Hawking: S mimozemšťanmi radšej nehovorme, sú nebezpeční!

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Re: Hawking: S mimozemšťanmi radšej nehovorme, sú nebezpeční!

Príspevok od používateľa Shatterhand »

faugusztin napísal:A presne o tom to je - ja ti neviem dokazat ze tam zivot vonku je, ale je vysoko pravdepodobne ze to tak naozaj je. Na druhej strane ti mi dokazat nevies, ze tam zivot vonku nie je.
Ved jasne. To su takpovediac take "neriesitelne" debaty. Ja to berem tak, ze o tom este nevieme, co samozrejme nic neznamena, ale zasa je velmi mala pravdepodobnost, ze tam niekde inteligentny zivot je. Kebyze zive organizmy fungovali povedzme "dvojako" - t.j. niekde inde by im nevadilo UV ziarenie, netrebalo by im vodu, kyslik, atd., tak by sme uz o tom urcite aspon cosi vedeli. A ani chemicky to nedava zmysel. A ta zlozitost podmienok, ktoru si vyzaduje zivot...podla mna taka, proste ako to prirovnanie k loterii, co som tu uz pisal, ak by sa to malo niekde zopakovat. Samozrejme by sa dalo povedat, ze je to aj tak stale nazor proti nazoru.
faugusztin napísal:Ked sa tym nebudeme zaoberat, tak sa k tomu naozaj nikdy nedostaneme. Ono je to tak - preco by mali v NASA riesit to, co nie je ich ulohou ? Alebo pre teba je normalne, ze jadrovy fyzik ide robit drevorubaca ? :-)
To mas tiez pravdu, ale podla mna su zaujimavejsie veci vo vesmire, ktorych vysvetlenie by sa podla mna dalo dosiahnut menej nakladne, a v uzsom casovom horizonte. Ved jasne, nemusi to riesit NASA, ale kto iny? Jedine ak armada v spolupraci s napr. vulkanologmi a fyzikmi.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
cuculka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa cuculka »

Ja tiež verim ze mimozemstania existuju.Podla mna je vysoka nepravdepodobnost ze mimo zeme nieje zivot.Mozno su niekde vo vesmire tak isto vyzerajuce bytosti ako mi alebo tiez nemusia vobec pit ci jest to zalezi z akeho prostredia sa vyvíjaju.Mozno ani nemusia mat lietajuce taniere ale vedia lietat sami vsetko je len mozno .Ale ked nas uz nejaky IT nasiel tak sim mylsim ze keby chcel nas znicit tak to uz davno urobia(skor sa ale znicime my sami).Tak isto nas mohli aj ufonci stvorit.Nasli tuto planetu zil tu Ujo Tyranosaurus ten by bol pre nas ludi nebezpecny tak sem hodili meteor alebo co.Pocase stvorili ludi my sme sa vyvijali a vyvjali az do dnes a ufonci cakaju kedy tu prenich nieco urobime...Napriklad slovo Boh mohlo vzniknut tak ze pred napr 2158rokmi sem prisiel IT na niecom lietajucom (dajme tomu kontrola) ludia to videli mozno ja komunikovali snim a nazvali to Bohom.(Ja osobne si mylsim ze Boh je len marketing).Tak to je taky moj nazor otom by a dalo vselico hovorit.Ale tiez som raz videla nieco cudne na oblohe.
Kúpila som v obchode nejakú jazmínovú ryžu sedemtisícšesťsto X ,ktorá je položená na Haj-Tech lopáriku AM päť Aršok, či ako sa to vyslovuje, spolu s 256 000 000 000 bitov pamätania Krála kameňov . To som odviezla jednou terou , voláme ju Strašiak Apačov a k nej máme aj vlečku ,ktorá ma tri vrtule ,tuším rok výroby siedmeho deviaty o nula nula východného času. Na tu vlečku treba minimálne 1.073 konských síl , z uložením motora v tvare XTX. A pri tom sa pozeráme na krajinku cez čelné sklo o šírke tritisíc milimetrov.
Samozrejme ,štebotavé zvuky polovodičov počúvame s každej strany ,len si pritom treba dávať pozor na tých pätnásť kanálov po ceste, tak že po tme radšej nikam nechodím .
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

mna by celkom teoreticky zaujimalo
ako sa k tomu stavia cirkev kedze cirkev kaze ze zivot resp princip je iba tuna na zemi a spominat mimozemcov je nemyslitelne
ak sa ukazu...uveri padnym dokazom?
a co potom? zmeni sa viera?
taky postreh ma zaujal kedze na toto bola minule debata

ono jak som carbal minule vtip

ak by domorodci vedeli ake drahe kovy su vo vesmire uz by sme lietali warpom
otazka je ci nas aj umyselne nebrzdia :)
ked vidia niekedy co za primitivizmus my tuna este mame v spolocnosti

ale sadnut do takej lode...ach :)

existovat by mohli.....zial dokazy niesu zatial presvedcive
a aj ked su nevieme o nich :)
slovami klasika..... spolocnost na to este nieje pripravena :0
nejedna cast scifi serialov je presne o tom
buranie tradicii
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

