Hawking: S mimozemšťanmi radšej nehovorme, sú nebezpeční!

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Re: Hawking: S mimozemšťanmi radšej nehovorme, sú nebezpeční!

Príspevok od používateľa Shatterhand »

materik napísal:
A teraz k veci:
Zivot podla mna niekde vo vesmire exituje, nemusi byt priamo intelignetny ale zivot. A Hawking moze mat pravdu, predstav si, ze sa dostanes do kontaktu s nejakou mimozemskou bakteriou. Imunita voci nej ziadna, to moze spravit solidne veci so zdravim cloveka...
Ale veď od toho tu je predsa evolúcia, aby na ňu niečo vymyslela, či si iného názoru? :)
- ono da sa na to ist logicky. Predtstav si vesmir ako intraky v mlynskej doline. No a pri takom mnozstve izieb/planet, je mala sanca aby sa na ziadnej izbe/planete nenachadzal bordel/zivot. :D
Ale uvedomuješ si ty vôbec, že čo všetko bolo treba na to, aby čo len na zemi mohol vzniknúť život? Čiže s týmto u mňa asi nepochodíš. Tie podmienky pre vznik života sa museli tak dokonale vyšpecifikovať, že je tak neskutočne mizivá pravdepodobnosť, že sa to stalo aj niekde inde.

@r.b.class: Čože si videl?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
Bird
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39

Príspevok od používateľa Bird »

Ale uvedomuješ si ty vôbec, že čo všetko bolo treba na to, aby čo len na zemi mohol vzniknúť život? Čiže s týmto u mňa asi nepochodíš. Tie podmienky pre vznik života sa museli tak dokonale vyšpecifikovať, že je tak neskutočne mizivá pravdepodobnosť, že sa to stalo aj niekde inde.
ale ten zivot nemusi mat nic spolocne zo zivtoom na zemi, mozno tam musia byt splnene ine podmienky. ja verim ze by niekde mohol existovat zivot, nie v takej podobe ako na Zemi ale preco nie.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
Matusak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Matusak »

tá reklama na Discovery Channel je geniálna
tiež som nevedel kto to ten Stephen Hawking je, tuším že kvôli Family Guyovi som zistoval že o koho ide, ale rozhodne som sa mu nesmial... (samozrejme viem o koho ide už zopár mesiacov)

mne poslednú dobu vŕta v hlave otázka, existuje paralelný vesmír ? :)
mňa by zaujímalo ako by sa vyvýjal život mojich blízkych kebyže sa nenarodím, kebyže je zo mňa chuligán, feťák, narkoman,... atď.

ale čo by ma asi najviac zaujímalo je že či po smrti uvidím štatistiku môjho života :-D

späť k téme
tipnem si že ak na nás natrafia mimozemšťania, tak určite pristanú v USA :cool:
ale aj tak je ťažko o tom debatovať, keďže sa ich existencia nepotvrdila... ja stále ostávam pri mojom názore, pokiaľ neuvidím na vlastné oči tak neuverím... "oni" možno existujú... tak isto ako možno oni nevedia o nás...

ak veríme že Boh stvoril Zem, tak možno stvoril aj ďalšie Zeme ďaleko od nás až tak že na seba nikdy nenatrafíme, keďže sa vie že vesmír je pravdepodobne nekonečný (ale aj tak by som chcel vidieť jeho koniec :laugh: )
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
rimans
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 04. Aug, 2008, 23:32

Príspevok od používateľa rimans »

@r.b.class: Čože si videl?[/quote]

Ano podmienky by museli byt specificke, ale len v pripade ak by mal vzniknut taky isty zivot ako je na zemi. Uvedomil si si aky je vesmir velky? Podla tej tvojej mizivej pravdepodobnosti je planet podobnych zemi 10 000 ci 100 000 - teraz neviem, nespomeniem kde som to cital/ pocul...

