Zdravím
Môj PC začal robiť neplechu. Takže najskôr...
1. V januári som si kúpil AC freezer na môj Intel C2D E8400 (nikdy nepretaktovávaný). S boxom som mal teploty okolo 32-25 stupnov. Po inštalácií AC free. teplota prakticky zostala tam kde bola. Ale ma zarazilo, ked počas predchádzajúcich horúcich dní mi ukazovalo teplotu 60!!!! Teraz ked prší a je vonku 16-18 stupnov tak mám 50 stupnov na CPU. Je to normálne? ČO s tým je??? Teploty pozerám na OCCT a na PC probe II (taká sranda na asus doske).
2. Niekedy keď vypnem PC tak ventilátor na grafickej karte sa stále točí ako by bol zapnutý comp. Musím vždy potom vypnúť tlačidlo na zdroji. Najskôr som si myslel že je to nejaká featurka, že ked je teplo v skrini alebo čo a po čase sa to vypne, lenže ono to išlo aj po 6 hodinách. Nerobí to vždy len občas. Neviete poradiť ako na to?
3. Mizne mi priestor na HDD mal som ( na C: druhá časť D: je okey) 11,3 GB voľného teraz mám 9,32 GB a stále to klesá. Win neaktualizujem, veci z netu sa mi sťahujú do D: aj všetko inštalujem tam, C: mám čisto len na win, office a pod. Bude to vír alebo čo?
Ďakujem za každú schopnú odpoveď!!!!
Zopár problémikov.
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Re: Zopár problémikov.
1. zrejme bud zle nasadeny alebo sa ti po case mohol uvolnit pushpin,
2. pozri ci v biose nemas zapnute nieco ako "wake on lan" "wake by pci card" atd.
3. ak tam mas win tak si mozno robi zalohu, skus si to precistit/ponastavovat
2. pozri ci v biose nemas zapnute nieco ako "wake on lan" "wake by pci card" atd.
Spoiler: ukázať
jasne a co si cakal ? ze klesne na kolko ? pod teplotu okolia ? vysledok uvidis pri zatazi ale zjavne mas niekde problem ked to dosahuje takychto teplot ..S boxom som mal teploty okolo 32-25 stupnov. Po inštalácií AC free. teplota prakticky zostala tam kde bola
Co sa tyka druheho problemu tak ak sa ti to nevypina tak je problem bud v MB alebo zdroji ..
K tretiemu .. no moze take nieco robit aj nejaka haved .. tazko povedat
- Vior95
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 17. Dec, 2009, 14:28
k tomu tretiemu nemas nahodou tv kartu a nesledujes tv cez wmc? (media center) ked cez tuto hovadinu som nahral jeden futbalovy zapas zabralo mi to 20gb. (viem ze je to hovadina ale ja som sa cudoval ze kde sa nabralo 20 gb ked som odstranil jeden nahraty film) Takze ci nahodou nieco nenahravas potom jedine zeby sa nieco stahhovalo z netu a ty o tom nevies
MB GIGABYTE Z87X-D3H CPU Intel i5 4460 3.2 Ghz GPU AMD RX 480 8GB Nitro+ RAM Kingston 2*4GB DDR3 1600MHz CL9 HyperX Savage Series HDD Seagate 1TB HDD Barracuda ST1000DM003 PSU Oľga 500B 500W LCD Dell E228WFP 22" Potkan Razer Deathadder KB Acer 6312-K (r.v. 1994) OS Win 10/Arch Linux Sound Card Asus Xonar D1 Speakers SL220/2K 110w Headphones Superlux HD660 Case Cooler Master K280
1. zle nasadeny chladic alebo zle nanesena pasta
2. popozeraj BIOS, ci tam nie je nejaky ten wake up zapnuty. (SI si isty, ze ked vypinas PC tak davas Shutdown, vypnout? Lebo mne Vista na book napr defaultne len uspava resp hibernuje)
3. tento pocitac - klik s pravym tlacitkom na disk C - vlastnosti - vycistenie disku - tusim tretia zalozka a tam pohladaj nieco ako odstranenie tienovych kopii (ci jak sa to vola)
2. popozeraj BIOS, ci tam nie je nejaky ten wake up zapnuty. (SI si isty, ze ked vypinas PC tak davas Shutdown, vypnout? Lebo mne Vista na book napr defaultne len uspava resp hibernuje)
3. tento pocitac - klik s pravym tlacitkom na disk C - vlastnosti - vycistenie disku - tusim tretia zalozka a tam pohladaj nieco ako odstranenie tienovych kopii (ci jak sa to vola)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
K bodu 1 - je sice pekne ze mas 60C, resp. 50C, ale zabudol si jednu dost podstatnu vec a tou je airflow v skrinke, ako aj otacky ventilatora na chladici CPU. Teploty budu samozrejme vyssie, ked mas minimalny prietok vzduchu v skrinke, resp. nizke (a tiche) otacky na Freezeri. Ake mas teda otacky chladica CPU ?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
Kde v biose nájdem wake by pci card (alebo niečo podobné)???? Prešiel som ho celý hore dole a nikde som nič také nevidel.k0rben napísal:1. zrejme bud zle nasadeny alebo sa ti po case mohol uvolnit pushpin,
@faugusztin otáčky mám v biose nastavené na štandart + mám v skrinke fan AC 12 (tiež standart)
@newmi pasta je nanesená výrobcom ja som to tam len pricapol.
@vior95 nemám TV kartu
V HDD som našiel miesto kde sa mi strácajú GB. Účet ktorý používam ja má 19GB, ale keď ho otvorím a spočítam objem všetkých položiek čo sú tam tak mi dokopy víde 2,5 GB.....WTF? Kde mám zvyšných 17? Skúsim stiahnuť ESET aspon skúšovnú verziu, nech tú háveď aspon vyplaší.....
Ešte nejaké ďalšie rady?
Naposledy upravil/-a Loooser v Pi 13. Aug, 2010, 18:00, upravené celkom 1 krát.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
V skrytych adresaroch, napriklad AppData. A tam mas veci kopec veci - Temp, maily z MS Outlook/Express/Windows Mail atd atd.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Máj, 2009, 21:16
@newmi tie tieňové somariny mi zaberali 6GB Vďaka za radu.
V tempov mám viacero, v jednom je 12GB!!!! Najväčší súbor v nom má 6,5 Mb. 99% z nich je FonXXXX.tmp. Mám to pomazať?
V tempov mám viacero, v jednom je 12GB!!!! Najväčší súbor v nom má 6,5 Mb. 99% z nich je FonXXXX.tmp. Mám to pomazať?
za malicko a tie tempy pomaz. Bud rucne alebo skus CCleaner.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438