Mozno som sa to tu uz pytal

Ak ano akym softwarom? Predom dakujem za informaciu.
kde si to cital chcel by som zistit aku mam leakage ja na mojej 5850 lebo som googlil a nic som nenasiel... Skusal som menit voltaz na dakych 1187 na amd gpu tool ale frekvenciu som nevedel zdvihnut viac ako 775 mhz ci ako to je to zakladne max. nastavenie... ani po restarte som nevedel viac zdvihnut jadro.ujo Andydúla napísal:Takto, HD 5850 sa robia v dvoch typoch, jeden - ten bežný, kedy sa pri dávke štastia dá jadro dostať na vysokú frekvenciu cca 1 GHz a druhá s nižším leakage, kde je problém dostať sa nad 800 MHz.
Tieto karty majú nižšiu spotrebu a teploty a samozrejme veľmi zlé možnosti pretaktovania.
Na druhú stranu, píšeš, že v Afterburneri ti nejde nastaviť viac než 1,144v, pritom na stránke výrobcu je u tejto karty uvedené, že napätie ide nastaviť až na 1,35v (tebe by ale nepomohlo ani vyššie napätie).
Preto neváhaj a kartu choď reklamovať s tým, že karta nespĺňa špecifikácie dané výrobcom - nejde nastaviť deklarované napätie.
http://www.msi.com/index.php?func=prodd ... od_no=2029
V najhoršom kartu odskúšajú a napätie nastaviť na 1,35v skutočne na inom systéme pôjde a vrátia ti ju, inak - nový kus.