SSD Disky
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: SSD Disky
Ty ukazujes informacie o disku. Ale my potrebujeme informacii o radici - a tam budes mat pravdepodobne ovladac od NVIDIA.
- makinko
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2010, 00:17
Aha, jasne, zle som vas pochopil, ked dojdem z prace domov, tak poslem screenshot.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
proste daj uninstal a po reštarte by mali nabehnúť defaultné od m$
poprípade daj aktualizovať potom, vyhladať ovládače v tomto počítači a tam by si mal mať na výber
Standart AHCI serial ATA kontroler
poprípade daj aktualizovať potom, vyhladať ovládače v tomto počítači a tam by si mal mať na výber
Standart AHCI serial ATA kontroler
Spoiler: ukázať
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
neviem aky mas windows ale toto je pre w7 x64,mozes si vybrat sam na aky win
tu mas nove drivre http://www.nvidia.com/object/nforce_win ... 15.53.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tu mas nove drivre http://www.nvidia.com/object/nforce_win ... 15.53.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Moderátor
MaxPayne, prave o tom to je ze NVIDIA ovladace NESMIE nainstalovat.
- makinko
- Nový používateľ
mam w7 64bit
skusal som aj ten novy ovladac od nvidie, ale zobrazovalo to takisto ako scsi. potom som skusil update driver automatically a win vypisal, ze driver je uptodate, tak nic nespravi. Tak som dal nakoniec update manually a vyhladat ovladace na disku, no a nasiel len ten od nvidie a "Standard Dual Channel PCI IDE Controller". Tak som dal ten a teraz sa mi vsetky tie disky javia ako ATA. Vid screenshot:
http://rs4l33.rapidshare.com/files/3869 ... ate_sw.jpg
ale uz aspon ten ssd intel toolbox nevypisuje error a vie sa pripojit na ten disk. Takisto hd tune uz vie urcit aj teplotu vsetkych sata diskov, co predtym nevedel vobec...
tak teraz neviem, ci je to dobre, alebo to mam riesit dalej ?
skusal som aj ten novy ovladac od nvidie, ale zobrazovalo to takisto ako scsi. potom som skusil update driver automatically a win vypisal, ze driver je uptodate, tak nic nespravi. Tak som dal nakoniec update manually a vyhladat ovladace na disku, no a nasiel len ten od nvidie a "Standard Dual Channel PCI IDE Controller". Tak som dal ten a teraz sa mi vsetky tie disky javia ako ATA. Vid screenshot:
http://rs4l33.rapidshare.com/files/3869 ... ate_sw.jpg
ale uz aspon ten ssd intel toolbox nevypisuje error a vie sa pripojit na ten disk. Takisto hd tune uz vie urcit aj teplotu vsetkych sata diskov, co predtym nevedel vobec...
tak teraz neviem, ci je to dobre, alebo to mam riesit dalej ?
-
- Moderátor
Ak ti to funguje, tak hej, je to OK . Po urcitom case by sa ti teraz mal ten disk teoreticky dostat na lepsie hodnoty, necakaj ale okamzite zlepsenie. Resp. mozes spustit ten TRIM manualne cez SSD Toolbox. Klikni si na disk, potom na Intel SSD Management Tools a potom tlacitko Run.
- makinko
- Nový používateľ
no ja som rovno pustil ten benchmark atto a hla
vyzera to lepsie, ze ?
vyzera to lepsie, ze ?
-
- Moderátor
Nj, uz ti teda OS automaticky spustil TRIM. Onedlho sa ti asi este trochu poupravia tie trosku rozhadzane hodnoty zapisu, ale na zaciatok to mas omnoho lepsie.
Pre porovnanie moj Patriot Torqx 128GB (Indilinx radic) :
Pre porovnanie moj Patriot Torqx 128GB (Indilinx radic) :
- makinko
- Nový používateľ
fuuha, 200MB/s zapis ? KRASA kolko stal ten tvoj disk ? resp to si specialne kvoli tomu kupoval aj radic ? ak ano, ten stal kolko a oplatilo by sa kupit aj mne?
-
- Moderátor
No ten disk ma uz pomaly rok, ale ceny su bohuzial stale rovnako vysoke, ved si pozri aktualne ceny na nete (OCZ Vertex 120GB, Patriot Torqx 128GB, Corsair Extreme 128GB).
Tiez nie je jedno, kde je ta rychlost - ked sa pozries tak do 4k tvoje SSD prekonava moje celkovo a nad tym az do 32k v citani. Az nad tymito velkostami blokov sa prejavuje vyssia rychlost u Indilinxu - lenze tam je to uz v podstate jedno, 128GB je prilis mala kapacita na rozumne vyuzitie tejto rychlosti.
A fungujem cez standardny Intel SATA radic na doske. Velky vyznam kupovat pre teba SATA radic nema, ked si to takto dokazal vyriesit - u teba ma skor vyznam spravit niekedy v buducnosti upgrade celeho zakladu PC (CPU, doska, RAM atd).
Tiez nie je jedno, kde je ta rychlost - ked sa pozries tak do 4k tvoje SSD prekonava moje celkovo a nad tym az do 32k v citani. Az nad tymito velkostami blokov sa prejavuje vyssia rychlost u Indilinxu - lenze tam je to uz v podstate jedno, 128GB je prilis mala kapacita na rozumne vyuzitie tejto rychlosti.
A fungujem cez standardny Intel SATA radic na doske. Velky vyznam kupovat pre teba SATA radic nema, ked si to takto dokazal vyriesit - u teba ma skor vyznam spravit niekedy v buducnosti upgrade celeho zakladu PC (CPU, doska, RAM atd).
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
v skutočnosti je intel rýchlejší aj ked sa to nezdá, okrem toho zápisu
- makinko
- Nový používateľ
ano, ano, chystam sa kupit asi i7 + DD3, ale nemal som teraz tolko €€€, tak som kupil len SSD a GPU: radeon hd5850 - lebo vysiel SC2, teda este len beta, ale mam kluc, takze drtim kazdu noc na ukor spanku - SC je celkovo moja srdcovka a jedna z velmi mala hier, ktore som hraval/zase hravam
okej, cize ssd poriesene, spustil som tam vsetky diagnostiky, co tam boli a vsetko zelene, takze spokojnost
vdaka za pomoc
okej, cize ssd poriesene, spustil som tam vsetky diagnostiky, co tam boli a vsetko zelene, takze spokojnost
vdaka za pomoc