Stisenie a odvibrovanie HDD za rozumnu cenu.
Stisenie a odvibrovanie HDD za rozumnu cenu.
Potreboval by som poradit nieco na stisenie a hlavne odvibrovanie HDD.
Mam 2x80GB HDD tak za rady ako Silentmaxx alebo Nexus Drive-A-Way vopred dakujem lebo cenovo sa vyrovnaju tomu mojmu HDD .
Zaujimali by ma skusenosti skorej s niecim ako Nexus DisktWin, SHARKOON HDD Vibe Fixer 2, HDD Silencer Cushion, Chill-Inovation HDD anti vibration kit,.... pripadne aj nejake domace specialitky
Mam 2x80GB HDD tak za rady ako Silentmaxx alebo Nexus Drive-A-Way vopred dakujem lebo cenovo sa vyrovnaju tomu mojmu HDD .
Zaujimali by ma skusenosti skorej s niecim ako Nexus DisktWin, SHARKOON HDD Vibe Fixer 2, HDD Silencer Cushion, Chill-Inovation HDD anti vibration kit,.... pripadne aj nejake domace specialitky
Ja mam zalman HDD kit a mozem povedat ze to je tiche. Aj tie heat pipe nie su na zahodenie nicim to neofukujem a teplota je OK.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Hmm popozeral som je to zaujimave ale kde si to zohnal a za kolko?robour napísal:Ja mam zalman HDD kit a mozem povedat ze to je tiche. Aj tie heat pipe nie su na zahodenie nicim to neofukujem a teplota je OK.
Lebo ja som nasiel ale neni to 3x lacne skoro 1000Sk
tam asi dost zaplatis za heatpipes.Podla mna heatpipes su na rychli a lepsi odvod tepla zo zdroja do chladica (rebra) a tam neni nejaka plocha na chladenie akurat na bokoch co drzi disk.
Aku tam mas teplotu?
Ja mam narvane 3 HDD nad sebou fuci nane 12cm vetrak na 5V zhruba do 1000otacok a to su este na plastovom bezsrobovom uchyteni takze ich nechladi aj plech case a teplota je 34 za beznej prevadzky.
Skor by mi islo o odvibrovanie to chladenie neni nejaky problem zabezpecit nejakym 8cm fanom na 5V mam ich tu furu.
Kupil som to v tntrade. Naozaj je to tiche. teploty mam taketo (S.M.A.R.T -everest)
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Aj to som uz nasie ani to neni drahe ale aj tak ked to vidim na obrazku dal by som max 150SkJery973 napísal:Tak chalani ... Dnes som si nahodil takuto sikovnu vecicku na HDD. Ja uz ani neviem, ci ten disk vobec ide, take je to tiche ... Pozrite sa SEM
No ale nema to vobec ziadne chladenie tak sa pochval aku ma teplotu ten tvoj HDD.
Cena je sice 274 ale predpokladma ze v inych case to bude asi treba nejako chladit tak + 150 nejaky normalny tichy fan.
Ja mam Coolermaster Centurion 530 a tam je v podstate cely predny panel z jemneho sitka tak tam by to mozno v 5,25 pozicii nemalo problem s teplotou.
- Rusty
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
A montuje sa to do HDD sachty, alebo to treba hodit do 5.25" ?Jery973 napísal:Tak chalani ... Dnes som si nahodil takuto sikovnu vecicku na HDD. Ja uz ani neviem, ci ten disk vobec ide, take je to tiche ... Pozrite sa SEM
Je to jednoduche ale ucel plni. Len ci sa ti to neprehrieva.Jery973 napísal:Tak chalani ... Dnes som si nahodil takuto sikovnu vecicku na HDD. Ja uz ani neviem, ci ten disk vobec ide, take je to tiche ... Pozrite sa SEM
- uNreal_saTch^
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 18. Aug, 2005, 20:00
Namotoval som to presne vcera - disk som mal predtym namontovany takisto na pevno ku skrinke srobami...zmena je velmi vyrazna...vibracie disku vobec necitit, nepocut...Jery973 napísal:Na sroboch som to mal ... Pevne prisrobovane ku skrinke. Tak praca HDD sa pekne rozliehala po skrinke ... Teraz je takmer ticho. Urobilo to viac, nez som aj ja ocakaval. Mozem len odporucit.
Teplota sa zvysila priblizne o 5°C - ale predpokladam ze to je tym ze hned pod pod diskom mam jednu mechaniku, nad nim je jedna pozicia volna a potom je tam hned druha mechanika...
S kupou som spokojny - splnila moje ocakavania...
Ale ak si to chces kupit tak to je iba na odvibrovanie!!! Ak mas nejaky hlucny disk tak ti to nepomoze...
Intel Core 2 Duo E4300 1.8GHz | Apacer DDR2 2GB 800MHz Dual | Sapphire ATI ULTIMATE X1950Pro 256MB DDR3 | GIGABYTE 965P-DS4 | SEAGATE 120GB 7200rpm 8MB | EIZO FlexScan S1731 | Razer Lycosa | Logitech mx518
a co odporucite mne, ked mam disk na kolajnickach a chcem ho odhlucnit a odvibrovat...
mam 2 disky 80gb pata a 200gb sata WD
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led
No to mas dost problem lebo tam neni skor ziadna moznost jedine ze by si vyrobil tu kolajnicu co drzi HDD z gumy.Guru napísal:a co odporucite mne, ked mam disk na kolajnickach a chcem ho odhlucnit a odvibrovat...
Ja to mam zatial na kolajniciach a je to este hlucnejsie ako ked to namontujem na sroby mam 2x80GB SATA2 IBM a 1x 250GB SATA1 IBM
Jaksik som tusil ze budem neco spekulovat preto mam coolermastera s 5x 5.25" poziciou tak tie disky tam bdu muset ist urcite ked icch chcem dobre odvibrovat.
Dnes som kupil jeden kus NEXUS DiktWin
http://www.nexustek.nl/disktwin.htm
Ked budem mat cas tak to testnem co to povie lebo na inom fore mi to dost ludi vychvalilo