Stisenie PC
Re: Stisenie PC
Ja ho neplanujem mat odpojeny , len tam nemam zatial aky dat ...
len chem poradit neco tiche 12cm + regulator nejaky do PCI co ide
len chem poradit neco tiche 12cm + regulator nejaky do PCI co ide
When I die I'll go to heaven, because I've spent my time in hell.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
U teba v podstate tiez plati to co som uz napisal za odsavacim a pred nasavacim vetrakom si vyrez tu perforaciu a nahrad dratenymi mriezkami, ako nahradu za terajsie vetraky mozes pouzit: Gelid, NoiseBlocker, Nexus, Enermax T.B., Nanoxia, Enermax Magma.
Tu zalezi kolko si ochotny do vetrakov investovat, chybu nespravis ani s jednym.
Co sa tyka toho 230 mm fanu tak ho na tvojom mieste odstranim spolu s tym kosom na disky a disk umiestnim do 5,25" pozicie podla tohto navodu posledny prispevok na strane, tymto eliminujes dva faktory hluku vybrujuci disk v skrinke a velky hlucny vetrak a zaroven ziskas prirodzeny prietok pri ktorom je nasavany chladny vzduch z prednej casti case a po ohriati stupne hore kde je odsavany zdrojom a odsavacim ventilatorom.
Ak sa predsa len rozhodnes ponechat ten 230mm vetrak tak ho rozober a znovu namaz, kedze je napajany cez molex tak mas dve moznosti ako ho zregulovat:
1.pouzijes rezistor ktory naspajkujes na cerveny vodic, tym znizis hodnotu prudu ktory fan odobera a tym aj otacky
2.odrezes povodny molex konektor a naspajkujes 3 pin konektor
Potom je uz na tebe ci ho budes regulovat pomocou dosky alebo regulatora napriklad:Cooltek s tymto si mozes regulovat vsetky vetraky v skrinke je to podla mna efektovnejsie ako potenciometre do PCI.
Tu zalezi kolko si ochotny do vetrakov investovat, chybu nespravis ani s jednym.
Co sa tyka toho 230 mm fanu tak ho na tvojom mieste odstranim spolu s tym kosom na disky a disk umiestnim do 5,25" pozicie podla tohto navodu posledny prispevok na strane, tymto eliminujes dva faktory hluku vybrujuci disk v skrinke a velky hlucny vetrak a zaroven ziskas prirodzeny prietok pri ktorom je nasavany chladny vzduch z prednej casti case a po ohriati stupne hore kde je odsavany zdrojom a odsavacim ventilatorom.
Ak sa predsa len rozhodnes ponechat ten 230mm vetrak tak ho rozober a znovu namaz, kedze je napajany cez molex tak mas dve moznosti ako ho zregulovat:
1.pouzijes rezistor ktory naspajkujes na cerveny vodic, tym znizis hodnotu prudu ktory fan odobera a tym aj otacky
2.odrezes povodny molex konektor a naspajkujes 3 pin konektor
Potom je uz na tebe ci ho budes regulovat pomocou dosky alebo regulatora napriklad:Cooltek s tymto si mozes regulovat vsetky vetraky v skrinke je to podla mna efektovnejsie ako potenciometre do PCI.
Spoiler: ukázať
Dakujem za rady.
Pripajkoval som k tomu 23cm vetraku 3pin konektor a zapojil na dosku, stiahol som SpeedFan 4.42
Ale speedFan pise uplne blbosti spravne ukazuje len teploty na GPU a CPU otacky na CPU
ostatne pise otacky na 0 a teploty tiez zabavne ...
Pripajkoval som k tomu 23cm vetraku 3pin konektor a zapojil na dosku, stiahol som SpeedFan 4.42
Ale speedFan pise uplne blbosti spravne ukazuje len teploty na GPU a CPU otacky na CPU
ostatne pise otacky na 0 a teploty tiez zabavne ...
When I die I'll go to heaven, because I've spent my time in hell.
LanCool PC-K58 je ako sito. Môžeš tam osadiť čo len chceš a ako drahé len budeš chcieť, furt z toho niečo budeš počuť. Proste to je case na výkonné herné pc. Odhlučňovacie peny budú tiež vyhodené peniaze, lebo práve tam kde to potrebuješ odhlučniť, tak nebudeš môcť.