lezgy napísal:mna by celkom teoreticky zaujimalo
ako sa k tomu stavia cirkev kedze cirkev kaze ze zivot resp princip je iba tuna na zemi a spominat mimozemcov je nemyslitelne
ak sa ukazu...uveri padnym dokazom?
...
http://tvnoviny.sk/spravy/svet/vatikan- ... fonov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja som myslel skor prepis biblie a pod....
zmena "doktriny"
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Na toto ti odpoviem ja, ak teda môžem. Ak máš na mysli stanovisko katolíckej cirkvi, tak je také, že nepopiera možnosť existencie mimozemšťanov. A keby sa teda povedzme aj ich existencia dokázala, tak jej učenie to nijak nezmení.
A nedá mi nereagovať k tým "vašim warpom" :D Ako si to lietanie warpom predstavujete? Ja viem, že sa vám občas môže zdať, že sa na všetko dívam akoby skepticky, ale mňa jednoducho nikdy sci-fi filmy nenadchýňali.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

inac, ked uz sme pri tom, tak krestanstvo (podla mojho nazoru) jednoznacne propaguje mimozemstanov

kuprikladu taky boh,
stvoril zem => nebol pozemstan => je mimo-zemstan
lava, prava, lava, prava ...
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

:D Aj tak sa to dá vysvetliť.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Vies si predstavit napriklad medziplanetarnu cestu na plazmovy pohon ? Ze nie ? Nuz smola, v USA uz tie pohonne jednotky vyrabaju, cesta na Mars bude 39 dnova cesta.
http://science.discovery.com/videos/bri ... ocket.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pritom par rokov naspat by si urcite povedal ze nic take v blizkej buducnosti nebude.
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

A na koľko si myslíš, že splnia sovje sľuby? Respektíve, kedy? Lebo podľa ich sľubov sme už mali byť na marse dobrých 10 rokov...
a ako to súviselo s mojím príspevkom?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Bolo to myslene k tomu "warpu", a ten typek je mimo NASA, on sa neriadi nejakym harmonogramom NASA.
RP
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00

Príspevok od používateľa RP »

faugusztin napísal:Vies si predstavit napriklad medziplanetarnu cestu na plazmovy pohon ? Ze nie ? Nuz smola, v USA uz tie pohonne jednotky vyrabaju, cesta na Mars bude 39 dnova cesta.
http://science.discovery.com/videos/bri ... ocket.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pritom par rokov naspat by si urcite povedal ze nic take v blizkej buducnosti nebude.
VASIMIR je nadejna technologia. Jej prvy prakticky test sa ocakava na ISS v nasledujucich dvoch rokoch. Bude pouzity(a) na udrzanie ISS na jej obeznej drahe = ISS neustale klesa kedze je brzdena zbytkovou atmosferou. Jej opatovne dvihanie rocne stoji priblizne 200 milionov dolárov, VASIMIR by to mohol/mal zlacnit na jednu dvadsiatinu.

Viac na: http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_S ... sma_Rocket" onclick="window.open(this.href);return false;
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

ked uz s tym warpom niekto zacal,ostanem teda na podobnej urovny teorie,v kihe Xenocida prisel spisovatel Orson Scott Card s myslienkou absolutnej rychlosti pomocou idei(okamzita cesta do akehokolvek miesta vesmiru) zalozenej na nemotorovom pohone,nebudem to tu rozvadzat princip,ale urcite to bolo zaujimave i ke len na urovni scifi literatury alebo metafyzicna
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

k rychlosti
minule to eden v telke vysvetloval ..davnejsie v stv nejaka hribo lampa tusim
ides autobusom ktory si to sinie svetelnou rychlostou
zrazu ches vystupis a vidis ako tvoj predok vystupuje ale zaroven este sedis
sucasne robis viac veci naraz

taketo cosi
vedci resp fanatici to hadam lepsie objasnia
v kazdom pripade transfer na systeme startreku uz dokazali ked preniesli tusim atom rozlozenim
mozno ani ten pohon na seba nenecha dlho cakat
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

nad tym som uz davno uvazoval a zistil som ze teleporatcia ludi je nemozna,

-predstavme si ze clovek teleportacny pristroj vymyslel..ten funguje,prenasa osoby aj veci..dobre no..a preco je teleport ludi vlastne nemozny?

logicky..ked cloveka (oznacim ho A) rozlosis na energiu..co bude vlastne ta energia..bude to uplna informacia o zlozeni hmoty cloveka A v okamihu"rozlozenia" (nepredstavitelne mnozstvo informacii)
Z toho vyplyva, ze tu informaciu bude mozne ulozit na nejaky obrovsky "harddisc" a ked ju budeme mat uz ulozenu,budeme moct lubovolne vytvarat kopie teleportacnym strojom..

A tu sme sa dostali k rozporu!
Kto bude skutocny subjetk A ked sa vytvori x kopii naraz ? Ked vas niekto teleportuje tak jednoducho skapete a to co vznikne na druhej strane uz nebudete vy..

Návrat na "Debata o všetkom"