pridavny chladic
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
no neviem ci vyrobca pocita s tym ze pretoceny procak bude kurit na 70°C, vsetci dobre vieme ze cim chladnejsie budeme mat komponenty tym dlhsie nam vydrzia v bezporuchovom staveerik napísal: tomu som nepochopil... zdroj netreba nijako chladit, on sa uchladi uplne v pohode sam... teply vzduch co nasava z okolia CPU mu vobec nevadi, keby ano tak by to tak vyrobca neurobil...
ked mam byt konkretnejsi - vzduch odsavany z chladica mojho procaku ma(priblizne; od oka) asi 40° az 50°C, vzduch vyfukujuci z mojho zdroja ma asi 30°-40°C, do zdroja mam vzduch nasavany asi v pomere 10% od CPU a 90% zo skrinky, ak by sa tento pomer zmenil na 50/50(alebo viac v prospech cpu) tak aky teply vzduch by isiel von zo zdroja? +-60°C? neviem, v kazdom pripade by to na zdroj nemalo pozitivny vplyv, samozrejme ak nieje moznost inak ucinejsie odvadzat odvadzat teply vzduch od cpu, tak nieje o com - procak ma (co sa tyka chladenia) vecsiu prioritu ako zdroj, ale ak je moznost inak odviest teplo tak preco ju nevyuzit?
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže
keby si spravil tunel tak by to bolo este ucinnejsiejurosl napísal:a co poviete na to keby som dal ventilator na bok cache tak aby fukal studeny vzduch z vinku priamo na pasivny chladic VGA??
kamos to tak urobil a teplota mu klesla o cca 6 az 10 stupnov
2 erik : jasne, stary znami problem vyjadrovania sa, ja som myslel "chladenim zdroja" umoznit mu nasavat studensi vzduch, napisal som to fakt pekne blbo
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Uz len s toho dovodu, ze ked vpredu vhanas, tak aspon trosku studeneho sa cvrkne aj grafike, si potiahne stujdeny.. ja mam vpredu 12CM glacial na 5V, vzadu 12CM noname na 5V, v zdroji glacial 12CM asi na 5V, na CPU mam Freezera 64, na VGA Zalmana CU a teploty na pcu mam v klude okolo 35°C na 650ot/min, po zatazi max 44°C a freezer ide na 80% vykonu, vga na 5V malokedy prekrocim 45°C na ktorejkolvek suciastke.. Cize vpredu dnu, vzadu von.. ale to je logicke..