Cus, mám Asus F3KA a originál som tam mal OEM Vistu, ale preinštaloval som si na Windows 7 a skúsil som Linix Ubuntu, ten som si dal na D a na C som mal 7, po nejakom čase zmyzol Linux z možnosti bootovania. Na 7 mi automaticky zmyzla partícia s D keď som dal linux,
Už ma to začalo štvať tak som sa rozhodol ho nejako nahodiť pomocou windosw manažéra ale to nešlo, tak pomocou rrznych softov, ale ani to nešlo, tak som už myslel, že ho preinštalujem, ale padol systém, normálne nabehol bluescreen a potom sa reštatroval.
POnúklo mi to nejakú obnovu ale nemal som vytvorené body obnovenia. Rozhodol som sa preinštalovať Windows, tak som tam dal disk s Win 7 ukazovalo mi tam pri výbere kde ho chcem nainštalovať Recovery partíciu, jednu normálnu partíciu(C alebo D) a potom ešte 3 prázdne partície, ani stopa po druhej partícií.
KEď som vybral tú jednu pratíciu tak to zahlásilo nejakú chybu 0x000005 alebo niečo také, tak som to nechal tak a skúsil som recovery Visty ale to nešlo ani z DVD ani z disku, z disku keď to prebehlo, tak to napísalo, že chýba NTDR či niečo aké a tak som to skúsil z disku čo mám od výrobcu už recovery partíciu ale to po dokončení vypísalo, že je to hotovo a po odkliknutí nasledoval reboot a znova to isté chcelo robiť restore.
Tak som sa rozhodol pre XP čo som doma našiel a to nabehlo, v tom som naformátoval D: na NTFS normálne všetko prebehlo ok a keď som chcel zase nahodiť 7 tak znova tá istá chyba a zase ponúkalo len jednu partíciu z C,D.
Vista začala hádzať už chyby pri recorvery červenm písmom ERROR.
Tak nevie mčo mám teras spraviť.
Teras píšem z Live CD Linux Ubuntu.
Ďakujem za rady.
Padol systém - je to zložitejšie
- Jeremi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Re: Padol systém - je to zložitejšie
To ze ti zmazal linux D disk ked si ho tam dal nainstalovat je normalne kedze linux nefuguje na NTFS ale ma svoj suborovy system.
Ked si v Live CD linuxu mal by si tam mat nastraj na formatovanie diskov spusti ho naformatuj si disk cez neho a skus instalaciu W7 potom malo by to uz ist.
Ked si v Live CD linuxu mal by si tam mat nastraj na formatovanie diskov spusti ho naformatuj si disk cez neho a skus instalaciu W7 potom malo by to uz ist.
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro
Re: Padol systém - je to zložitejšie
Tomu chápem, že zmyzol z ponuky vowindowse ale prečo zmyzla volba bootovania do Linuxu nechápem.
Takže vyskúšal so mto čo si mi ôporadil ale hádže tak túto chybu:
http://i56.tinypic.com/200plkg.png
Ináč, už sa mi zrazu zobrazili v Linuxe disky aj na ploche, VistaOS - to je asi to C recovery spravené, potom filesystém 7.3GB a ešte aj nejakých 73GB, to je zrejme to D.
Je to originál 160GB disk, takže ú tam dve partície.
Takže vyskúšal so mto čo si mi ôporadil ale hádže tak túto chybu:
http://i56.tinypic.com/200plkg.png
Ináč, už sa mi zrazu zobrazili v Linuxe disky aj na ploche, VistaOS - to je asi to C recovery spravené, potom filesystém 7.3GB a ešte aj nejakých 73GB, to je zrejme to D.
Je to originál 160GB disk, takže ú tam dve partície.