Všeobecná diskusia
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
tak nejak... vzhladom na ponuknute moznosti nehlasujem
Neni to konštruované tak, aby si ste si vyberali či je to tatrovka alebo sedmičkové bávo. Každý vie čo mu viac vyhovuje (komfort, finančné možnosti, údržba do budúcna)...
.
sefova turbodiiiza A4variant ... 7stup automat ... ma to svoje caro .. hlavne na dialnici a po meste, ked ma clovek ruku na opierke a nemusi sa hybat ...
moj/firemny yarisek ... 5 stup manual ... a je s tym sradny kopec ... hlavne ked si clovek podradi do kopca/zakruty, trosku to prehrabne s plynom na podlahe ...
kazde ma svoje caro, svoje plusy a minusy, len na manuale sa daju roztahovat ine chcipnute auta ... ze ano
moj/firemny yarisek ... 5 stup manual ... a je s tym sradny kopec ... hlavne ked si clovek podradi do kopca/zakruty, trosku to prehrabne s plynom na podlahe ...
kazde ma svoje caro, svoje plusy a minusy, len na manuale sa daju roztahovat ine chcipnute auta ... ze ano
lava, prava, lava, prava ...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
no ja som jednoznacne za manual ked budem starsi tak zacnem uvazovat na tej automatickej packe
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
D is for Drive ...
aaale co si pamatam jedno Volvitko ... ktore sa dalo naucit na automate tak, ze ked clovek tukol do laveho blinkra, a jemne tukol do plynoveho pedalu ... podradilo to o 1-2 stupne, aby to malo otacky/tah ... a potom v priebehu par sekund zoslapnut az na podlahu (Aby nepreradovalo vtedy, ked nema), kde auticko raketovo vystartovalo ... juuuj ... radost ...
ale davno su prec casy minuleee ... manualje holt manual, je to na ukor pohodlia, ale ... automat nikdy nemoze tusit, co sa deje na ceste, co s tym planuje clovek urobit a ako to vlastne dopadne ... iiiked na automate clovek nikdy nezisti, kde je elektricke obmedzenie na otacky motora, kedze aj v sekvencnom rezime to preradi dalej ...
aaale co si pamatam jedno Volvitko ... ktore sa dalo naucit na automate tak, ze ked clovek tukol do laveho blinkra, a jemne tukol do plynoveho pedalu ... podradilo to o 1-2 stupne, aby to malo otacky/tah ... a potom v priebehu par sekund zoslapnut az na podlahu (Aby nepreradovalo vtedy, ked nema), kde auticko raketovo vystartovalo ... juuuj ... radost ...
ale davno su prec casy minuleee ... manualje holt manual, je to na ukor pohodlia, ale ... automat nikdy nemoze tusit, co sa deje na ceste, co s tym planuje clovek urobit a ako to vlastne dopadne ... iiiked na automate clovek nikdy nezisti, kde je elektricke obmedzenie na otacky motora, kedze aj v sekvencnom rezime to preradi dalej ...
lava, prava, lava, prava ...
Ja by som mal velku dilemu, kebyze kupujem auto. Automat je fakt o tom pohodli, pokial by som mal mat vacsie auto s prebytkom krutaku a vykonu, tak by som siel do automatu. Inak sa mi celkom pacil automat v Mondeu, tam sa dalo aj kvaltovat hore/dole. Ale zase s dieslom sa neda tak blbnut.
Inak dneska som si vyskusal, co je to poctivych 110 medzi BA-TT... akoze, ak nechcem nadavat, tak napisem, len ze ufff, ta dialnica nema konca. Aspon ze medzi TT a NR sa da ist trosku viac, aut je tam podstatne menej, vsetci sa pekne uhybaju, normalne radost ist. Medzi TT a BA je to fakt ohovne, vsetci sa prdelkuju 90-105, pravdaze roztahani cez dva, niekedy aj cez tri pruhy a a sem tam sa vyruti rychlik v tretom, ktory zacne nervozne blikat, ze tam ostatnych predbieham 120.
Inak dneska som si vyskusal, co je to poctivych 110 medzi BA-TT... akoze, ak nechcem nadavat, tak napisem, len ze ufff, ta dialnica nema konca. Aspon ze medzi TT a NR sa da ist trosku viac, aut je tam podstatne menej, vsetci sa pekne uhybaju, normalne radost ist. Medzi TT a BA je to fakt ohovne, vsetci sa prdelkuju 90-105, pravdaze roztahani cez dva, niekedy aj cez tri pruhy a a sem tam sa vyruti rychlik v tretom, ktory zacne nervozne blikat, ze tam ostatnych predbieham 120.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Na automate som sto skusal, po meste v lete, ruka opreta, je to uplna lahoda, fakt som is pripadal ako velky cavo Ale pochvili zacne bolet ruka a vy neviete co snou, akurat tak drzat si gule alebo dvoma rukami volant
Zaver: MANUAL 4EVER !!!
Zaver: MANUAL 4EVER !!!
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
- ---Diablo---
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
napriklad moj brat bol tiez zastancom manualu, mal asi 10 aut s manualom a potom sa dostal ku E30 325i automat 170 koni a dost ho to uchvatilo ta prevodovka vedela dobre radit k tomu E + S mod bol tiez fajn, hned bolo citit ze lepsie preraduje, takze treba si vyskusat aj to aj to a potom sa rozhodnut co komu viac vyhovuje...
ja mam vyskusane jedno aj druhe, ale velmi by som vahal, ktore si dat... kamos presiel na automat 320i, uplne nateseny, fakt sa s tym dobre jazdi, ale ked presadne do manualu, tak na nom vidim, ako si to uziva
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Zalezi od auta,do 5er,7er mi prijde automat ako samozrejmost...
Ale napriklad tatko by chcel automat aj do micry,po 3 milionoch km uz manual nechce ani vidiet...odvtedy ako vyskusal automat
Ale napriklad tatko by chcel automat aj do micry,po 3 milionoch km uz manual nechce ani vidiet...odvtedy ako vyskusal automat
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
hm, akoze chyba mi moznost polo-automat...
ja som sice za manual, a aj ked automaty moc neuznavam, podla mna poloautomaticka prevodovka je celkom fajn
ja som sice za manual, a aj ked automaty moc neuznavam, podla mna poloautomaticka prevodovka je celkom fajn
Steam: michalsveto
no ja mam D1 po pol hod.zapche za sebou...vpavom pruhu vysypanej vela hliny a palety...vysypalo sa to z klasickeho plachtoveho kamionu (ktory kkt by tak viezol plnu vlecku hliny ach jaj) a potom ten isty idiot si odide na benzinku na zlate piesky,keby tam aspon ostate a vyhodi blinkre aby si to ludia vsimli...nastastie policajti prisli rychlo a nikto nespravil kotrmelce jak v cobre
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
rozmyslanie niektorych ludi... ach jaj...
Steam: michalsveto