Celkovo nechápem že k tej zostave k čomu ti taký case. Samozrejme okrem image. Môj starý comp je presne takej zostavy ako máš ty. Ten istý procák s tým istým chladičom, mat. doska, gr. karta podobná, 1 disk a je v mizernej 3R System case s predným a zadným 120mm ventilátorom, Seasonic OEM zdrojom a to pc keď zapnem takmer nepočujem. Dôvod bude asi i to, že je to celkom uzavretý case, žiadne sito. Vetráky samozrejme zregulované na hranicu kde HW ide v pohode.
Keď v LanCool PC-K58 využívaš 4 ventilátory (1 predu, 2 hore, 1 vzadu), tak sa nečuduj, že to robí kravál. + Gr. karta + Procesor + Zdroj a to máš 7 zdrojov hluku len z vetrákov. Výmena všetkých na tichšie (i kvalitnejšie) ťa istotne vyjde i na 100eúr (aj viac) i s regulátorom čo už je cena Fractal R3, kde to ticho by si mal hneď.
Celkovo nechápem že k tej zostave k čomu ti taký case. Samozrejme okrem image. Môj starý comp je presne takej zostavy ako máš ty. Ten istý procák s tým istým chladičom, mat. doska, gr. karta podobná, 1 disk a je v mizernej 3R System case s predným a zadným 120mm ventilátorom, Seasonic OEM zdrojom a to pc keď zapnem takmer nepočujem. Dôvod bude asi i to, že je to celkom uzavretý case, žiadne sito. Vetráky samozrejme zregulované na hranicu kde HW ide v pohode.
Keď v LanCool PC-K58 využívaš 4 ventilátory (1 predu, 2 hore, 1 vzadu), tak sa nečuduj, že to robí kravál. + Gr. karta + Procesor + Zdroj a to máš 7 zdrojov hluku len z vetrákov. Výmena všetkých na tichšie (i kvalitnejšie) ťa istotne vyjde i na 100eúr (aj viac) i s regulátorom čo už je cena Fractal R3, kde to ticho by si mal hneď.
Skrinku nekupujem len na tuto zostavu, zostava sa bude menit a skrinka ostane dlhsie.
Momentlane mam uplne ticho a mam len 1 outtake, 1 intake a zdroj, gk, CPU. CIze nemam fany aj hore.
Tu som vyberal fany http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 29&t=70026 a je to nepocutelne.
Momentlane mam uplne ticho a mam len 1 outtake, 1 intake a zdroj, gk, CPU. CIze nemam fany aj hore.
Tu som vyberal fany http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 29&t=70026 a je to nepocutelne.
Mam este jednu otazku ku chladeniu. Mam tam Freezera otoceneho fanom hore. A na hornych poziciach nemam fany. Tak ci bude pre chladenie lepsie otocit freezera fanom dole alebo to moze ostat.
Dobre, tiez som si myslel
Ked sa donutim tak to otocim, zbytocne mi to teraz zaha zvonku prach
Ked sa donutim tak to otocim, zbytocne mi to teraz zaha zvonku prach
rozmyslam ze zainvestujem do tych pien odhlucnovacich co tu uz bolo spomenute -> http://www.tichepc.sk/Ichbinleise-Big-P ... =001015005
robil to uz niekto, privital by som nejake rady, odporucania, fotky a tak ze naco si mam dat pozor nech sa s tym neserem ;] tie fotky by bolo good ako inspiracia...
a cosik tu padlo ze na sietkovane bedne sa to moc neoplaca, ja mam http://www.alza.sk/coolermaster-gladiat ... 120779.htm , takze mne sa to este celkom oplati ci? dik za odpoved ;]
robil to uz niekto, privital by som nejake rady, odporucania, fotky a tak ze naco si mam dat pozor nech sa s tym neserem ;] tie fotky by bolo good ako inspiracia...
a cosik tu padlo ze na sietkovane bedne sa to moc neoplaca, ja mam http://www.alza.sk/coolermaster-gladiat ... 120779.htm , takze mne sa to este celkom oplati ci? dik za odpoved ;]
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Pozri si moju 1. zostavu. Vsetko stisene na minimum. Odkedy som stisil fany pocujem zdroj,predpokladam ze po vymene zdroja budem pocut disky, vzdy bude nieco co to bude prebijat. K-58/k-62 niesu zrovna skrinky pre tichu zostavu ale zato maju dobry airflow, vymena fanov, chladicov + regulator je jedina investicia ktora sa oplati tie peny a podobne kraviny nemaju zmysel ked cely vrch je jedna velka diera.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
no ja zas na mojej bedni tolko dier nemam no, snad by sa mi to este oplatilo tie peny,
predpokladam ze si sa vyjadroval ku tomu vyssie...
predpokladam ze si sa vyjadroval ku tomu vyssie...