Zdravím, mám problém s kompom. Dnes nám vypli elektriku mal som zapnutí pc, no nič nevadí. Po neakej hodinke zapínajú, idem zapnúť PC a nič. Zapne sa normálne ale neni obraz len začne pípať 1 dlhé, 3 krátke. Po Xtom reštarte ma to prestalo baviť idem skúsiť CCMOS nepomohlo. Tak som vybral baterku, dám naspät zapnem a hurá komp ide, no po chvíľke radosť opadá, zamŕza jak špina a vyskočí modrá obrazovka. No nič idem preinštalovať win. Normálne sa načíta naformátujem disk spustím inštaláciju a stále 0 percent po 5 minutách modrá obrazovka. Medzitým zistím čo znamenalo to pípanie (1 dlhé, 3 krátke – zlyhanie testu pamäti ) Ok vymením ramky, spustím inštaláciju prebehne normálne pri konci to zamrzlo a zas modrá obrazovka.
Čo je podla vás zlé Ja tipujem základnú dosku.
ASUS P5Q-E - vypadok prudu, chybna ram?
- icehammer
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 24. Sep, 2010, 07:18
Re: ASUS P5Q-E problém
Skusil by som instalaciu s jednou pamatou ak si spominal ze tam mas viac modulov.
Re: ASUS P5Q-E problém
Skúšal som aj s jednou a nič...
Re: ASUS P5Q-E - vypadok prudu, chybna ram?
Zdroj som premeral, je dobrý.
Tá doska má dva biosy môžem ich vymeniť medzi sebou?
Tá doska má dva biosy môžem ich vymeniť medzi sebou?
- icehammer
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 24. Sep, 2010, 07:18
Re: ASUS P5Q-E - vypadok prudu, chybna ram?
Je to zbytocne ak si resetol CMOS a robi to to iste dookola. Ak mas moznost zozen si druhe pamatove moduly a skus to s nimi. Este by som skusil zdvihnut napatie na ramkach o jeden dielik hore. Niekedy to pomoze prebrat k zivotu pamate.