Warez
Warez
mala anketka:
ste beznym uzivatelom PC. nie ste povolanim syn. ste student, bezny pracovnik, rodic, nezamestnany, dochodca atd. nevyhrali ste lotto, nevykradli ste banku, nededite majetky, nekradnete bankomaty atd. ste teda cca jednym z 90% uzivatelov PC.
tak strasne Vam vadi WAREZ? je normalne si kupovat hru za cca 10 - 40 eciek ked platy sa pohybuju od 300 do 800 euro???
staci napisat ANO / NIE - VADI / NEVADI alebo napiste co chcete
ps. za kazdy koment shira platim pivo kazdemu dalsiemu
ste beznym uzivatelom PC. nie ste povolanim syn. ste student, bezny pracovnik, rodic, nezamestnany, dochodca atd. nevyhrali ste lotto, nevykradli ste banku, nededite majetky, nekradnete bankomaty atd. ste teda cca jednym z 90% uzivatelov PC.
tak strasne Vam vadi WAREZ? je normalne si kupovat hru za cca 10 - 40 eciek ked platy sa pohybuju od 300 do 800 euro???
staci napisat ANO / NIE - VADI / NEVADI alebo napiste co chcete
ps. za kazdy koment shira platim pivo kazdemu dalsiemu
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Re: Warez
Jasné, človek má malý/žiadny plat, tak si to stiahne z internetu, nič neobvyklé, ale pozri sa na to zo strany výrobcu, ty by si vyrábal niečo pre druhých zadarmo ? Niekto to tu locknite, zase tu bude flame.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano, vadi. Mam vsetok software, vsetky hry legalne. Nepojdes sa v piatok ozrat, ale zostanes doma - a hned mas 10-20 euro tyzdenne ktore by si inac minul na alkohol. Prestanes fajcit, hned mas 10-20 euro tyzdenne...saajt napísal:tak strasne Vam vadi WAREZ? je normalne si kupovat hru za cca 10 - 40 eciek ked platy sa pohybuju od 300 do 800 euro???
Samozrejme, že nie a si úplne super, že si založil na tomto fóre takúto odvážnu tému. Samozrejme rovnako ako ty, warezím aj ja, lebo z môjho smiešneho, ani nie dvojtisíceurového platu si nemôžem predsa dovoliť vyhodiť 40€, veď to by som preboha musel vypustiť minimálne jeden večer v krčme, či dva obedy.saajt napísal:tak strasne Vam vadi WAREZ? je normalne si kupovat hru za cca 10 - 40 eciek ked platy sa pohybuju od 300 do 800 euro???
Seriously, keď na niečo nemáš, tak čo? Tak si to nekupuj. Nemáš na auto, tak holt nemáš auto. Za to, že sa software dá udr.ať ľahšie ako niečo fyzické, neznamená to, že to nie je krádež.
Za posledný rok som kúpil 4 kusy softu, z toho len dve hry (k tomu Widle a Corel) a aj to Plant versus Zombies a druhé bol prvý Stalker, ktorého som doma nemal. Na viac nemám čas ani potrebu vyhadzovať peniaze.
Vôbec ma fascinujú ľudia, ktorí majú mesačne uwarezených 5+ nových hier a nadávajú, aké je to všetko drahé. Pritom by úplne stačilo miesto času zabitého hraním ist robiť a kúpiť si trebárz jednu hru mesačne. Jednak by to bolo ďaleko rozumnejšie a navyše by ostalo aj na pivo, takže by sa z asociálov stávali spoločenskí ľudia...
///kua faug, nepredbiehaj! Budem písať kratšie posty
////Samozrejme mám doma všetko legálne, buď zaplatené alebo free či gnu/gpl.
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Warez ako taky mi nevadi - je to kazdeho "osobna vec". Co mi vsak prekaza, je ked sa nim niekto verejne vychvaluje. Kazdy takyto clovek by mal najst aspon kusok sebereflexie a uvedomit si, ze i ked je software v podstate nieco nehmotne (neratam media), tak je to tiez kradez.
Mam doma (dovolim si tvrdit) slusnu zbierku hier (ci uz pre pc, xbox alebo wii), no vacsinu z nich som zakupil v zlave. Ak clovek pocka nejaky ten "mesiac-dva", moze si hru zakupit za polovicu, pripadne este menej.
Pri programoch je dnes situacia jednoduchsia. Na software-ovom trhu existuje kopec verzii programov s podobnou/rovnakou funkcionalitou ako maju platene aplikacie. Castokrat iba clovek musi chciet/vediet hladat a mat chut sa naucit nieco nove. Ako priklad uvediem "fotosop" . Poznam dost ludi, ktory maju tento program "kreknuty", no vacsina ho pouziva na uplne zakladnu pracu (zmensovanie/orezavanie foto), ktoru bez problemov zvladne aj (napr.) Gimp.
Mam doma (dovolim si tvrdit) slusnu zbierku hier (ci uz pre pc, xbox alebo wii), no vacsinu z nich som zakupil v zlave. Ak clovek pocka nejaky ten "mesiac-dva", moze si hru zakupit za polovicu, pripadne este menej.
Pri programoch je dnes situacia jednoduchsia. Na software-ovom trhu existuje kopec verzii programov s podobnou/rovnakou funkcionalitou ako maju platene aplikacie. Castokrat iba clovek musi chciet/vediet hladat a mat chut sa naucit nieco nove. Ako priklad uvediem "fotosop" . Poznam dost ludi, ktory maju tento program "kreknuty", no vacsina ho pouziva na uplne zakladnu pracu (zmensovanie/orezavanie foto), ktoru bez problemov zvladne aj (napr.) Gimp.
Naposledy upravil/-a _Mato_ v Ut 01. Jún, 2010, 18:27, upravené celkom 1 krát.
Vadi a velmi, co mi ale vadi este viac su ludia, ktori sa stale vyhovaraju na male platy a ine blbiny. Ako pise faugusztin menej alkoholu a cigariet a hned ostane aj na soft.
EDIT: Hry kupujem uz skoro iba cez steam a to iba ked su v akcii, cize vacsinou za ne nedam viac ako 2-5€. (Su aj vyjnimky, ale malo.)
EDIT: Hry kupujem uz skoro iba cez steam a to iba ked su v akcii, cize vacsinou za ne nedam viac ako 2-5€. (Su aj vyjnimky, ale malo.)
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
No, ja som z rodiny, kde som nemal peniaze ani na toto... akurát teraz to trochu mení štipko z výšky...faugusztin napísal:Nepojdes sa v piatok ozrat, ale zostanes doma - a hned mas 10-20 euro tyzdenne ktore by si inac minul na alkohol. Prestanes fajcit, hned mas 10-20 euro tyzdenne...
Ano, vadi. Mam vsetok software, vsetky hry legalne. Nepojdes sa v piatok ozrat, ale zostanes doma - a hned mas 10-20 euro tyzdenne ktore by si inac minul na alkohol. Prestanes fajcit, hned mas 10-20 euro tyzdenne...[/quote]
tyzdenne miniem na alkohol max 5 euro /5 - 8 piv podla toho aka je kde akcia /
nefajcim.
tyzdenne miniem na alkohol max 5 euro /5 - 8 piv podla toho aka je kde akcia /
nefajcim.