Všeobecná diskusia
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
hellangel: tiež som robil u Thomku. Ja nevravím že zlá autoškola. Ale on keď vidí že ti to ide, tak nemáš ani toľko jázd, čo by si mal mať
mali ste si ich vypýtať, tam je zákonom stanovená norma koľko jázd máte mať, + sa môžte vyblázniť
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak onoja som robil ajskusky trochu skor ako som mal. A musim povedat ze napriklad on ked vidi ze niekto naozaj ma tie zaklady soferovania zvladnute tak naprikald so mnou potom behal na vozuiku, ucil som sa snim parkovat, cuvat a podobne. Normalna jazda nemala skoro pre mna ziaden vyznam. jedine co mi uz ostavalo bolo sa naucit teoriu a tu som dal na 100bodov. Napriklad ale moja segra robila u neho a ta nevedela vobec soferovat. Tak ta u neho jazdila do zblaznenia, dokonca pred koncom isla aj 2 x denne na jazdy.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Borec
- Deaktivovaný
hej, to zas hej. treba uznať že ten kto tomu vôbec nerozumie, s ním potom behá aj 2x toľko čo by mal... Oni už proste vedia čo si môžu dovoliť
za seba mozem povedat ze som zodpovedny vodic a snad aj dobry
zatial najazdene cca 100.000km (jasne vela to nie je) a bez nehody. Vacsinou jazdim normalne a dodrziavam predpisy.
Ale asi tak jak v kazdom z nas sa sem tam prebudi pocit resp nutnost zasantit si, tak vtedy par krat porusim rychlost (aj v meste pri predbiehani).
Vacsinou sa vysantim do zakrut ked skusam pomaly zvysovat moju max.rychlost v zakrute
poznate niekto zakrutu ked odbacate z dialnice - TT-NR na sered?
na tom moste si zvycajne zvysujem svoju top speed
mesto max 55
mimo mesto max 100 (niekedy 110 lebo mi to neda ked je prazda cesta)
dialnica 120 (niekedy mi to neda tak 160-170)
a taka otazka mozno na anketu mozno nie
ako tesno chodite za autom pred vami? ci mimo mesto alebo dialnica.
ja mam vzdy odstup aspon taky ze sa tam zmestia 2 auta.
zatial najazdene cca 100.000km (jasne vela to nie je) a bez nehody. Vacsinou jazdim normalne a dodrziavam predpisy.
Ale asi tak jak v kazdom z nas sa sem tam prebudi pocit resp nutnost zasantit si, tak vtedy par krat porusim rychlost (aj v meste pri predbiehani).
Vacsinou sa vysantim do zakrut ked skusam pomaly zvysovat moju max.rychlost v zakrute
poznate niekto zakrutu ked odbacate z dialnice - TT-NR na sered?
na tom moste si zvycajne zvysujem svoju top speed
mesto max 55
mimo mesto max 100 (niekedy 110 lebo mi to neda ked je prazda cesta)
dialnica 120 (niekedy mi to neda tak 160-170)
a taka otazka mozno na anketu mozno nie
ako tesno chodite za autom pred vami? ci mimo mesto alebo dialnica.
ja mam vzdy odstup aspon taky ze sa tam zmestia 2 auta.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
tak odstup si davam taky aby som stihol ubrzdit keby nieco. Samozrejme sa aj ja obcas prilepim na niekoho ked ho idem predbehnut ale ze by som isiel za niekym a stale na chrbte tak to nie, to je prasarna a neznasam to ked to niekto robi.
- Borec
- Deaktivovaný
keď ma niekto vyslovene sere a ide v meste 30-40 tak sa lepím. Nech sa aj posere ten predomnou
sorry ale len raz dupne na brzdy a budes to platit ty lebo si nedodrzal bezpecnu vzdialenost
vyslovene neznasam ked sa niekto lepi...ak mas problem tak ho predbehni..ak ide 30, tak ho musis pri 50-55 velmi easy predbehnut
vyslovene neznasam ked sa niekto lepi...ak mas problem tak ho predbehni..ak ide 30, tak ho musis pri 50-55 velmi easy predbehnut
Musim sa postazovat. Po dlhej dobe, co som nadaval na susedov za tukance po aute, prisiel moment, ked by som lamal ruky. Nejaky dobrak mi oskrel auto od praveho zadneho svetla, cez zadne dvere az niekam do stredu prednych. Sice taky do stratena po hrane, ale vzadu az na zakladovku. Este som to poriadne nepozeral, lebo som rovno pozical auto nasim na dovolenku, ale take jedy co do mna vosli som este za auto snad nemal. Najhorsie, ze sa to nezda na nahodne, ale skor naschval, ze niekto potiahol ciaru... Inak som kludny clovek, ale za toto som schopny ublizit.
Apropo lepenie sa - mal som jeden tukes s nakladakom, ked som pustal dalsi kamion sa zaradit a jedna slecna to chcela vyuzit a samozrejme sa nacpala predomna tiez. Nato zasvietila cervena, kamion v predu zabrzdil a ja vdaka tejto slecne s odstupom asi 5m, som do nej tukol - jedna lista na narazniku prehnuta. Nanestasie sa zrejme zlakla a stlacila plyn, alebo len pustila spojku, tak sa nasledne rozbehla a rozbila predok o kamion pred nou. Vykecat som to vtedy nevedel, tak som dostal este spoluvinu.
