Kam tento svet speje...?
Re: Kam tento svet speje...?
//Snake: na dnes som prevelice unavený, aký trest dostaneš sa rozhodnem až zajtra...
// nie pane ja som uz dobryyy
// nie pane ja som uz dobryyy
Naposledy upravil/-a Sangala v Ut 04. Máj, 2010, 07:27, upravené celkom 1 krát.
Zem a príroda - miliardy rokov
ľudia - tisíce rokov
strašné výmysly a kapitalizmus - desiatky rokov
Ako vidieť, niečo, na rozdiel od nás, má čas... môžeme tu urobiť čokoľvek, vymlátiť všetko živé, zamoriť to tu, za milión rokov po tom neostane ani náznak a ono sa tu zasa niečo nové zlepí dokopy a ono sa vlastne v rámci tých miliárd rokov ani nič nestalo...
Ideálny stav pre dnešného človeka je, keď má neobmedzený priestor, možnosti a slobodu (aspoň ja by som bol úplne spokojný)... v praxi teda má okrem vily pri mori, lode, motorky a lietadla aj vilu niekde v horách, s vlastným lesom a môže si robiť, čo chce... naháňať jelene po vlastnom lese s lukom, kŕmiť sa ich mäsom, občas zaspať na lúke na pípanie okrídlencov, trtkať zablúdené krásne panny zo susedovej hory pri speve okrídlencov, ožierať sa vlastným vínom a spievať s okrídlencami... toto je to nejaké priblíženie sa prírode, k tomu netreba žiadne city a ďalšie mozgové príhody (ešte niekto dajte, že by ste boli spokojní hoci aj v base, 3x3m priestoru, ale hlavne, že by ste pri sebe mali milovanú osobu... po roku si hodíte mincou, kto koho podreže)... jediný problém je, že 6kkk ľudí je hrozne veľa na to, aby mal každý svoju vlastnú horu... priestor by sa aj našiel, ale kurňa, aký jeleň, alebo panna by už lozili po mojej hore na Sibíri, alebo Sahare...
V porovnaní s dnešným stavom väčšiny, keď žereme akože mäso nejakých kureniec, či čo to dnes chovajú... sme úplne šťastní z 2-izbového bytu, čo má 60m2, ak má balkón, je dokonalý... naháňame možno tak autobusy do roboty, kde čumíme na imitáciu lesa, že park, spoza trojitého okna... máme deti, čo nerozpoznajú bociana od sýkorky (ale headshot by dali obom), pijeme lieh riedený vodou a potom trtkáme nie vždy krásne susedky, kolegyne, alebo čo pod ruku príde, ale nie panny... to má k ideálu ďaleko...
=>
problém je teda nedostatok priestoru a krásnych panien, ekonomika smerujúca do prdele je len následok týchto neprimeraných podmienok
ľudia - tisíce rokov
strašné výmysly a kapitalizmus - desiatky rokov
Ako vidieť, niečo, na rozdiel od nás, má čas... môžeme tu urobiť čokoľvek, vymlátiť všetko živé, zamoriť to tu, za milión rokov po tom neostane ani náznak a ono sa tu zasa niečo nové zlepí dokopy a ono sa vlastne v rámci tých miliárd rokov ani nič nestalo...
Ideálny stav pre dnešného človeka je, keď má neobmedzený priestor, možnosti a slobodu (aspoň ja by som bol úplne spokojný)... v praxi teda má okrem vily pri mori, lode, motorky a lietadla aj vilu niekde v horách, s vlastným lesom a môže si robiť, čo chce... naháňať jelene po vlastnom lese s lukom, kŕmiť sa ich mäsom, občas zaspať na lúke na pípanie okrídlencov, trtkať zablúdené krásne panny zo susedovej hory pri speve okrídlencov, ožierať sa vlastným vínom a spievať s okrídlencami... toto je to nejaké priblíženie sa prírode, k tomu netreba žiadne city a ďalšie mozgové príhody (ešte niekto dajte, že by ste boli spokojní hoci aj v base, 3x3m priestoru, ale hlavne, že by ste pri sebe mali milovanú osobu... po roku si hodíte mincou, kto koho podreže)... jediný problém je, že 6kkk ľudí je hrozne veľa na to, aby mal každý svoju vlastnú horu... priestor by sa aj našiel, ale kurňa, aký jeleň, alebo panna by už lozili po mojej hore na Sibíri, alebo Sahare...
V porovnaní s dnešným stavom väčšiny, keď žereme akože mäso nejakých kureniec, či čo to dnes chovajú... sme úplne šťastní z 2-izbového bytu, čo má 60m2, ak má balkón, je dokonalý... naháňame možno tak autobusy do roboty, kde čumíme na imitáciu lesa, že park, spoza trojitého okna... máme deti, čo nerozpoznajú bociana od sýkorky (ale headshot by dali obom), pijeme lieh riedený vodou a potom trtkáme nie vždy krásne susedky, kolegyne, alebo čo pod ruku príde, ale nie panny... to má k ideálu ďaleko...
