Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Keď hawkeye jazdíš iba BA tak sa nečuduj, autá tam majú spešl BA edišn bez smeroviek a bez nastaviteľných zrkadiel (však sa aj tak nepoužívajú)
Ale ano, je to na ústupe, rovnako ako je na ústupe blikanie na radar, obe veci však stále praktizujem...
Ale ano, je to na ústupe, rovnako ako je na ústupe blikanie na radar, obe veci však stále praktizujem...
.
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Podla toho kedy. Ked sa pripajam do praveho pruhu z laveho ktory konci az na konci a nie 2km pred tak nie. A ak ma niekto nechce pustit tak namiesto zablikania by som mu najradej basebolovkou roztrepal predne okno.hawkeye napísal:taka otazka na vodicov...ked vas niekto pusti a pod zablikate smerovkami?
Ak je to niekde kde nemam pravo a pusti ma tak zablikam
vidiet ze si blavak, sorry ja by som roztrieskal okno tebe
milujem ked idem na pristavny,ludia pekne v kolene si to pekne odstoja a niekto si dofrci v lavom pruhu az na koniec, predbehne 30 aut a zaradi sa do predu...kebyze sa radite aspon priebezne ale nie kazdy az na konci aby predbehol co najviac aut.
ked to je niekto mimo BA berem ale u BA a BL nie
milujem ked idem na pristavny,ludia pekne v kolene si to pekne odstoja a niekto si dofrci v lavom pruhu az na koniec, predbehne 30 aut a zaradi sa do predu...kebyze sa radite aspon priebezne ale nie kazdy az na konci aby predbehol co najviac aut.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ked ma niekto pusti alebo mi umozni ho predist bez problemov tak samozrejme zablikam smerovkami. Tiez uz to ma malokto vo zvyku, ale som rad ze aspon obcas narazim na takychto vodicov, clovek ma hned lepsi pocit z tej cesty
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
tam pokuty vam nasolit! nemas co len tak blikat smerovkami a dialkovymi... :-)
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
toto bol problem aj ked som chodil z ciech, bol jeden usek kde sa dvali pruhy dokopy lebo na konci bol kruhac. Vacsinoou tam bola tak kilometer kolona ale stale sa hybala. kazdy normalny si to tam odstal a pohyboval sa pomali, ale nasli sa niektory co proste mali v .... a proste cez lavy pruh na plne gule az na zaciatok a tam sa pichli. Kedze ta zaocha bola na kazdodenom priadku tak sa ulohy strazcov vodicov zmocnili kamionisto a proste sa postavili cez obidva jazdne pruhy aby ich nebolo mozne predbehnut. takze si to tam odstali vsetci ci chceli alebo nie. Samozrejme ak bolo eveidentne vidiet ze sa sofer ponahla tak ho pustili. Ale inac niehawkeye napísal:vidiet ze si blavak, sorry ja by som roztrieskal okno tebe
- panasonic650
- Používateľ
Typicka reakcia slovaka... Nic v zlom ale toto ma spolocne s Blavakom ako reketoplan s korytnackou.hawkeye napísal:vidiet ze si blavak, sorry ja by som roztrieskal okno tebe
Necital som to cele ale precitaj si nasledovny link a pochop ze "zipsovanie" je uplne bezna vec ktora nenormalne ulahcuje plynulost a plne vyuziva priestor "asfaltu" ktory sa niekto rozhodol polozit na hlinu preto aby sa na cestu zmestilo viacej aut. Keby neboli slovaci zaostali tak to pochopia. Su tam dva pruhy ktore maju rovnaky ucel. A nie len jeden. Ten pravy. Nadradeny. Jediny.... dokonaly... skvely.... Fuj lavy pruh... brekeke... Vsak ?
http://drahovsky.blog.sme.sk/c/201297/S ... ensku.html
PS : Ako sa vlastne definuje "blavak" ? Len aby som vedel ci splnam kriteria.
splna to tvoje ocakavania
predpokladam ze chodis cez pristavny od einstenovej?
