To ti dopomoze akurat tak k zlomeninam ruk a noh. Idealne je prave nic neriesit a nechat to na pas/airbag.jaffar napísal:Seriously, zaprieť sa čo to dá, aj tak nad tým nemáš čas rozmýšľať a jednáš reflexívne...
Všeobecná diskusia
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Ako sa správať v prípade nehody (resp. pred ňou)
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Ak by si mal cas na premyslanie, tak urcite premyslat, ako sa vyhnut resp. zminimalizovat skody upravou smeru a rychlosti auta..
no ty si iný pán, ja sa pýtam čo tesne pred zrážkou a ty uderíš toto...chjaj
Imho k zapreniu, nejaký mumák v teleráne spomínal že by bolo ovela menej zlomenín a úrazov keby pri zrážke auta s chodcom ten chodec nezaprel svaly, čiže na zapretie sa rukami to myslím platí tiež...
Imho k zapreniu, nejaký mumák v teleráne spomínal že by bolo ovela menej zlomenín a úrazov keby pri zrážke auta s chodcom ten chodec nezaprel svaly, čiže na zapretie sa rukami to myslím platí tiež...
.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
Ja na tvojom mieste by som si tu temu lockol lebo neriesi nic,prave naopak,iba co clovek bude pred zrazkou spominat, ze niekedy cital nejaku temu na jednom fore, a ze ci to nahodou neskusi..neviem co cakas,ked ziadne moznosti tu nie su,to su tak male momenty a viacmenej reagujes cisto podvedomo... mozno este by si mohol sa pokusit vyskocit z auta,ale to by si si preventivne zas nemohol davat pasy,aby sa ti rychlejsie vyskakovalo
ked budem chciet poznat tvoj nazor, poviem ti ho , ja som sa v uvode temy nieco pytal, a rozhodne to nebolo "co by urobil ten-s-pedrom-v-avatare na mojom mieste"...r.b.class napísal:Ja na tvojom mieste by som si tu temu lockol
.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
mne sa osvedcilo zavriet oci... otestovane na bicykli a na kolotoci
Ruky vedľa tela a čakať na airbag...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
to pomoze hlavne tym co airbag nemaju
Ja sa podelim o skusenost z brnenskaho autosalonu, kde policajti ukazovali, ako spravne vystupit z auta, ktore sa prevratilo na strechu.
- podmienka je, ze ste priputani, samozrejme, ak nie - to si radsej ani nechcem predstavit
- najhorsia vec, ktoru mozete urobit, je okamzite sa odputat, pad hlavou o sterchu moze sposobit poskodenie chrbtice a ocrhnutie, a tak z nehody, kde sa vam nic nestalo, mozete v konecnom dosledku vyjst ako mrzak
- bezpecnostny pas je velmi silny a udrzi vas dole hlavou, teda pretrhnutia sa bat netreba
- najprv musite otvorit dvere, pripadne vybit bocne okno, pokial sa dvere otvorit nedaju (okno buchnut po rohoch, potom vypadne)
- ked ste si urobili cestu von, teraz sa treba dostat zo sedadla. Nohou, ktora je pri dverach, sa zapret o hranu dveri, pripadne hranu vybiteho okna (proste nohu vysvihnut hodne vysoko)
- druhou nohou sa zapret o strechu auta
- rukou (dlanou), ktora je smerom "do auta" (t.j. nie k dveram) sa tiez zaprite o strechu
- druhou rukou si odpnite pas, jemne poklesnete
- uz vam ostava sa len dostat z auta
Je to trochu gymnastika, ale zachrani vam to krk (doslova).
Z tejto polohy mate asi 15 minut na to, aby ste sa dostali von z auta, prekrvenie mozgu moze sposobit zle veci, az stratu vedomia.
- podmienka je, ze ste priputani, samozrejme, ak nie - to si radsej ani nechcem predstavit
- najhorsia vec, ktoru mozete urobit, je okamzite sa odputat, pad hlavou o sterchu moze sposobit poskodenie chrbtice a ocrhnutie, a tak z nehody, kde sa vam nic nestalo, mozete v konecnom dosledku vyjst ako mrzak
- bezpecnostny pas je velmi silny a udrzi vas dole hlavou, teda pretrhnutia sa bat netreba
- najprv musite otvorit dvere, pripadne vybit bocne okno, pokial sa dvere otvorit nedaju (okno buchnut po rohoch, potom vypadne)
- ked ste si urobili cestu von, teraz sa treba dostat zo sedadla. Nohou, ktora je pri dverach, sa zapret o hranu dveri, pripadne hranu vybiteho okna (proste nohu vysvihnut hodne vysoko)
- druhou nohou sa zapret o strechu auta
- rukou (dlanou), ktora je smerom "do auta" (t.j. nie k dveram) sa tiez zaprite o strechu
- druhou rukou si odpnite pas, jemne poklesnete
- uz vam ostava sa len dostat z auta
Je to trochu gymnastika, ale zachrani vam to krk (doslova).
