Zdravim,
pls poradte ako zistim, kde je chyba. Mam siet, ktora sa pripaja k internetu modemom. Ten je prepojeny na wifi router. Do routera sa pripajaju kablovo 3PC a bezdrotovo 2 notasy. Jedno PC sa cez kabel nevie/nechce pripojit a netusim preco. V "stav lokalneho pripojenia" ukazuje, ze je pripojene, ale nedokaze sa pripojit ani na modem ani na router, nejde pingnut ina IP ako vlastna IP pocitaca. Skusal som uz vymenit kabel, nastavit pevne IP, skusal som aj resetovat nejaky "winsock", co mi poradil kamarat, odinstalovat a nainstalovat sietovku... Bohuzial nemam po ruke ziadnu inu sietovku aby som ju vyskusal.
1 z 5 pocitacov nejde v sieti
- hermarian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 04. Sep, 2008, 07:46
Re: 1 z 5 pocitacov nejde v sieti
snaď by som na tom pc pozrel či má nastavené automatické pridelenie IP a DNS. A cez wifi ide? Aký OS?
Spoiler: ukázať
IP ma nastavenu ziskavat automaticky, presne tak isto ako zvysne 2 PC. System je WIN XP CZ. A wifi - neviem ako bola myslena otazka. PC je pripojene kablom. Vramci skusania som do neho zapojil a nainstaloval aj malu USB wifi kartu (tusim Zyxel), ci sa mi to podari rozbehat takto a - nepodarilo. Neviem preco, ale siet vidi s plnym signalom, pripojit sa vsak nevie. Stale vypisuje ze siet uz neni v dosahu a mam skusit znova Siet bola zaheslovana, ale tam by problem byt nemal. Filtrovanie MAC adries som zapnute nemal.
ked vypnes router, vsetky ostatne pc odpojis, zapojis len tento a znovu zapnes router tak mu uz IP prideli?
nakoniec sa nasla jedna stara sietovka a s tou uz siet ide...