Toto bolo lepenie sa z takeho trosku ineho pohladu. Ked na nakladaku nechas odstup, tak spravidla sa ti tam nacpe osobak. A teraz si vyber. Bud budes jazdit nalepeny na tom druhom a striehnut, co bude aj prenho nebezpecne, alebo budes len cakat nato, kedy zazijes to co ja. Viem, ze toto je zas na flame temu, ale skuste si poniektori predstavit ake to je. Obmedzenia rychlosti, opatrnost, starost o naklad vs ponahlanie sa druhych a ich ignorancia. Nemam zaujem to tu nejak dalej rozoberat, viem ze niektory s nakladakmi jazdia ako prasata. Uz sa tymto ani nezivim, ale po osobaku je to iny pohlad na svet a kazdemu by som doprial to spoznat.
Apropo lepenie sa - mal som jeden tukes s nakladakom, ked som pustal dalsi kamion sa zaradit a jedna slecna to chcela vyuzit a samozrejme sa nacpala predomna tiez. Nato zasvietila cervena, kamion v predu zabrzdil a ja vdaka tejto slecne s odstupom asi 5m, som do nej tukol - jedna lista na narazniku prehnuta. Nanestasie sa zrejme zlakla a stlacila plyn, alebo len pustila spojku, tak sa nasledne rozbehla a rozbila predok o kamion pred nou. Vykecat som to vtedy nevedel, tak som dostal este spoluvinu.
Toto bolo lepenie sa z takeho trosku ineho pohladu. Ked na nakladaku nechas odstup, tak spravidla sa ti tam nacpe osobak. A teraz si vyber. Bud budes jazdit nalepeny na tom druhom a striehnut, co bude aj prenho nebezpecne, alebo budes len cakat nato, kedy zazijes to co ja. Viem, ze toto je zas na flame temu, ale skuste si poniektori predstavit ake to je. Obmedzenia rychlosti, opatrnost, starost o naklad vs ponahlanie sa druhych a ich ignorancia. Nemam zaujem to tu nejak dalej rozoberat, viem ze niektory s nakladakmi jazdia ako prasata. Uz sa tymto ani nezivim, ale po osobaku je to iny pohlad na svet a kazdemu by som doprial to spoznat.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
- Timeshifter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
No, za nákladiakmi aspoň ja nazdím nalepený (ale nie úplne, že 10 cm za ním...). Ak nie som zrovna unavený a viem, že sa budem vedieť na neho sústrediť, tak sa za neho nalepím. Nákladiak brzdí pomalšie než ja, tak si nechám len miesto na reakčný čas a hotovo...
- Borec
- Deaktivovaný
hawkeye: keď sa dá, obehnem. Keď nie, tak proste smola. či už moja alebo toho kkta predomnou
cize kazdy kto ide pomalsie ako ty je kkt?
dobru mienku mas o ludoch...cize niekto kto si neni isty este soferovanim a ide pomalsie je kkt,kazda baba je piip, starsi clovej je tiez
dobre no
dobru mienku mas o ludoch...cize niekto kto si neni isty este soferovanim a ide pomalsie je kkt,kazda baba je piip, starsi clovej je tiez
dobre no
- Borec
- Deaktivovaný
je mi ľúto že si si to tak vysvetlil no určite som to tak nemyslel. Proste mi lezie na nervy ak je pred šoférom rovná, prázdna cesta a ide 50 a následne 30... Bavíme sa o miestnych. Gól je že pri predbiehaní si to pekne vystrelí na 50. Proste ako keby to robil naschvál.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ak ide uz niekto 30 tak je to vtak. Jednak uz porusuje zakon o zdrzaiavani a plinulosti premavky. 40 je uz normalna rychlost a nemam s nou problem ak sa da tak predbehnem, ked nie tak co uz. ale 30 je fakt malo, ak si niekto nie je isty tak nech sa ide ucit soferovat niekde pomimo aby nabral odvahu. Tak ja chodim s priatelkou soferovat tiez. Niekde mimo kde si moze ist svojou rychlostou, netruby a neznervoznuje ju nik trubenim ze ide pomaly.
- Borec
- Deaktivovaný
radšej ale netrúbim, tým /ak je vodič neistý/ ho vynervuješ ešte viac a je z toho viac problémov ako úžitku navyše je to porušenie zákona
proste nalepím sa a ak nezrýchli, predbieham. Keď zrazu vyletí ako šíp, dokáže ma to ale naozaj nahnevať. mám chuť zastať a vyfackať
neviem čo si si ale hawkeye chcel dokázať. nikdy som nepovedal, že ten kto ide pomalšie ako ja je ..... troška si si to upravil podla seba čo?
proste nalepím sa a ak nezrýchli, predbieham. Keď zrazu vyletí ako šíp, dokáže ma to ale naozaj nahnevať. mám chuť zastať a vyfackať
neviem čo si si ale hawkeye chcel dokázať. nikdy som nepovedal, že ten kto ide pomalšie ako ja je ..... troška si si to upravil podla seba čo?