=>
problém je teda nedostatok priestoru a krásnych panien, ekonomika smerujúca do prdele je len následok týchto neprimeraných podmienok
Me like Pentium
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
dnes rano v aute sa ma pyta zena cestou do roboty....
co to sa stalo presne v grecku?
po 23 minutach som sa pristihol ze hresim jak pohan v kuse
no co uz...smeruje to presne do grecka...asi si niekto naivne mysli ze sa nam to prepecie tak ako im
jednoducho system nieje schopny udrzat statnych darmozracov a ich platy
narast enormny, sila ekonomiky upada, papalasi dostavaju generalne danove a socialne pardony ako na beziacom pase
po volbach letia hore dane inac sa zosype stat...Gabo sa potesi isto a kazdy dalsi sukromnik
najhorsie je, ze fico sa bude vyskierat na niekoho, kto bude tuto krajinu ako tak davat dokopy z prezidenstkeho balkona a kritizovat to, co po nom ten dotycny bude hlava nehlava davat dokopy....
ak sa taky filantrop najde
co to sa stalo presne v grecku?
po 23 minutach som sa pristihol ze hresim jak pohan v kuse
no co uz...smeruje to presne do grecka...asi si niekto naivne mysli ze sa nam to prepecie tak ako im
jednoducho system nieje schopny udrzat statnych darmozracov a ich platy
narast enormny, sila ekonomiky upada, papalasi dostavaju generalne danove a socialne pardony ako na beziacom pase
po volbach letia hore dane inac sa zosype stat...Gabo sa potesi isto a kazdy dalsi sukromnik
najhorsie je, ze fico sa bude vyskierat na niekoho, kto bude tuto krajinu ako tak davat dokopy z prezidenstkeho balkona a kritizovat to, co po nom ten dotycny bude hlava nehlava davat dokopy....
ak sa taky filantrop najde
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
a este by som doplnil, ze konkretne u nas na Slovensku to ide (do ....)²Snake napísal:do ....
...
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
speje to k virtualnym kompcom a pannam,mozno k "matrixu"Scorp napísal:....
zabudol si spomenut okridlencov... inak Scorp, pekne som sa pobavil, dik.
Spoiler: ukázať
hosi nieje dolezita otazka, kam svet speje ...
ale: ako rychlo a ako hlboko
ale: ako rychlo a ako hlboko
lava, prava, lava, prava ...
Co to vy tu riesite za hluposti ... ja musim v robote este aj vratit stravne listky ktore som nepouzil ... ako / /oUo\ \ .. takze riesme radsej de do .... speje tam moja ...... robota..
FEAR napísal:Co to vy tu riesite za hluposti ... ja musim v robote este aj vratit stravne listky ktore som nepouzil ... ako / /oUo\ \ .. takze riesme radsej de do .... speje tam moja ...... robota..
myslis tie, namiesto ktorych si dostal nahradu stravy, napriklad sluzobna cesta?FEAR napísal:Co to vy tu riesite za hluposti ... ja musim v robote este aj vratit stravne listky ktore som nepouzil ... ako / /oUo\ \ .. takze riesme radsej de do .... speje tam moja ...... robota..
alebo tie, za ktore ti bola poskytnuta ina strava ?
alebo tie, ktore si dostal ked si bol na PN, alebo dovolenke ?
Alebo tie, ktore si dostal, ak si bol v praci, odrobil si 8 hodin, a ani si nestihol ist na obed ?
(ak tato spodna kategoria, tak na tie mas narok, ostatne narok nemas, ale to asi dobre vieme, ze...)
vymenoval si to ho dost... ale ani jedno stoho sa ma netyka ... inak moja pracovna doba DENNODENNE je 9H30min pretoze / /oUo\ \ kazdy den vyuzije moznost urcenia nadcasu ... inak moj obed aj napriek tomu trva 30min... zerem vo vitexe lebo len o 100m dalej je normalna restika kde by zaplatil o 10c viac ale to by sme zrejme boli na obede 40min ,.. nepripustne racej budeme zrat od vitexu total ny prihrievany sajrajt ... len aby sme z nadcasu neukrojili na obed ... a zjakeho nadcasu toho hodinu ? a ta dalsia polhodina? s....a robota
btw vediet vsetko jak tu u nas funguje ... tak mas 30min frezze .. zo spustenou sankou ..
btw vediet vsetko jak tu u nas funguje ... tak mas 30min frezze .. zo spustenou sankou ..
no, robil som dochadzkovy system pre jednu fabriku na vychode ...FEAR napísal:vymenoval si to ho dost... ale ani jedno stoho sa ma netyka ... inak moja pracovna doba DENNODENNE je 9H30min pretoze / /oUo\ \ kazdy den vyuzije moznost urcenia nadcasu ... inak moj obed aj napriek tomu trva 30min... zerem vo vitexe lebo len o 100m dalej je normalna restika kde by zaplatil o 10c viac ale to by sme zrejme boli na obede 40min ,.. nepripustne racej budeme zrat od vitexu total ny prihrievany sajrajt ... len aby sme z nadcasu neukrojili na obed ... a zjakeho nadcasu toho hodinu ? a ta dalsia polhodina? s....a robota
tam bola sranda ...
blikali si na vstupe do fabriky
blikali si na vstupe do haly
doba stravena presunom po fabrike sa nezaratavala do pracovneho casu
blikacky mali este aj na satniach, doba stravena v satniach, sa odpocitavala z odpracovanej doby
samozrejme, vsade boli zaokruhlovacky na pol hodiny, v neprospeh zamestnanca ...
tzn, prichod minuta po, -0.5h,
odchod minuta pred, -0.5h...
minuta stravena v satni -0.5h
nebol problem odrobit za cely den "0"
Robit vo fabrike je jedna vec a u sukromnika druha
vies, ono sa tomu hovori trhove hospodarstvoFEAR napísal:Robit vo fabrike je jedna vec a u sukromnika druha
je ponuka prace, je dopyt prace ...
a kym je ponuka vacsia ako dopyt, zamestnavatel moze vymyslat, inac moze vymyslat zamestnanec (napr. ze chce vacsi plat)
ale kym je viacej zamestnancov, ako pozicii, tak clovek radsej drzi hubu a supe nozickami