Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Viezol som sa nedavno v dakej toyote novej a borec siel v meste na 6ke 50tkou tak to myslis?
borec nech si nachystá buksu
teraz nemyslím borca čo má doma <> ale toho borca
teraz nemyslím borca čo má doma <> ale toho borca
.
, no ako toto vobec nieje ojedinely jav pozor na to! Ludia su proste v tom ze cim menej otacok , tym mensia spotreba Smutne je ze ti ludia v zivote nevideli zatazový diagram ani nic podobne....Jazdit na benzine pri 1200 otackach ma asi taky zmysel jak tocit motor do 5 tisic
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Čiže je lepšie jazdiť (čo sa spotreby týka pri benzínovom motore) napr. na 3° pri 3000rpm ako na 4° pri 2000rpm ?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
no u benzínu má zmysel točiť motor do 5000, keďže tam máš väčšinu času (ak nemáš športovo odladený krúťak) špičku momentu, u dieslu je to naopak (3000 a padla, ďalší stupeň), preto musíš u benzínu podraďovať, aby sa sa dostal rýchlejšie na oblasť power-bandu
wizik: ano
wizik: ano
.
Inak ako s vytacanim motora? Teda bavime sa o benzine, kedze diesel nema zmysel tocit cez 3500. Totizto, sem tam si doprajem trosku zazitku a pustim rucicku az k cervenemu polu (samozrejme az ked je motor dobre zohriaty), proste ten zvuk a vsetko okolo, dokonaly sexualny zazitok No a teda aby som netliachal len sprostosti... tak vela ludi sa nad tym pozastavuje, ze takto trapim motor atd. Lenze, naco tam je to spektrum 4000 nevyuzitych otacok, ked vela ludi vyziva max. 3500? Ked si vezmete automaty, tak tie nemaju problem potiahnut az k cervenemu, proste dam plyn na podlahu a ono to toci, takisto aj ked dam do polky, tak kludne potoci aj 4000 a tie motory funguju aj po 200tis. km. Takisto ked si vezmem svoj, ze ma pomaly 170 000 a spotreba oleja je minimalna a to ho zrovna nesetrim. Co okrem kruzkov by som mohol pri pravidelnom vytacani motora odfajcit?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
ale chapes ze pri beznej jazde v meste to nema zmysel.Myslel som to tak ze nepojdem tych 50 na dvojke pri 5000rpm tak isto ako nepojdem na 6ke 50 pri 1200 rpm
Papek: to je vysoko individualne , tam hraju ulohu take veci ze to nemas sancu ovplivnit(cistota materialu hlavy valcov a podobne zalezitosti). Niekomu to nerobi s motorom nic, niekomu to odkuri tesnenie pod hlavou.(zasa si neodpusitm priklad, skodovicu mozes tocit aj na 6 k kolko len chces, dokedy to bude stihat mazat a chladit, pojde to )
Papek: to je vysoko individualne , tam hraju ulohu take veci ze to nemas sancu ovplivnit(cistota materialu hlavy valcov a podobne zalezitosti). Niekomu to nerobi s motorom nic, niekomu to odkuri tesnenie pod hlavou.(zasa si neodpusitm priklad, skodovicu mozes tocit aj na 6 k kolko len chces, dokedy to bude stihat mazat a chladit, pojde to )
Naposledy upravil/-a ANONYM_a7 v Ne 26. Sep, 2010, 00:26, upravené celkom 1 krát.
ale nic ti nebrani to na tej dvojke rozbehnut na 50 a potom zaradit stvorku
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
odpoveď na prvú časť vyššie, na druhú: nič, keď ho neťaháš za redline tak nič, ak máš dokonca variabilné časovanie ventilov, o to lepšie... k červenému je zbytočnosť (naozaj, neni tam už ani výkon ani k.moment)...Papek_SVK napísal:I...
trojka, hotovo, držať to v powerbande (nájdi si char motora na neteBroslowski napísal:...
.
- Wizik
- VIP
Existujú dáke ideálne otáčky, pri ktorých auto najmenej žerie? Napr. 2500rpm alebo podobne.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !
wozik, tiez individualne.2500 rpm povazujem u benzinu za taky ideal
to snake: chodim na 4rke 50kmph, a aj budem
to snake: chodim na 4rke 50kmph, a aj budem
Papek_SVK napísal:ale nic ti nebrani to na tej dvojke rozbehnut na 50 a potom zaradit stvorku
Presne toto robim
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
to mas hlavne u kazdeho motoru ine.... ale obvykle ako bolo spomenute okolo 2500-3000...
Steam: michalsveto
Oblasť väčšieho krútiaceho momentu...koľkokrát to treba ešte opakovať? čítate ma vôbec?
choď, tvoje autoBroslowski napísal:to snake: chodim na 4rke 50kmph, a aj budem
.
- Wizik
- VIP
Ja som tiež zvyknutý jazdiť 50km/h na 4°, ale neviem koľko tam je otáčok, nemám otáčkomer.
I ♥ MUSIC !
I ♥ MUSIC !