Vrátenie tovaru do siedmich dní a slušnosť zákazníka!

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00

Vrátenie tovaru do siedmich dní a slušnosť zákazníka!

Príspevok od používateľa Jeremi »

http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =7&t=66504
No to mas iizi
Kup si v nejakom inet obchode, mas 7 dni na odskusanie a vratenie bez udania dovodu. :D
Ahojte zaujímalo by ma či si len ja si myslím že takéto správanie nieje správne a lúdia už nevedia ako sa správať? Je podla mna minimálne slušné nad niečim podobných ani neuvažovať ale asi na slovensku chcú všetci iba využiť systém a povedia si "ved je to v zákone tak môžem".

Aký máte nato názor je to správne alebo nie?
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Vrátenie tovaru do siedmich dní a slušnosť zákazníka!

Príspevok od používateľa faugusztin »

Spravne to nie je, ale bohuzial nejde iba o slovensky fenomen. V Amerike rovnako vyuzivaju 30-dnove obdobia.
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

faugusztin napísal:Spravne to nie je, ale bohuzial nejde iba o slovensky fenomen. V Amerike rovnako vyuzivaju 30-dnove obdobia.
jj, kamarat vravel, ze ked bol v USA, tak bezna prax u "pristahovalcov z polska" - zakupili plazmu s uhloprieckou az za roh ... a po 3 tyzdnoch vratili do obchodu, s odovodnenim, ze sa im nelubi ...
prachy nas5 a hura do dalsieho obchodu ...
lava, prava, lava, prava ...
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

nuz, ked ma na to dakto zaludok. Mne osobne sa to hnusi kupovat vec s umyslom, ze ju len poskusam, vyuzijem a vratim.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Snake »

To si čitni toto:
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =1&t=55261

pekné na takého človeka sa nedá povedať

.
kakocool
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kakocool »

No ano je to strasne necestne.
Chlapik nemal ako nainstalovat OS lebo ho dostal na cd a LPTP bol bez mechaniky. Ako som videl nik sa mu neponukol ze mu externu mechaniku pozicia ci zadarmo alebo za par supov. Kupovat ju koli jednemu pouzitiu asi nie je najlepsie riesenie aj ked v sucastnej konzumnej spolocnosti asi jedine mozne. Pozicovna takychto veci asi nefunguje a vazne pochybujem ze by to predavajucemu sposobilo stratu. Vratene by to bolo neposkodene - inak by to predajca neprebral a moze to predat dalej. A zaroven je tu vysoka pravdepodobnost ze by sa chlapikovi zapacila a nechal by si ju.
Ale sag drzte si klapky na ociach aj nadalej a kupujteee nepotrebne veci sag sme bojovnici proti krize.
ked vidim marze niektorych e sopov tak ma to dost :x . A ked ide o zneuzivanie zakonov, verim tomu ze vsetci predajciovia maju sikovnych uctovnikov ktory vyuziju ktorukolvek medzierku v zakone aby znizili odvody dani alebo vyhodili zamestnanca bez odstupneho. Tak preco tiez nevyuzit zakonnu moznost vo svoj prospech .
A sam som take nieco este neriesil, nemam na to cas behat im do pobociek na periferii. :bye:
A flaaamee mee
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Marze eshopov ? Ak myslis IT, tak pri 5% uz u mnohych prehanas a 10% je uz skor vynimka ako pravidlo. Okrem toho, tovar ktory ty vratis musi predajca predat. Lenze kto kupi pouzitu vec ? To ta netrapi ?
kakocool
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa kakocool »

Ma moznost ju predat zlacnenu s dovodom poskodeny obal. HEJ to tak obcas robil a veci boli ihned fuc. A podla zakona to nemoze byt lacnejsie ako nadobudacia hodnota tak velmi neprerobi. A je tu sanca ze si typek mechaniku necha. Podla teba je spravne si to koli jednej instalacii kupit vsakze. To ze dodavatel je natolko magor ze doda LPTP s OS ktory je nepouzitelny to je uplne koser. :cool:
faugusztin
Moderátor
Moderátor

To, co nepolozi relativne velku firmu ako hej.sk dokaze bez problemov polozit napr. firmu ako tichepc.sk. Ten, co vracia takto tovar je presne ten isty typ drbnuteho zakaznika ktory si objedna drahy tovar na objednavku a potom si to rozmysli - a obchodu zostane na krku skrinka za 200€+ ci vodne za 400€. A kopec veci aj ked sa ti zda, tak sa tak casto neobjednavaju ani v obchodoch ako tichepc.sk.

