Nájde sa tu autoelektrikár ?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00

Nájde sa tu autoelektrikár ?

Príspevok od používateľa Matusak »

chcel by som sa opýtať volákeho autoelektrikára či je možné aby mi vysoké otáčky volnobehu mohla spôsobiť chybná autobatéria ?

mal som auto na diagnostike, diagnostika nič neukázala. zresetovali mi riadiacu jednotku, servisák pozrel všeliaké hadičky a neviem čo a povedal že problém spôsobuje autobatéria. vždy v zime mi stúpnu otáčky volnobehu. ževraj tej autobatérii kolíše napätie v zime kvôli mrazu a RJ sa s tým nevie vysporiadať tak zvýši otáčky... je toto možné ???

ďalej by ma ešte zaujímalo či náhodou tá batéria nespôsobuje aj takú vec že keď otočím kľúč do polohy keď sa mi rozsvietia kontrolky a nacerpá benzín do motora, tak mi občas (poslednú dobu sa to stáva často) ručička tachometra vybehne na 100km/h a následne spadne na 0, reku či tá batéria nedáva šupu do celého elektrosystému a "odnesie" si to tachometer.. hm ???

vďaka za rady

PS: na batérii mam volačo vyoxidované, asi sa odniekial vyparuje ta kyselina alebo čo (v priebehnu dneška by som dodal foto)
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Nájde sa tu autoelektrikár ?

Príspevok od používateľa Snake »

Zabudol si to najpodstatnejsie, ake auto? Aka motorizacia? Vysoke otacky volnobehu urcite nesposobuje autobateria (RJ si totiz vystaci s takym napatim ze hodnota toho napatia je uz na vymenu akumulatora). Moze to byt vselico, zasrana skrtiaca klapka, vaha vzduchu, lambda sonda, netesnosti a pod.

Diagnostika ti nic neukaze lebo vsetko je funkcne, akurat je to zasrate tym padom su nameriavane zle hodnoty (v pripade MAF senzora).

.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

1.V zime stupnu otacky je bezny jav kedze sa snazim moter tymto sposobom co najrychlejsie zohriat na prevadzkovu teplotu a dosiahnut tym idealne spalovanie zapalnej zmesi.
2. Co s tym ma mat autobateria fakt netusim kedze po nastartovani ti zivi veskere elektricky napajane casti v automobile(vratane sviecok popripade zhavicov) alternator.Autobateria sluzi cisto na uvedenie motora do prevadzky, jakmile sa zmes odpali a motor zacne chytat otacky stava leze z alternatoru a akumulator prechadza z ulohy zdroja do ulohy spotrebica(alternator ju dobija).

Baterka fakt nie.

Skontroloval by som snimac polohy skrtiacej klapky, a naapis aky typ vstrekovania ma tvoj automobil(kazdy tym ma o nieco inak rieseny volnobeh.... ;) )
Snake
VIP
VIP

Broslowski napísal:1.V zime stupnu otacky je bezny jav kedze sa snazim moter tymto sposobom co najrychlejsie zohriat na prevadzkovu teplotu a dosiahnut tym idealne spalovanie zapalnej zmesi.
Otacky nemaju stupat! Kazdy motor ma urcene rozmedzie (napr 850-950), a v tychto musi ostat, ci je zima, ci je leto, ci jesen / jar. Pokial v nich neostane, je problem niekde inde, ale sami od seba sa kvoli zlemu pocasiu urcite zvysovat nemozu (kedze ked neni v urcenom rozmedzi, tak mas uz zaznam v protokole z STK).

.
ANONYM_a7

Na starych autach sa to riesilo tka ze otacky stupli na par sec (cca) na 1500 a znizovali sa (pocas tych par sec) :-) Nejde o pocasie ale o teplotu motora (v zime kludne -20 stupnov). Vies co sa stane ked sa vstrekne uplne rozprasene palivo do valce ktory ma -20stupnov? no skondezuje po kraji valcov a nema sa co odpalit :-) Preto je za studena dolezite tam vstrekovat plaiva o cosi viac :-)samozrejme to suvisi aj s faktom ze studeneho vzduchu sa do valca dostane podstatne viac ako vzduchu tepleho. ale to je na dlhu debatu.

Na mojej skodovici tento jav prebieha hned za karburatorom co nieje bohvie co , boli pripady kedy bolo treba dat dole filter a frknut tam trocha benzinu rucne strucne :hysterical:

trocha som to editol nech sa neflamuje moc :)
Snake
VIP
VIP

Novsie auta (co ma aj on) maju vyhrievanie vody (moja octa to ma riesene tromi zhavicmi, ktore sa spustaju v zavislosti od okolnej teploty). Taktiez spatne vedenie spalin prihrieva motor...

