Kam tento svet speje...?
Kam tento svet speje...?
Napadla ma taká myšlienka , otázka.....stačí sa popozerať okolo seba, pozrieť celkovo na situáciu a zhodnotiť...mohla by to byť celkom dobrá debatná téma...
EDIT RP: Gabov 7 tisici prispevok
EDIT RP: Gabov 7 tisici prispevok
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
Re: Kam tento svet speje...?
K technologickej singularite
Napr. tu : http://en.wikipedia.org/wiki/Technological_singularity" onclick="window.open(this.href);return false;
Napr. tu : http://en.wikipedia.org/wiki/Technological_singularity" onclick="window.open(this.href);return false;
ked svet ako celok, tak do zahuby... nedavam tomu vela, cca 20-30 rokov, na dochodok ja radsej ani nemyslim.
A znicime sa sami.
A znicime sa sami.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
No to si nemyslím, že tak skoro, skôr mám obavy, že ekonomicky to takto ďalej absolútne nepôjde....
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
hmmmm k 3500 eurovym dochodkom to asi moc nespeje ci ano ?
Papagaj#2656
CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit
CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
tie dochodky by boli v poriadku ak by boli v celej europe a nikdo by nemal ------
No aktuálne ak sme sa už dostali k nejakým dôchodkom je vidina nejakých 3500€ dôchodkov resp. dôchodkov ako majú v susednom rakúsku tak ďaleko ako výstup Slovenského kozmonauta na povrch planéty Mars. Jedine, že by ho tam z našich peňazí dopravil Boľševik a práve na Boľševika narážam pretože to tu bude po voľbách naozaj zaujímavé s takým zadlžením...(nečíta to tu nejaká babka, alebo dedko čo ho Boľševik zaniesol na snem autobusom? ak áno skúste pripísať decentný a zaujímavý komentár ... radi prečítame...)
Myslel som hlavne, že takýto ekonomický systém ako tu vládne je dlhodobo neudržateľný a pôjde časom do riadnych sračiek a postihne to celú zem teda hlavne kultúry, ktoré nevedia inak len naozaj výrazným, spotrebným životom žiť - kľudne toto môže byť ten spomínaný rok 2012 .....
Myslel som hlavne, že takýto ekonomický systém ako tu vládne je dlhodobo neudržateľný a pôjde časom do riadnych sračiek a postihne to celú zem teda hlavne kultúry, ktoré nevedia inak len naozaj výrazným, spotrebným životom žiť - kľudne toto môže byť ten spomínaný rok 2012 .....
Z môjho pohľadu vôbec nie je alarmujúci stav ekonomík sveta. Peniaze, ekonomiky, politiku atď sme si vytvorili sami aby sa nám žilo "lepšie a jednoduchšie". Popri tom zabúdame na tie podstatné veci, ako sú city, zmysel pre radosť a milión podstatnejších vecí. Ľudia sú slepý, nevidia dobro a radšej ničia ako stavajú. Emocionálna plytkosť a bezduchosť vládne svetu. Každý všetko môže a nikto nie je za nič zodpovedný. Tohto, sa ja bojím viac ako krachu Grécka či iného člena EÚ. Darmo, Hirax to napísal presne: "Po puberte z nás do života vypadne uzlík nedocenných zakomplexovných pseudo ľudí, ktorí si nevedia vážiť nič, a ani milovať."
do ....
v skratke, rozpísal by som sa, ale nasral by som sa zbytočne...
v skratke, rozpísal by som sa, ale nasral by som sa zbytočne...
.
To súhlasím čo si napísal Bago, ale imho všetko sa to tak či tak viaže na ekonomiku ... bez peňazí si dnes v uplnej prdeli aj keď budeš mať zmysel pre radosť, city tak Ťa veľmi rýchlo prejdú ak budeš smradľavý, špinavý, budeš jesť z kontajnera a všetcí ťa odsunú na okraj spoločnosti...lebo svet sa zmenil a nežijeme v prírode ani niekde kde si všetko dopestuješ a dochováš bez nutnosti byť na peniazoch závislí. Nejde o stav ekonomík sveta ... skôr o model, ktorý tu je.
Ja osobne nie som človek čo prahne po prachoch, áno sú podstatné, ale tak sú tu iné veci dôležitejšie...nehovorím, že by som ich mal veľa, ale na bežné veci a to čo je potrebné to vykryje. Ide skôr o ľudí, ktorí majú veľa a nikdy im stačiť nebude tj. mám veľa chcem ešte viac...takí majú to "duševno" niekde v prdeli...a práve to je problém.
Ja osobne nie som človek čo prahne po prachoch, áno sú podstatné, ale tak sú tu iné veci dôležitejšie...nehovorím, že by som ich mal veľa, ale na bežné veci a to čo je potrebné to vykryje. Ide skôr o ľudí, ktorí majú veľa a nikdy im stačiť nebude tj. mám veľa chcem ešte viac...takí majú to "duševno" niekde v prdeli...a práve to je problém.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
prijdeme na to ze sme len "bioroboti"ktory nedokazu ovplivnit atomy vo svojom tele ani mozgu, takze myslienky vznikaju nasledkom zmien hmoty mozgu ktoru neovplivnujeme..no a ked si toto uvedomime..( BUDE TO SHOCK)... zacne nova era a mozme sa posuvat dalej
...samé pozitívne trendy, ako tak čítam
Kam to smeruje? I don't fucking care. Chcem žiť v pohode, robiť niečo čo ma baví a napĺňa, v dobrom ovplyvniť svoje blízke okolie...možno milovať, "zachovať rod" a pod.
