Aké máte náklady na napísanie 75kB rec./čl. ?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
FEAR
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00

Re: Aké máte náklady na napísanie 75kB rec./čl. ?

Príspevok od používateľa FEAR »

Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

75KB sú +- 3ns formátovaného textu...? Alebo 50 strán neformátovaného? V prvom prípade je toto situácia, keď je efektivita úplne v cicine, 3 strany prudko odborného textu napíšem za 2 hodiny a urobím k tomu aj pekné grafy, nech to vyzerá, že som akože niečo robil... potrebujem k tomu notebook a začínam zásadne 2 hodiny pred deadline...
Me like Pentium
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

rottenkiwi, poskytujes prilis vela informacii. Tvoja zlata zila ani hemoroidy fakt nie su tema na toto forum. Uz som cakal ze napises aj naklady na sprchovanie, na vodu a osviezovac na WC....

K teme - definuj naklady. Je moj Nikon D3000 nakladom alebo nie, ak fotim aj ine veci ? Je moje PC nakladom alebo nie, ak na nom robim beznu pracu, hram sa ? Atd atd.
GABO
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 15. Júl, 2003, 08:00

Príspevok od používateľa GABO »

Na Hemeroidy je treba jeden z tých zbytočných 26" LCD predať, lepšie sa stravovať (hlavne nejesť toľko čokolády), jesť viac vlákniny, denne zapiť 2x lyžice čistého psylia (Psylium) a stolica bude taká, že ušetríš aj na toaletnom papieri ...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
glirpi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36

Príspevok od používateľa glirpi »

Kód: Vybrať všetko

___
                       //  7
                      (_,_/\
                       \    \
to som iba ja taky      \    \      s toho co ten chalan chce ?
                        _\    \__
                       (   \     )
                        \___\___/
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-9600KF / CPU-COOLER: NZXT Kraken X52 / MB: GIGABYTE Z390 M / RAM: Corsair 16 GB KIT DDR4 3600 MHz CL18 Vengeance LPX / SSD: WD Black SN750 NVMe SSD 1 TB / DVD-RW: - / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: NZXT H400 / VGA: GIGABYTE GeForce RTX3060 GAMING OC 12GB / SOUND: SOUND BLASTER AE-7 / SPEAKERS: - / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: DELL UltraSharp U2717D 27" / KEYBOARD: DELL Premier Wireless Keyboard / MOUSE: DELL KM717 / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller / OS: MICROSOFT Windows 10 PRO 64Bit
Scorp
Používateľ
Používateľ

Zabudol si na dvojposchodový barák s pivnicou a záhradou, aby to šlo testovať za rôznych podmienok... vlhko, tlak, teplota, nafotiť to s hydinou v kurníku, v bazéne...

//samo, ak by sa pc.sk rozhodlo uhradiť tieto náklady potrebné na výkon činnosti, veľmi rád nafotím, nafilmujem a inak otestujem hw/sw, alebo aj ženy/dievčatá, ak tieto budú do prípadnej recenzie poskytnuté... ovládam 5 jazykov a mám dlhoročnú prax, podloženú referenciami :D
Me like Pentium
Scorp
Používateľ
Používateľ

Sú tu 2 problémy...
- môže sa to uživiť ako platený content...ale trh nechce porovnania najnovšie CPU vs Pentium 4... mňa ako zákazníka zaujíma súčasnosť, takže mi nevadí, že sa raz za rok zmení metodika a zrovnáva sa len to, čo je na trhu... nebudem platiť, aby som videl graf, kde je i7 rýchlejší od Q6600, pretože také grafy sú všade... a graf, kde je i7 rýchlejší od P4 nikoho nezaujíma... ja viem, že je tu nejaká skupina ľudí, ktorí by chceli vidieť toto a toto, pretože im to urobí dobre, ale tá malá tlupa mi faktúry nezaplatí, pretože tie info pre nich hodnotu 300€ ročne nemajú...

- tých 2000 prečítaní, čo to nejak urobí, si samo o sebe cez nejaké ppc, čo sa tam natlačí, zarobí na čokolády + to bude mať nejaký vplyv na celkové príjmy... to však nejde objektívne zmerať, na 26" monitory to ale rozhodne nebude

na svk sa to neuživí...pretlačiť sa v zahraničí s prudkou kvalitou chce keš, na čokolády a tak... a ten samozrejme neni

ale recenzie dievčat by sa silno chytili, ja som to tu niekde aj linkoval :D
Me like Pentium
KocuR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa KocuR »

Fíha, no mne by na hľadanie a písanie stačila kdejaká 22", ale dve 26", to si nejaký náročný... Navyše písať článok by som dokázal na tom istom PC ku ktorému by som mal pripojenú meraciu techniku (aj teraz meriam na rovnakom PC ako je ten na ktorom robím úplne všetko ostatné).
Tie sklá do okuliarov nechápem, ty tak silno pozeráš až do nich vypozeráš dieru?
Foťák máš len kvôli recenziám?
Pri PC sedím veľa. Dosť veľa. A hemoroidy z toho nemám, myslím si že príčina ich vzniku bude inde. Skús sa občas aj osprchovať, resp. sa raz za pol hodiny či hodinu poprechádzať po byte/dome.