V podstate ty si ten pripad cloveka, ktory si mysli ze kazdy podnikatel kradne, pracuje s 50%+ marzami a za tyzden sa stal milionarom. Spytaj sa ale napriklad GABA, kolko tomu venuje tyzdenne casu (napoveda - viac ako bezny pracovnik aj s povolenymi nadcasmi), aky ma firma rocny zisk a kolko ma pri tom celkom firma ludi.

Dufam, ze sa ludmi tvojho typu v zivote nestretnem, predpokladam ze ty by si bol schopny objednat si napr. dizajn webu a potom nezaplatit.
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Jeremi »

kakocool nechnevaj sa na mna ale tvoju logiku absolutne nechapem ako mozes napisat ze ci je normalne si kupovat mechaniku koli jednej instalacii a radsej sposobis problem niekomu inemu ano?

Predstav si ze pre tu firmu to je problem ked im vratis tovar kedze si ho uz rozbalil a pouzil a vo vacsine pripadov ho musia predat lacnejsie kedze ale marze v IT su naozaj mizerne tak dost casto sa stava ze uz na tom prerabaju takze to ze si to zoberies na jednu instalaciu taktiez nieje normalne!

Este samozrejme predpokladam ze by si chcel aby ti ta firma potom preplatila aj naklady spojene s dopravov :smutny:

Hamba ti a takym ludom ako si ty tvoje uvazovanie nieje spravne!
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

LOL neviem najist na to ine slovo ako demencia. Vravis tu o marzach, ale toto nie su potreaviny. Vacsina eshopov je len distributormy a nemaj ani marze, dostavaju iste percenta ked nieco predaju. Skalne obchody kde maju tovar vo vitrine je drahsi pretoze ho museli kupit a tam uz tu marzu musia dat.
CO sa tyka tej DVD kedze ju nema tak by som si ju jednoducho kupil, pretoze este dneska je stale potrebna. Ci na instalaciu roznych driverov alebo SW. Ked to nehce kupovat tak by som prisiel do nejakeho IT obchodu a poprosil by som nejakeho typka aby mi ju pozical (instalaciu by som si spravil priamo u nich).
Tvoje riesienie je akurat tak likvidacne, to ze si myslis ze to firmu nepolozi je omyl. predstav si ze vsetci zacneme jednat ako ty. :furious2:
ten update je mozno spravit podla mna aj cez internet, trocha sa najprv poinformuj skor ako zacnes rozmyslat ako nejaky sedlak :-(
NB: Asus ROG Strix G16
newmi
Moderátor
Moderátor

kakocool, toto by ti pomohlo vytrieskat tie hovadiny co mas v hlave :wallbash: ze vysoke marze, bohuzial uz sam s vlastnej skusenosti viem, ze tak ledva na slanu vodu sa da zarobit cisto predajom hw. Ked nepodchytis nake ksefty pre firmy, ze im aj servis a tak potom robis alebo to nerobis fakt vo velkom (ale na to potrebujes kopec € ako pociatocnu investiciu) tak nemas sancu. A trepes blbosti o tych uctovnikoch a zamestnancoch, ked neratam velkych hracov ako alza tak su to vsetko firmicky na zivnost alebo tak max do 7 ludi v nich pracuje.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre

Príspevok od používateľa lezgy »

s..rat na to
taki ako on to nepochopia
ale v skole je tazky macher ako on vybabral s predajcom
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s
newmi
Moderátor
Moderátor

Snake napísal:To si čitni toto:
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =1&t=55261

pekné na takého človeka sa nedá povedať
tiez pekny "expert" :furious:
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Ked taketo nieco citam je mi zle :furious:

Neviem no, niesom dement aby som take nieco robil.Zatial som sa nestretol s takym niecim ze by nebol problem tovar vratit ked sa mi daco na nom nepaci (nedavno som ratil sluchadla v hodnote 275€ ale priplatil som si za vyssi model ktory som bral z toho isteho eshopu , sluchadla som vratil samozrejme v 100% stave cize predajcovi nevznikla ziadna skoda).Takmer vzdy sa da dohodnut.
Ked uz je clovek dement a potrebuje nieco pozicat, nech napise predajcovi ze to chce len pozicat a neverim ze by predajca daky odpisany kus bez obal nenasiel...
ale ako Grcam naozaj...

Návrat na "Debata o všetkom"