hawkeye: Ja som svoje disky nikdy špeciálne nechladil, dlhodobo bežali na vyšších teplotách a žiaden sa mi nikdy nepokazil.
Asi som degeš, že nechladím disky a nevadia mi teploty 50°C.
Možno je to pre to, že je to bežná prevádzková teplota a neprekračuje žiadne limity.
bezpecna teplota HDD
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Re: bezpecna teplota HDD
Spoiler: ukázať
nehovorim o HDD ale celkovo, ked bol spomenuty CPU na 90st odpovedal si dokym to je v zaruke neriesisujo Andydúla napísal:hawkeye: Ja som svoje disky nikdy špeciálne nechladil, dlhodobo bežali na vyšších teplotách a žiaden sa mi nikdy nepokazil.
Asi som degeš, že nechladím disky a nevadia mi teploty 50°C.
Možno je to pre to, že je to bežná prevádzková teplota a neprekračuje žiadne limity.
a nato som odpisal hento
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Tak tak, CPU nikdy nemám dlhšie, než je jeho záruka, k čomu by mi niečo také pomalé bolo?
Ale aj procesory som prevádzkoval na šialených teplotách a opäť sa žiaden nepokazil.
Samozrejme uznávam, že čím vyššia teplota, tým nižšia životnosť, bavíme sa ale o rokoch, kedy je daný komponent morálne zastaralý a bezcenný.
Čo sa diskov týka, WD udáva prevádzkovú teplotu do 60°C a ja obľubujem práve disky od nich.
V lete majú do 50°C a vôbec to nevadí.
Nebudem kvôli diskom púšťať klímu.
Ale aj procesory som prevádzkoval na šialených teplotách a opäť sa žiaden nepokazil.
Samozrejme uznávam, že čím vyššia teplota, tým nižšia životnosť, bavíme sa ale o rokoch, kedy je daný komponent morálne zastaralý a bezcenný.
Čo sa diskov týka, WD udáva prevádzkovú teplotu do 60°C a ja obľubujem práve disky od nich.
V lete majú do 50°C a vôbec to nevadí.
Nebudem kvôli diskom púšťať klímu.
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
v mojom je kruta zima mozno sa lisi kus od kusu.landrower napísal:btw, vsimol si niekto z vas ze v himure je hdd teplejsie jak bez neho?
a inak neviem ocom tu diskutujete na 2 strany ked landrower dostal odpoved a snake sa tiez vyjadril,tych tem je tu viac, aj ja som zalozil.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno to bude tým že samsungy majú jaksi stále o 10st menej ako ostatné disky
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Pretože majú troška inak nakalibrované čidlo.
Samozrejme, len "náhodou".
Preto môj nový Samsung nemá problém mať 19°C v 21°C izbe...
Samozrejme, len "náhodou".
Preto môj nový Samsung nemá problém mať 19°C v 21°C izbe...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
hm, samsunt je vzdy o krok dopredu, predsa si uchladi svoj disk vzduhcom pasivne na nizsiu ako okolitu teplotu, aky uzasni vyvojari to su 9inak podobne aj moje AMDcko ukazuje )
kazdopadne presne tak odpoved som dostal a neviem co sa dalej riesi... leda ze by to ze moje himuro tomu disku prikuruje, to by ma este zaujimalo jak to
kazdopadne presne tak odpoved som dostal a neviem co sa dalej riesi... leda ze by to ze moje himuro tomu disku prikuruje, to by ma este zaujimalo jak to
Steam: michalsveto