Matusak a ostatni: ako mozte povedat, ze pokial neuvidim na vlastne oci, neuverim. Ved ani Boha ste nikdy nevideli a verite v neho (predpokladam, ze vacsina z Vas je veriaca)

+ ta reklama je fakt uzasna
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

rimans napísal:Ved ani Boha ste nikdy nevideli a verite v neho
Nie moc dobrý príklad, pretože BOH nám poslal na Zem syna a od vtedy je viera pre ľudstvo silnejšia. Ale čo nám sem poslali mimozemštania? Lietajúce taniere, kt. na sekundu nasníma kamera a v momente je fuč... :D
Hawking: S mimozemšťanmi radšej nehovorme, sú nebezpeční!
Práve takéto výroky sú pre ľudstvo nebezpečné...
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Scorp napísal:
r.b.class napísal:
Shatterhand napísal:Ja som ešte nedostal dostatočný dôvod na to, aby som v mimozemšťanov veril :)
tak ja som aj videl,ale nejak ma to neovplivnilo a celkom na to prdim
Vyššie píšeš o tom, že ich nevieme vnímať...
to snad nemusim vysvetlovat :rolleyes:

a videl som nieco ako meteorit len to letelo vodorovna par metrov nad lesom,pomalsie,bez svetelnej trajektorie,zasvistalo to vzduchom ponad nas z prava do lava,bolo nas viac,hrali sme sa ako cca 12 rocny s baterkami v lese potme(hrali sme sa na patracov ci na co)..druhykrat som asi pred rokom bol v noci fajcit,zapozeral som sa na jednu jasnu jasnu hviezdu tesne nad horizontom,po chvili som sa na nu znova pozrel,ale nebola tam..bolo bezoblacna a mesacna noc..a este raz som videl taku kuriozitu..tiez to bolo zo 15 rokov dozadu..nasli sme v blate odtlacok ludskej nohy bosej..tiez bola noc,blato bolo makke po dazdi a v strede bola stopa chodidla ..ale ako som pisal,tieto veci som si mohol len zle vylozit,preto to nejak nevnimam ako nieco nadprirodzene,ale ten pomaly meteor bola valka haluz a hlavne kolektivna
Krutibrko
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Krutibrko »

Hlavne nech sa táto téma nezmení na tému o náboženstve :)

Inak zažili ste už nejaké iné nadprirodzené javy, ktoré znejú veľmi nereálne a preto o nich ani nejako nekecáte?
Sangala
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25

Príspevok od používateľa Sangala »

Ty vole tam pri banskej to co sa tam deje :D kruhy v obili nemate ? uz sa tam bojim ist normalne
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

no,chuapi ... zijeme v krajine, kde sa hlasa 75% obyvatelstva ku krestanstvu -=> jasne podporuju teorie o mimozemstanoch
(minimalne podla teorie o tom, ze boh stvoril vesmir, svet, a zem ... teda nevznikol na zemi, a teda je mimo-zemstan, whatever)

dalej si treba uvedomit, co chapeme pod mimozemstanmi, ci su to aj primitivne jednobunkove organizmy, ako napriklad najdene na marse (ajkeby iba v hybernovanom stave v mrazenej vode), alebo ci uz chceme nieco zlozitejsie, teda konkretne mnohobunkovce, alebo najlepsie "inteligentne" tvory, schopne komunikacie, pripadne zivota v komunitach, najlepsie schopne vyvoja/produkcie, a este lepsie by bolo, technologicky zaostalejsie ako my...

nuz, nechajme sa prekvapkat, co vlastne znamena slovo mimozemstan ...
lava, prava, lava, prava ...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Shatterhand napísal:Ja som ešte nedostal dostatočný dôvod na to, aby som v mimozemšťanov veril :)
Ja som este tiez nevidel volica Smeru, a predsa zjavne existuju... :D
jackhammer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 29. Nov, 2008, 18:35

Príspevok od používateľa jackhammer »

STENLY napísal:
rimans napísal:Ved ani Boha ste nikdy nevideli a verite v neho
Nie moc dobrý príklad, pretože BOH nám poslal na Zem syna a od vtedy je viera pre ľudstvo silnejšia. Ale čo nám sem poslali mimozemštania? Lietajúce taniere, kt. na sekundu nasníma kamera a v momente je fuč... :D

hej,normalne poslal... :rolleyes:

