Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
pekný text
včera som robil šoféra na Mercedese S550 AMG v čiernej metalíze. páni toto je auto !!
zo začiatku som sa bál že to oprem o každé oprotiidúce auto, lebo toto je tak neskutočne široké a dlhé a celkovo obrovské
hlavne som mal obavy z parkovania tohto obrieho hoväda, respektíve z toho že poškodím disky... nič sa nestalo (aspon včera nič, ešte dnes sa idem na tom povoziť ) keď som si na to navykol, tak už som aj skúšal že čo to dá na tom S móde, pri ekonomickej univerzite smer prístavný most, som bol prvý na križovatke, bolo už večer, skoro žiadne auto, tak som si tam nastavil S-ko (jakože športový mód), naskočila zelená a plný, pneu ani nezapísakli len to pridávalo a pridávalo, keď som bol na hranici 120km/h tak som dal dole nohu z plynu lebo už tam bola tá prudká zákruta na prístavný most jednoducho paráda...
spotrebu to tam má nejakú že 17,6-19,2l/100km, keď som auto dostal do rúk tak tam bola spotreba 18,7l neskôr som tak pozeral a mal som 19,2l ale to keď som skúšal tak troška že čo to zvládne, pri kľudnej jazde mi to kleslo na 17,6l
nabehal som na tom okolo 100km a najlepšie na tom je to že ešte som za to dostal zaplatené no neber to
autíčko celkovo geniálne, najviac čo sa mi tam lúbi sú asi tie samozatmievacie sklá, teda spätné zrkadlo a zadné sklo.... radšej ani nechcem vedieť čo stoji vymenenie takého okna už sa teším až tam znova dnes nasadnem
edit: tak nie s63 ale s550 keď som sa kukol do techničáku
včera som robil šoféra na Mercedese S550 AMG v čiernej metalíze. páni toto je auto !!
zo začiatku som sa bál že to oprem o každé oprotiidúce auto, lebo toto je tak neskutočne široké a dlhé a celkovo obrovské
hlavne som mal obavy z parkovania tohto obrieho hoväda, respektíve z toho že poškodím disky... nič sa nestalo (aspon včera nič, ešte dnes sa idem na tom povoziť ) keď som si na to navykol, tak už som aj skúšal že čo to dá na tom S móde, pri ekonomickej univerzite smer prístavný most, som bol prvý na križovatke, bolo už večer, skoro žiadne auto, tak som si tam nastavil S-ko (jakože športový mód), naskočila zelená a plný, pneu ani nezapísakli len to pridávalo a pridávalo, keď som bol na hranici 120km/h tak som dal dole nohu z plynu lebo už tam bola tá prudká zákruta na prístavný most jednoducho paráda...
spotrebu to tam má nejakú že 17,6-19,2l/100km, keď som auto dostal do rúk tak tam bola spotreba 18,7l neskôr som tak pozeral a mal som 19,2l ale to keď som skúšal tak troška že čo to zvládne, pri kľudnej jazde mi to kleslo na 17,6l
nabehal som na tom okolo 100km a najlepšie na tom je to že ešte som za to dostal zaplatené no neber to
autíčko celkovo geniálne, najviac čo sa mi tam lúbi sú asi tie samozatmievacie sklá, teda spätné zrkadlo a zadné sklo.... radšej ani nechcem vedieť čo stoji vymenenie takého okna už sa teším až tam znova dnes nasadnem
edit: tak nie s63 ale s550 keď som sa kukol do techničáku
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
tak dnes som prehodil na zimné kola... ale problém. jedno koleso bolo podhustené a tak skladované. Teraz mám na prednej gume, na dvoch stranách proti sebe prepadnutý stred dezénu a pri 30-60kmph to robí kktiny s celým autom. Neviete ako to "opraviť" alebo treba pobehať a ono si to po čase sadne?
Ako si ich skladoval? Kolesá (aj s diskom) sa majú skladovať naukladané na sebe, keď sú to len pneu, tak naukladané vedľa seba
.
- Borec
- Deaktivovaný
naukladané na sebe, pokial boli u mňa. Predchádzajúci majiteľ, netuším. Tri ktoré boli nafúkané OK sú dobré. Jedno ktoré bolo nafúkané menej (len 1,5b) je naprd a na dvoch stranách proti sebe je prepadnutý dezén v strede.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
to si teda vobec neviem predstavit...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- landrower
- Pokročilý používateľ
skus dat foto ze jak to vyzera...
- Borec
- Deaktivovaný
kuk http://picasaweb.google.sk/a.balazovjec ... 9792274162 a prešťukajte si ešte ďalej, sú tam 4 fotky pneu...
zistil som že rezerva bola taký istý typ pneu a skoro nová, tak som ich zamenil a túto potvoru som dal ako rezervu. Už to je fajn
zistil som že rezerva bola taký istý typ pneu a skoro nová, tak som ich zamenil a túto potvoru som dal ako rezervu. Už to je fajn
- landrower
- Pokročilý používateľ
aha uz chapem to by sa podla mna rozbehalo ale radsej jazdit na takom co je v pohode...
- Borec
- Deaktivovaný
30-60 to húpalo autom a volant sa sám točil tak 3cm hore-dole ... ako na zabitie stvorené
od 90 do 140 to už bolo OK ale pri 140 už bolo počuť také ťukanie, ako keď je kameň v pneu a naráža do betónu. Radšej som to vymenil
od 90 do 140 to už bolo OK ale pri 140 už bolo počuť také ťukanie, ako keď je kameň v pneu a naráža do betónu. Radšej som to vymenil
- landrower
- Pokročilý používateľ
heh no tak ucite lepsie...
Vyzerá to ako keby si ich skladoval prehustené...ale keď si to už changol tak fajn.
Ja som tiež dnes prehodil na zimáky, poviem len jedno: zasraný brzdný prach
Ja som tiež dnes prehodil na zimáky, poviem len jedno: zasraný brzdný prach
.
- Borec
- Deaktivovaný
ja som ich neskladoval. ja ich mám doma chvílku spolu s autom
- landrower
- Pokročilý používateľ
Snake: podla mna skor podhustene - teda ich stlacilo a tam su dve moznosti - bud pojde stred von alebo dnu, tu isiel dnu a tak ostal... (ak sme sa nepochopili povedz, nakreslim diagram )
keď máš pneu podhustené, tak sa ti ničí vonkajší okraj, keď prehustené, vnútorný. Je jedno, boli zle skladované (proste stáli, čo nemali).
Jemu niečo tlačilo na stred (to čo tlačilo je celá váha pneu).
Jemu niečo tlačilo na stred (to čo tlačilo je celá váha pneu).
.