Myslím si že drvivá väčšina ľudí čo robia recenzie tu na tomto serveri (väčšinou sú na veľmi dobrej úrovni) majú o dosť nižšie požiadavky ako ty a rozhodne nežijú len z recenzií. A nemajú hemoroidy.

Jedno je isté, nikto na tomto fóre nedokáže vytvoriť témy ktoré by ma donútili zamyslieť sa nad zmýšľaním autora viac, než ty.
i7 4770k+HE-02/Z87 Plus/4x4GB DDR3/RX5700XT Strix/250GB EVO840/1TB QVO/Define R4+4xA14/P-660/Essence STX/U2718Q/K70Mk.2 LP/G500s
Onkyo A9010/custom JPA100SE amp, custom speakers (SPH165KEP+DT350NF), AR5BT
Onkyo TX-RZ740, custom speakers (Dayton ND105/ND91+Peerless NE25VTS-04/Dayton ND25FA), custom sub (Dayton UM10 + Monacor SAM500D)
Synology DS418 + 4x4TB Red, Mikrotik hAP AC, 1Gb Antik
Scorp
Používateľ
Používateľ

Po debate s odborníkmi, dlhom rozmýšľaní a ukrutne bolestivom bádaní v mene ekonomiky môžeme teda zodpovedne vyhlásiť, že náklady 500€ na napísanie normostrany textu sú prehnané, dokonca túto činnosť možno považovať za neefektívnu
Me like Pentium
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Nuz, bezny clovek nepotrebuje nove PC s dvoma monitormi na napisanie jedneho clanku. Keby som ja musel kupovat uplne nove PC po kazdom napisani nejakeho programu, tak by som bol tiez hlboko stratovy.
KocuR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa KocuR »

Zaujímavé kam až si sa dostal od prvého príspevku, ale no nič, aspoň si sa vyrozprával, my si to samozrejme radi prečítame a poľutujeme ťa že musíš za napísanie jednej recenzie utratiť 500€.
Podľa mňa z toho čo bolo uvedené vyplýva jedno. Get a serious job. Je kopec rôznych povolaní, množstvo z nich dokážeš robiť aj s postihnutím.

BTW Windowsy, MacOS-y a dokonca aj Linuxy majú takú jednú úžasnú vlastnosť... nazvali ju multitasking, vďaka tomu toho spravíš na PC viac naraz a nemusíš používať papier a pero, stačí Ctrl+C (resp. PrintScreen) a Ctrl+V. Dokonca to je ešte jednoduchšie a pohodlnejšie ako keď meriaš na inom PC ako je ten na ktorom spracovávaš výsledky.
i7 4770k+HE-02/Z87 Plus/4x4GB DDR3/RX5700XT Strix/250GB EVO840/1TB QVO/Define R4+4xA14/P-660/Essence STX/U2718Q/K70Mk.2 LP/G500s
Onkyo A9010/custom JPA100SE amp, custom speakers (SPH165KEP+DT350NF), AR5BT
Onkyo TX-RZ740, custom speakers (Dayton ND105/ND91+Peerless NE25VTS-04/Dayton ND25FA), custom sub (Dayton UM10 + Monacor SAM500D)
Synology DS418 + 4x4TB Red, Mikrotik hAP AC, 1Gb Antik
faugusztin
Moderátor
Moderátor

@rottekiwi a "ze nie si bezny clovek": Ale si. Ty si fakt myslis, ze sa napr. na pc.sk pouzivaju na fotenie recenzii digitalne zrkadlovky za 2000€, ktore sa po jednej recenzii zahodia a pre dalsiu sa kupi nova ? Ty si fakt myslis, ze jedno PC sa pouzije pre jednu recenziu a potom sa vymeni ?

Problem s tvojou logikou je v tom, ze naklady sa nepocitaju na napisanie jedneho clanku - ak by si urobil v ktorejkolvek redakcii, aj takej malej aku ma pc.sk napisal jeden clanok za rok, tak mas okamzity vyhadzov. Vacsina z veci pouzitych na recenzovanie v pc.sk su sukromnym majektom recenzujucich. Jedine co redakcia pc.sk zvykne dostavat "zadarmo" su samotne produkty od spolocnosti, ktore maju zaujem na zrecenzovani urciteho produktu.

PC mas, nejaky kompaktny fotak mas -> si vybaveny na napisanie 90% recenzii publikovanych na internete. Samozrejme ak chces mat super-uber-cool recenziu s FullHD panaromatickymi obrazkami/videami, tak sa necuduj, ze tvoje naklady letia do vysok.