(navrhujem stenlyho a tento prispevok vymazat)
CPU:i5 3570K + BeQuiet! Dark Rock Pro 2 MB:MSI Z77-GD55 GPU: Palit GTX 1070 GameRock Premium Edition RAM:8GB Mushkin Redline Enhanced PSU:Coolermaster Silent Pro 700w SSD:Plextor M5S 256GB HDD:3 TB Toshiba CASE:Lian Li PC-V 2110 MONITOR:Dell UltraSharp U2412M KEYBOARD:Corsair Strafe RGB MOUSE:Func MS-3² MAT:Razer Mantis speed
Galaxy S6 Edge
World of Tanks: Jackhammer_I
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

Krutibrko napísal:Hlavne nech sa táto téma nezmení na tému o náboženstve :)

Inak zažili ste už nejaké iné nadprirodzené javy, ktoré znejú veľmi nereálne a preto o nich ani nejako nekecáte?
Ja často zmiznem... a objavím sa až neskoro v noci, v lese, parku, na diaľnici, doškrábaný, dotrhaný... :OO=
Me like Pentium
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Vsetkych neveriacich by som odkazal aby si precitali clanky o The truth about Apollo, je ich strasne vela. V nich je popisane ako sa aj kozmonauti (madzi nimi aj Armstrong) priznali, ze videli pri svojich cestach neidentifikovatelne objekty, rozne utvary na mesiaci, ..., co potvrdzuju aj nahravky z NASA.

Celkom zaujimnave citanie. Treba sa vsak zmierit s tym, ze sme len obycajni pesiaci a ku skutocnym a pravdivym informaciam sa nikdy nedostaneme, takze nam zostava akurat to co robime - spekulovat. :)
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa Shatterhand »

Prosim neposuvajte tuto debatu mimo vedu. Je pravda, ze vselikto videl vselico, ale niektore veci boli az tak absurdne(a neskor sa vysvetlili), ze to bolo az smiesne. V GB (ci USA, uz sa nepamatam) videlizarucene biely lietajuci tanier zhora...hadajte, ako to dopadlo. Ludia dosli na miesto cinu, a zistili, ze je to len kupola nejakej katedraly, ci mesity(ci co to bolo). A takychto veci je vela. Alebo fotka "mimozemskeho taniera" zo sondy - bol to len rozmazany obrazok vlastnej vonkajsej kamery sondy. :)
@rimans: My vieme, ze vesmir je velky 13,76 mld. rokov. To akurat "vieme". Ale to, ci je nekonecny, alebo nie, vobec nevieme. A akys zivot tam mal podla teba vzniknut? Mna nejake bakterie netankuju - to nie je inteligentna bytost, a bakterialny mimozemstan = nezaujimavy mimozemstan(aspon pre mna). Berme pod pojmom mimozemstan niekoho podobne inteligentneho, ako ludia. Nemusi vyzerat ako my, ale mal by byt aspon inteligentny. Nieco musi dychat... . A uvedomil si si, ze kolko z tych poondiatych tzv. nasej zemi podobnych planetiek(objavenych) ma aj take slnko, ako my. To, ze maju podobnu hmotnost ako nasa zem este nic neznamena. A vobec, ked je to teda take lahke, a na jednej z tych povedzme 100 000 planet musel vzniknut zivot, vies vobec co bolo treba tu na vznik zivota. Ved to je tak neskutocne zlozite a tak malo pravdepodobne, ze sa to "urcite" zopakovalo aj inde. Asi taka pravdepodobnost, ako ze: Vyhram loteriu - povedzme, ze motyka vystreli, ale ze vystreli viac krat...tak to chcem vidiet. Samozrejme no offence, len postav ten argument vedeckejsie, potom ich budem aj ja tak stavat...lebo takto to je ja svoje, ty svoje a samo sa to "vyrusi". Cize to nikam nepovedie :)
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

= sme iba anomália celého univerza, hej?
Me like Pentium

Návrat na "Debata o všetkom"