ROM update utilita vo Windows 7 nevedela najst pripojeny telefon. Nastastie na starom XP vsetko fungovalo bez problemov. Po dvoch dnoch pouzivania sa tak mozem podelit o prve skusenosti.
- Update zmaze cely obsah telefonu. Takze dostanete sa do stavu, ako keby ste mali uplne novy telefon. HTC ale na to na svojich strankach dostatocne upozornuje. Mobil som este so starou ROMkou zosynchronizoval s PC. Po nainstalovani novej ROMky som potom synchronizaciou dostal do telefonu aspon kontakty. Nastavenia ostatnych veci, ako mailovych uctov, som musel robit manualne. Neostali ani programy, ktore som doinstaloval sam. Postupne ich nahradzam.
- Pri zapinani ma vita nova animacia. Novu grafiku ma aj HTC Sense. Po odblokovani na ploche "prebieha" aktualne pocasie. Ak je zamracene, tak mraky zakryvaju cely displej. Pri burke sa na nom bliska, a ked je jasno tak jasne slnecne ziarenie oslnuje celu plochu. Paci sa mi to. Tieto zmeny potesili oko.
- Prehravac Youtube prehrava vsetky videa. Ten stary si s mnohymi uz nevedel poradit.
- Telefon sa zda byt sviznejsi. Rychlejsie sa pracuje s 50-stranovym suborom pdf. Animovane menu uz je otazka iba image-u. Zapnutie animacii nesposobuje ziadne vahanie systemu, ako to bolo vo verzii 1.5.
- Fotoaparat ma funkcie a nastavenia ako sa na fotoaparat patri. Nastavit sa da jas, sytost, ostrost, kontrast, farebny efekt (stupne sedi, sepia, negativ, solarizacia, posterizacia, akvamarin), vyvazenie bielej (automaticky, ziarovka, ziarivka, denne svetlo, oblacno), ISO , rozlisenie, pomer stran, kvalita, samospust, geoznacka, rezim ostrenia, dlzka zobrazenia fotografie po odfoteni, uprava blikania, automaticke ostrenie (zap/vyp), zvuk uzavierky, zobrazenie casu na fotke a zobrazenie mriezky. A vsetky funguju .
- Novy je aj internetovy prehliadac. Hlbsie som sa zmenam nevenoval, ale na zadanie adresy netreba stlacat tlacidlo MENU. Riadok na zadanie adresy je na samom vrchu stranky. staci sa tam "prescrollovat".
- Po pripojeni k PC pomocou USB mozem prepinat medzi moznostami sycnhronizacie, diskovej jednotky, zdielania internetu alebo ho necham iba nabijat. Apropo zdielanie internetu. Po zapnuti tejto volby v telefone pocitac najde novu siet a hotovo. Jednoduche a funkcne.
- Neviem ci to fungovalo aj v Androide 1.5, ale teraz pre stisenie zvonenia staci telefon otocit displejom dole. Pocas hovoru su na ploche tlacidla na vypnutie mikrofonu a hlasity odposluch, takze sa uz netreba prehrabavat v menu.