Z tejto polohy mate asi 15 minut na to, aby ste sa dostali von z auta, prekrvenie mozgu moze sposobit zle veci, az stratu vedomia.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
- BlackAngel
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Sep, 2007, 08:00
neviem osobne, ked som havaroval nebol nejak cas na pripravu alebo nieco podobne...a po havarii som bol v dobrom soku a robil som vsetko, co policajt povedal...
CPU: I3 4130 + Noctua NH-U12P MB: ASrock Z87M Extreme4 VGA: MSI GTX 950 2GB RAM: KINGSTON 2x4GB HyperX 1600MHz SSD: Kingston 128GB V200 HDD:WD640AAKS PSU: Corsair VX450W Case: Fractal Desing 1500 Monitor: Dell P2414H + Dell Studio 1555 + PS4
nie sú v autách predpínače pásov (odpáli sa pyropatrón na valčeku ktorý potom pôsobí proti sile odmotávania, tj. pás je zaseknutý)?nManJofo napísal:- najhorsia vec, ktoru mozete urobit, je okamzite sa odputat
.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
no dost pomaha ak uz nieje rady zlozit ruky do lona
tesne pred ak sa uz pytas....
po nehode ak ich nemas "natrenovane" si povecsine v soku a sa klepes takze na improvizaciu nemas cas....
tesne pred ak sa uz pytas....
po nehode ak ich nemas "natrenovane" si povecsine v soku a sa klepes takze na improvizaciu nemas cas....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
moja osobná skúsenosť je tá, že ke´d si v šoku, neriadiš sa väčšinou podľa pravidiel ale konáš tak, ako ťa napadne.... ( zažil som haváriu )
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Je to tak ako pisal Krutibrko ked zazivas havariu prvykrat robis len to co ta v danom momente napadne vlastna skusenost, to s tou pyropatronou mas pravdu Snake ale to sa odpali iba na navyjani aby sa pas napol a po nehode pas normalne odopnes akurat ho nenavinies spät lebo uz je zaisteny opalenim tej patrony.
Ja som dostal smyk v zakrute hned prve co mna napadlo sak pohoda nic vazne vyrovnam asi 20 metrov som "driftoval" snaziac sa auto vyrovnat prva chyba bola ze som nepustil nohu s plynu ani som nepridal proste som drzal pedal a zrazu pri krajnici a von z cesty naraznik v prdely chladice airbagy pasy a pravy podbeh a diki airbagom vymena celej palubovky takze cena opravy presahuje 5500€ co nieje az tak ludova ako ide z nazvu auta (VW Golf Plus) nic prijemne naozaj.
Napriklad v tej situacii som mal pustit plyn a tocit do strany ktorej ma tahalo a bolo by vsetko v pohode ale proste je to tak ze robis to co ta napadne ako prve.
Dufam ze ti to aspon v dacom pomohlo.
A este jedna rada kupujte auto ktore ma vyrez alebo nieco ako priehradku pre airbag spolujazdca usetri to dost penazi ked sa daco take stane.
edit:
zabudol som dodat ze to bollo v marci akurat na poslednom snehu
Ja som dostal smyk v zakrute hned prve co mna napadlo sak pohoda nic vazne vyrovnam asi 20 metrov som "driftoval" snaziac sa auto vyrovnat prva chyba bola ze som nepustil nohu s plynu ani som nepridal proste som drzal pedal a zrazu pri krajnici a von z cesty naraznik v prdely chladice airbagy pasy a pravy podbeh a diki airbagom vymena celej palubovky takze cena opravy presahuje 5500€ co nieje az tak ludova ako ide z nazvu auta (VW Golf Plus) nic prijemne naozaj.
Napriklad v tej situacii som mal pustit plyn a tocit do strany ktorej ma tahalo a bolo by vsetko v pohode ale proste je to tak ze robis to co ta napadne ako prve.
Dufam ze ti to aspon v dacom pomohlo.
A este jedna rada kupujte auto ktore ma vyrez alebo nieco ako priehradku pre airbag spolujazdca usetri to dost penazi ked sa daco take stane.
edit:
zabudol som dodat ze to bollo v marci akurat na poslednom snehu
Spoiler: ukázať
Pokial nie si priputany, tak starost ako vystupit z auta mozes hodit za hlavu, pretoze je dost pravdepodobne, ze vonku uz si.nManJofo napísal:Ja sa podelim o skusenost z brnenskaho autosalonu, kde policajti ukazovali, ako spravne vystupit z auta, ktore sa prevratilo na strechu.
...
Inak zalezi aj v akom aute sedite, ak mate taketo auto, tam Vam nepomoze asi uz nic:
Spoiler: ukázať