.
jaffar
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jaffar »

Ako stará je tá baterka? Zvýšené otáčky môžu byť kľudne preto, že už je pred smrťou, resp. skoro vybitá, teda aby sa čo najskôr dobila zvýši RJ otáčky. Overenie je jednoduché, vymeniť baterku, prípadne ju zobrať na noc domov nabiť. Ak sa to neprejaví, vymeníš baterku. Prejaví sa to znovu, baterkou to nie je a treba hľadať chybu inde (možností je x samozrejme...)
Anyway, v Rači pri AB kozmetike je (ak sa už nepresťahovali) Bayern servis, majú najlepšieho elektrikára čo poznám, byť tebou tam zbehnem.
ANONYM_a7

To mi je samozrejme jasne(na skodovici sa zohrieva nasavany vzduch co je pre karburatori lepsia volba ako zohrievat priamo vodu v chladiacom okruhu) :-) lenze aj to isty cas trva , nemoze snapisat ze otocis klucom a v momente ma voda v obehu 80 stupnov ked je teplota motora -20 :-) ale uz sme OT, uvidime ako sa vyjadri zakladatel :-)
ANONYM_a7

jaffar napísal:Ako stará je tá baterka? Zvýšené otáčky môžu byť kľudne preto, že už je pred smrťou, resp. skoro vybitá, teda aby sa čo najskôr dobila zvýši RJ otáčky. Overenie je jednoduché, vymeniť baterku, prípadne ju zobrať na noc domov nabiť. Ak sa to neprejaví, vymeníš baterku. Prejaví sa to znovu, baterkou to nie je a treba hľadať chybu inde (možností je x samozrejme...)
Anyway, v Rači pri AB kozmetike je (ak sa už nepresťahovali) Bayern servis, majú najlepšieho elektrikára čo poznám, byť tebou tam zbehnem.
myslis ze dobitie akumulatora ma vyssiu priorotu pre RJ ako udrzanie volnobehu?no neviem.(pridam ze niesom praktik len teoretik tak mozne to je :-) )
Snake
VIP
VIP

nech si to napichne na diagnostiku a pozre ake hodnoty dava vaha vzduchu (testovacia jazda).

Bateriu moze preventivne vymenit, ale pochybujem...

.
Matusak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Matusak »

Daewoo Nubira II 1.6 78kW rv. 2000

takto páni, v roku 2005 sme ho kupovali ešte s pôvodnou batériou, čo si pamätám tak prvé dve zimy (2005,2006) tak tento problém nebol, neviem už aká batéria tam bola. v auguste 2007 (na batérii je zaškrknutý 8.mesiac 2007 uvedenie do prevádzky) odvtedy vlastne mám túto batériu (vtedy som ešte vodičák nemal, nejazdil som na tom aute) a vtedy v zime sa prejavili zvýšené otáčky. po zime šiel vtedy ešte brat na diagnostiku a tam nič neukázalo, ale rovno povedali, treba vymeniť klapku za 15 tisic skk, tak to sme akurát tak mohli viete čo (v servise sa najlahšie povie, vymeníme toto tamto, a nakoniec by tú klapku možno len vyčistili aby vyzerala ako nová). pobehali sme známych skúsených automechanikov, tiež nevedeli o čo ide. ešte povedali že to môže byť krokový motorček, ale ten očividne je v poriadku. klapka aj krokový motorček bol vyčistený.
je všeobecne známe že Daewoo/Chevrolet mávajú problémy so zvýšenými otáčkami volnobehu(lenže mne sa držali na hranici 2900rpm).

teraz vo štvrtok som bol v Carexe v Dúbravke, autorizovaný servis Daewoo/Chevrolet, kde mi to zdiagnostikovali, nič to neukázalo, zresetovali mi RJ, otáčky sa vrátili na tých 900... a povedali mi že to je autobatériou, ako v zime možno primrzla, kolísalo jej napätie, pri štarte nedala dostatok napätia alebo možno až moc dala, RJ zblbla a zapamätala si tú hodnotu...

tento problém nastane VŽDY len v zime. poslednú zimu to zblbo, oteplilo sa na pár dní, otáčky sa vrátili do normálu. neskôr sa znova ochladilo a zase stúpli.

pri štartovaní nemám problém. naštartuje hneď.

tu sú tie fotky batérie a toho niečoho vyoxidovaného. jedine z batérie to môže byť. ničím nebola poliata baterka...
ObrázokObrázokObrázokObrázokObrázok

nikto nevie čo tomu je a pokiaľ mi nikto nedá záruku že keď sa vymení klapka, krokový motorček, všeliaké podtlakové hadičky a neviem aké všemožné senzory tak to jednoducho nemienim meniť, pretože na to peniaze nemám.
tá váha vzduchu(MAP - Manifold Air Presure sensor ??), to nieje pretože bolo zapojené aj z iného auta a stále to bolo to isté.
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
Endy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 10:42

Príspevok od používateľa Endy »

No tak ked ti tvrdia, ze je to baterkou tak tam daj inu a je po probleme, bud to pojde alebo nepojde
1adad1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19

Príspevok od používateľa 1adad1 »

matusak presne toto auto mame a musime davat cistit daco cistit a znova dat nastavit otacky volnobehu

// niakych 10€ to stoji
ANONYM_a7

Behun potenciometrickeho snimaca polohy skrtiacej klapky? :-)
Endy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 10:42

Príspevok od používateľa Endy »

zaujimalo by ma kto vymysla tieto nazvy :? :laugh:

Návrat na "Debata o všetkom"