nech sa snazia
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
dik za radu. vidím, že to budem musieť absolvovať..dúfal som, že mi tu niekto poradí, lebo som v UK a moja angličtina je síce celkom obstojná, dohovorím sa a aj dosť rozumiem, ale cez tie telefóny je to vždy hrôza..aj zle počuť a aj je to iné ak sa z niekým rozprávaš z očí do očí. dá sa pomôcť aj rukami-nohami ako sa hovorí, ale cez phone..a ešte nejaké technické veci vysvetlovanť a počúvať vysvetľovanie.. chcel som sa tomu vyhnúť, ale iné mi asi nezostáva .. aj tak dik
no este by si mohol skusit zavolat si ich v ramci zaruky next business day k sebe domov. Nahlas proste ze ti nejde book a uvidis, snad dakoho poslu a osobne stretnutie je lepsie ako cez fon sa dohadovat