Že štát? No čo, ty chudák uvedomelý to nezmeníš, vládu zvolia masy...ktoré čítajú Nový Čas, etc., viete čo myslím. Kradnúť sa kradlo odjakživa, škoda je len, že sa nerobí to čo by bolo najzdravšie...ale však, nenariekajte, bude aj horšie.
Že sa zahubíme sami, že si ničíme planétu? Jop, možno hej, ale ako hovorí George Carlin, kadíme tu 200 rokov, planéta je tu miliardy rokov, strasie nás z povrchu ako muchy a bude si žiť ďalej
Zabudol som dačo? Pýtajte sa, reagujte, hovorte, preháňajte, srším múdrosťou dneska
Kam to smeruje? I don't fucking care. Chcem žiť v pohode, robiť niečo čo ma baví a napĺňa, v dobrom ovplyvniť svoje blízke okolie...možno milovať, "zachovať rod" a pod.
Že štát? No čo, ty chudák uvedomelý to nezmeníš, vládu zvolia masy...ktoré čítajú Nový Čas, etc., viete čo myslím. Kradnúť sa kradlo odjakživa, škoda je len, že sa nerobí to čo by bolo najzdravšie...ale však, nenariekajte, bude aj horšie.
Že sa zahubíme sami, že si ničíme planétu? Jop, možno hej, ale ako hovorí George Carlin, kadíme tu 200 rokov, planéta je tu miliardy rokov, strasie nás z povrchu ako muchy a bude si žiť ďalej
Zabudol som dačo? Pýtajte sa, reagujte, hovorte, preháňajte, srším múdrosťou dneska
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Spytam sa kedy to bolo naposledy podla vasich predstav ? Mozno tak ked sme chodili na lov kazdy den, aby sme mali na dalsi den co jest... Odvtedy je to vzdy o tom ze si par vyvolenych uziva a zvysok pracuje (faraoni a ich slachta vs otroci, rimski obcania vs otroci, feudali vs poddani, americania vs ich otroci, komunisti vs robotnici, zamestnavatelia vs zamestnanci). Urcite by si kazdy z vas uzival 12-16 hodinove pracovne sichty na poli svojho feudala, ze ? A ked si sa narodil ako dievca, tak si bol pohroma pre svoju rodinu kvoli venu.
Neviem preco maju ludia romanticke predstavy, ze predtym to bolo "lepsie". Nebolo.
Moj osobny pocit je, ze sa pekne z kapitalizmu dostavame celosvetovo spat ku socializmu, tentoraz bude ale nazyvany uz kapitalizmus. Akurat ten socializmus skonci vtedy, ked sa pracujuca mensina vzburi a rozhodne sa prestat pracovat a dotovat nepracujucu vacsinu.
Neviem preco maju ludia romanticke predstavy, ze predtym to bolo "lepsie". Nebolo.
Moj osobny pocit je, ze sa pekne z kapitalizmu dostavame celosvetovo spat ku socializmu, tentoraz bude ale nazyvany uz kapitalizmus. Akurat ten socializmus skonci vtedy, ked sa pracujuca mensina vzburi a rozhodne sa prestat pracovat a dotovat nepracujucu vacsinu.
skor imperializmus ako socik
inak.. co sa tyka tej spatosti s prirodou a odviazanosti sa od materialneho sveta, v prvaku sme strasne pozerali zeitgeist a vysledkom bolo zistenie citujem "cigani vlastne vyjebali s rockefelerom" ... oni si vlastne ten svoj zivot ziju nezavisle od systemu ktory nas nuti hnat za za peniazmi, uzivaju si, plodia, a maju v p..., myslim ze ak niekoho serie ze sa zenie za peniazmi atd. ma moznost vybrat si ci bude zit ako oni alebo si uvedomi ze ten jeho zivot je predsa len fajn...
kam svet speje? vo vzduchu je strasne vela negativnych myslienok a v podstate si vie aj kazdy clovek zhodnotit ze nieje vsetko dokonale... moj nazor ale je.. ale ktora generacia sa mala lepsie ako my? zivotna uroven sa podla mna zvysuje, a aj ked sa na to pozriem globalne tak si to myslim, aj napriek niektorym negativnym zalezitostiam (napriklad blizka gaza... )
vzdy sa zivotna uroven zvysovala, vzdy si ludstvo nejak poradilo...
inak.. co sa tyka tej spatosti s prirodou a odviazanosti sa od materialneho sveta, v prvaku sme strasne pozerali zeitgeist a vysledkom bolo zistenie citujem "cigani vlastne vyjebali s rockefelerom" ... oni si vlastne ten svoj zivot ziju nezavisle od systemu ktory nas nuti hnat za za peniazmi, uzivaju si, plodia, a maju v p..., myslim ze ak niekoho serie ze sa zenie za peniazmi atd. ma moznost vybrat si ci bude zit ako oni alebo si uvedomi ze ten jeho zivot je predsa len fajn...
kam svet speje? vo vzduchu je strasne vela negativnych myslienok a v podstate si vie aj kazdy clovek zhodnotit ze nieje vsetko dokonale... moj nazor ale je.. ale ktora generacia sa mala lepsie ako my? zivotna uroven sa podla mna zvysuje, a aj ked sa na to pozriem globalne tak si to myslim, aj napriek niektorym negativnym zalezitostiam (napriklad blizka gaza... )
vzdy sa zivotna uroven zvysovala, vzdy si ludstvo nejak poradilo...