Zvysok tvojho prispevku je tvoje typicke blablabla "nikto ma nema rad, vsetci ste hajzli, nikto mi neda peniaze". Nemam chut hadat sa s tvojimi bludmi, ale akonahle mas 2 ruky, hlavu a akekolvek PC, tak uz si mozes zarabat webdesignom, vytvaranim stranok, programovanim... Ak nie si pozbaveny moznosti vykonavat pravne ukony, tak ti nic nebrani zalozit si zivnost :
http://www.topky.sk/cl/100374/447739/Ci ... i-zivnosti

Samozrejme to cele chce trochu viac ako vyplakavat nad svojim osudom. Vobec nic napriklad nevies o mojom osude, o tom na akych smejdovych pocitacoch som sa naucil programovat, ze som pocas 3. a 4. rocnika strednej ostaval kazdy mozny den s povolenim ucitela vyp. tech. v ucebni a kodil si v Pascale a studoval, pretoze vlastne PC som pocas strednej nemal, ze som si na svoje druhe PC (prva bola 286 ktora vypovedala sluzbu asi rok po zakupeni) nasporil pocas civilnej sluzby po cca roku, pricom prispevky boli na urovni cca 3000 Sk atd atd... Ze som po skonceni civilky na tom PC kupenom pocas civilky aj pocas doby nezamestnanosti studoval od rana do vecera rozne programovacie jazyky, ucil sa HTML, PHP, rozne ine jazyky, chodil kazdy druhy den do lokalneho pocitacoveho obchodu a za tusim 60 Sk za hodinu tam hladal pracu na profesia.sk, ze neskor som chodil ku kamosovi s dialupom, stahoval u neho veci (PHP, MySQL, Apache, manualy, rozne web stranky s popismi roznych programovacich, resp. dizajnerskych sposobov) a za to mu samozrejme zaplatil jeho naklady za cas straveny na dialupe (a za to mu dodnes obcas pomozem ked sa spyta nejaku HTML/CSS/PHP vec).

Nemozes hned chciet vybavenie ktore nema asi ziadna z internetovych redakcii, ale treba postupovat postupne. PC mas, nejaky kompaktny fotak v rodine tiez urcite mate - mas potrebne vybavenie na vacsinu recenzii. Nikto ti nebrani napriklad napisat clanok o nejakej beznej veci a s nou sa prihlasit aj napriklad u pc.sk.

Lenze toto cele chce jednu vec, na co ty zjavne nemas - aktivne nieco skusat a nie neustale vyplakavat nad svojim osudom.
materik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

neviem na akom palives fungujes kiwi ked pises clanky ale byvat tam kde ty, tak som asi vkuse naliaty
v tibavskom vine a pisem jak drak...
No a napisat jednu poviedku a recenzku (ktoru som nedokoncil) ma stalo cca 40 € (30 za green stuff a 10 na jedlo) :-)

faugusztin ma predbehol cize long story short - kukni po veci zvanej kalkulacny vzorec nakladov a dostanes sa k zmysluplnej
sume na jeden clanok.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
sweet
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa sweet »

- najviac ma z celeho clanku zaujima preco meni tak casto sklicka na okuliare :? :-D
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa galen »

tak ale seriozne ...

na pisanie recenzii staci 2ndhand PCcko, a aby clovek tolko neujukal, tak 17-19" LCD, ak sa postasti, ma to za 100 euri, OS a nastroje na pisanie povedzme ... poriesi freeware + linux, takze 0 ...

za jednu hodinu, neh mu to zozere 200W, takze ak stoji elektrina 0.15 Eur na kW (co nestoji, moj odhad), a napisanie jednej recenzie mu zaberie 5 hodin (pri pc) tak 0.15 Eur na elektrinu

fotak ... priemerny funkcny kompakt ... neh nezerem 100 Eur zo 2ndhandu ...

na spominanom "zeleze" vie napisat recenzie, povedzme ... 4 roky, po 2 recenzie denne ... 4 x 2 x 365 = 2 920 recenzii

takze naklady fixne: HW + SW = 200,
teda na recenziu za 4 roky: 0.0685 Eura, teda 7 centov

Neh je to priemerne zarabajuci student, tzn 1.5 Eura na hodinu, pred zdanenim, tak spominanu 5h recenziu napise za 7.5 Eura,
plus 7 centov za HW, plus dalsich 15 centov za elektrinu.

Ako vidis, drtiva cast nakladov na recenziu je "praca", nie "zbytocne predrazeny HW, ktory pozadujes, ale nikto normalny ti ho neposkytne".

Zisk z recenzie? Mozno HW, ktory nemusis vratit, ale to byva malokedy.

Inac je ti samozrejme ziskom dobry pocit z toho, ze nieco pises. Ak je to tak, skus ziskat zamestnanie na akademickej pode, tam od teba budu vyzadovat, aby si publikoval publikoval a publikoval ...
lava, prava, lava, prava ...

Návrat na "Debata o všetkom"