posielanie veci zo zahranicia
posielanie veci zo zahranicia
zdravim chcel by som si poslat neake veci zo zahranicia len neviem ako to je kolko sa plati ake poplatky a tak? a ci sa to da este tak oklamatr ze mi posielaju darcek?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: posielanie veci zo zahranicia
Balicek z EU - ziadne CLO ani doplacanie DPH.
Balicek mimo EU, do 22€ - ziadne CLO ci doplacanie DPH.
Balicek mimo EU, do 150€ - ziadne CLO, platis 19% DPH na celkovu sumu vratane postovneho.
Balicek mimo EU, nad 150€ - platis CLO, platis 19% DPH na celkovu sumu vratane postovneho a cla.
Colne sadzby ti nikto nepovie, na to je taka hnusna, neprehladna tabulka.
Balicek mimo EU, do 22€ - ziadne CLO ci doplacanie DPH.
Balicek mimo EU, do 150€ - ziadne CLO, platis 19% DPH na celkovu sumu vratane postovneho.
Balicek mimo EU, nad 150€ - platis CLO, platis 19% DPH na celkovu sumu vratane postovneho a cla.
Colne sadzby ti nikto nepovie, na to je taka hnusna, neprehladna tabulka.
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
clo a DPH ako kedy... nie vždy. Záleží od šťastia
Presne tak ako pise Borec,nie vzdy je to tak ako pise faugustin,skusenost z www.ebay.co.uk
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
-
- Moderátor
Nuz, to co pisem ja je to co stanovuje zakon. Samozrejme ak sa colnikovi nechce, tak sa na to vykasle - lenze s tym pocitat nemozes. Mne dosla 30€ vec bez colneho konania aj 80€ vec s colnym konanim. Pocitaj teda s variantou, ze sa colnikovi bude chciet, a nebudes prekvapeny ked sa po tebe bude chciet dodatocna suma. Ak sa na to colnik vykasle, tak budes mat dobry pocit a par euro v penazenke naviac.
Mimochodom = ebay.co.uk ako uz domena naznacuje je v UK, teda Velkej Britanii. Tato krajina ako urcite vies je sucastou EU a teda plati pre nu prva varianta, nezavisle od sumy.
Mimochodom = ebay.co.uk ako uz domena naznacuje je v UK, teda Velkej Britanii. Tato krajina ako urcite vies je sucastou EU a teda plati pre nu prva varianta, nezavisle od sumy.
Tak len pre infosku,teraz bol objednany Canon eos,take daco http://cgi.ebay.co.uk/CANON-EOS-500D-DI ... 35ac41bdab,a platilo sa pekne clo vyse 150euro,a bolo to z UK.
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
-
- Moderátor
Z UK neplatis clo. Ak ti to UK obchod poslal z Ciny, tak je to problem toho obchodu, ale jednoducho UK je sucastou EU a teda neplatis ziadne clo ani DPH. Vsak som z UK objednaval za vyse 1000 euro...
Este raz, ak ti to UK obchod posiela z UK alebo EU adresy, tak neplatis clo ani dodatocne nasu DPH. Ak ti to posielaju z uzemia mimo EU, tak platis clo a ak treba tak DPH.
PS: Pozor inac na to, ked si das na ebay.co.uk vylistovat ponuky aj z inych jazykovych verzii, vtedy tam samozrejme budes mat aj ponuky z Ciny ci Taiwanu atd.
Este raz, ak ti to UK obchod posiela z UK alebo EU adresy, tak neplatis clo ani dodatocne nasu DPH. Ak ti to posielaju z uzemia mimo EU, tak platis clo a ak treba tak DPH.
PS: Pozor inac na to, ked si das na ebay.co.uk vylistovat ponuky aj z inych jazykovych verzii, vtedy tam samozrejme budes mat aj ponuky z Ciny ci Taiwanu atd.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
stretol som sa s tym ze si to chlapik-predajca dal preposlat z ciny alebo taiwanu, zhodou okolnosti nejaky fajny fotak za 500liber, doslo to do UK, preposlal to na svk aj s colnou fakturou
nasledne si chlapik samozrejme precital jeho podmienky, kde nieco take samozrejme bolo uvedene ale len ako podmienka obchodu
takze chlapik krasne zacaloval clo.....aj ked nizsie ako u nas
tusiom ho vyslo 70liber zo 1400libroveho fotaku
neratal som % ale anglani by mali mat lacnejsie
nasledne si chlapik samozrejme precital jeho podmienky, kde nieco take samozrejme bolo uvedene ale len ako podmienka obchodu
takze chlapik krasne zacaloval clo.....aj ked nizsie ako u nas
tusiom ho vyslo 70liber zo 1400libroveho fotaku
neratal som % ale anglani by mali mat lacnejsie
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s