podla teba je zipsovanie ze kazdy jeden dojde na koniec laveho pruhu a tam sa supne doprava?
ja si definujem zipsovanie ako priebezne zaradovanie...
nemam problem ak ide niekto v lavom a pred koncom 300-400m sa zaradi...ale 98% ludi tam pride az na uplny koniec, popripade to prefrci cez pruhovanu cast a zaradi sa az hore na moste..
fakt uzas..
podla teba je zipsovanie ze kazdy jeden dojde na koniec laveho pruhu a tam sa supne doprava?
ja si definujem zipsovanie ako priebezne zaradovanie...
nemam problem ak ide niekto v lavom a pred koncom 300-400m sa zaradi...ale 98% ludi tam pride az na uplny koniec, popripade to prefrci cez pruhovanu cast a zaradi sa az hore na moste..
fakt uzas..
ty mas co hovorit ked zdravis obiehajuce autosm_oOx^ napísal:tam pokuty vam nasolit! nemas co len tak blikat smerovkami a dialkovymi...
- panasonic650
- Používateľ
Priebezne zaradovanie v mieste kde biela plna ciara nedovoluje pokracovat v smere. To je to co volam zipsovanie
Nie nechodim tade ako pises.
Nie nechodim tade ako pises.
aha cize ak su 2 pruhy a v jednom je prekazka tak zipsovanie je to ze vsetci sa naserme nakoniec k prekazke a az tam sa zaradujme priebezne?
takto spomalis premavku ovela viac (kedze pravy pruh musi vacsinou zastavit ked sa tam niekto natlaci) ako ked sa ludia zaraduju priebezne pocas jazdy
takto spomalis premavku ovela viac (kedze pravy pruh musi vacsinou zastavit ked sa tam niekto natlaci) ako ked sa ludia zaraduju priebezne pocas jazdy
- panasonic650
- Používateľ
Nemas pravdu. Ked sa "nasereme" ako pises... do oboch rovnomerne tak vytvorime dva rovnopravne pruhy namiesto jedneho "privilogovaneho" a druheho "blavackeho" Oba pruhy v tomto pripade postupuju rovnomerne rovnakou rychlostou bez obmedzenia a "nepredvidatelneho" zastavovania. Nehovoriac o tom ze ten drahy asfalt co nechce nikto platit vyuzijeme efektivne.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
suhlas s hawk, to co ty tu opisujes nie je klasicke zipsovanie. zipsovanie je vtedy ked obidva jazdne pruhy su zapratane a priebezne sa pustaju soferi z jedneho pruhu do druheho. To o com vravi Hawk a ja je ze soferi idu v pravomk pruhu a dorpava ide plynule. Lenze potom pride vychcancek a netaha sa v lavom pruhu ale vsetkych obehne zaprzdi dopravu a vopcha sa pred niekoho. Je pravda ze vo vacsich mestach co sa tyka ohladuplnosti jazdy je asi tazsie hovorit ale v beznejsej doprave je to celkom norlany jav ze sa nehava jeden pruh volny a ide sa iba v rpavom
napriklad pre MHD, a ine vynalezy, v ktorych sedi viac ako 1 dospelak + dieta co sa veze do skoly ...HellAngel napísal:suhlas s hawk, to co ty tu opisujes nie je klasicke zipsovanie. zipsovanie je vtedy ked obidva jazdne pruhy su zapratane a priebezne sa pustaju soferi z jedneho pruhu do druheho. To o com vravi Hawk a ja je ze soferi idu v pravomk pruhu a dorpava ide plynule. Lenze potom pride vychcancek a netaha sa v lavom pruhu ale vsetkych obehne zaprzdi dopravu a vopcha sa pred niekoho. Je pravda ze vo vacsich mestach co sa tyka ohladuplnosti jazdy je asi tazsie hovorit ale v beznejsej doprave je to celkom norlany jav ze sa nehava jeden pruh volny a ide sa iba v rpavom
lava, prava, lava, prava ...