Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
ale chalani ved idu vianoce a tak co by som ja s mojou skodovicou porobil za 15k .... aj 7000psov by si do nej zmestil
Dnes po dvoch tyzdnoch(alebo troch?) som nastartoval embecku na 2hy krat luxusne. Samozrejme acpumpovanie+ sýtič
Dnes po dvoch tyzdnoch(alebo troch?) som nastartoval embecku na 2hy krat luxusne. Samozrejme acpumpovanie+ sýtič
Ano, prepáč ty mne ako do SUVčka nadrßať 1.5 motor alá Fabia HTP. To je OK? Nie, nie je to ok, je to francúz, auto si nikto z nás nekupuje na týždeň (okrem hawkeyea, ten sedí na miliónoch v práci), stačí si tu počítať o kvalite francúzskych áut...takže naozaj mi prepáč, že ja proste ignorujem dáke zakomplexované tabuľky zakomplexovaných ľudí, a radšej mu poradím to ASXko, lebo viem, že aj keď zaplatí dvakrát toľko, dostane 4x takú lepšiu káru...
PS: stačí sa pozrieť aké problémy má Borec so svojim autom, ktoré síce atakuje tristovku, ale u hawkeyea je to záležitosť piatich rokov, a myslíš že by mu napríklad drbnuté tesnenie opravili v rámci záruky? Isto nie, u ASX by sa tým ani len nezaoberal...
PS: stačí sa pozrieť aké problémy má Borec so svojim autom, ktoré síce atakuje tristovku, ale u hawkeyea je to záležitosť piatich rokov, a myslíš že by mu napríklad drbnuté tesnenie opravili v rámci záruky? Isto nie, u ASX by sa tým ani len nezaoberal...
.
Keeeď chceš Broslo môžeš
//kedze mozem uz ja takto , bude ti odpustene, a sice o 53 minut meskam, vsetko najlepsie k narodeninam hadiik : Broslo
//Ď
//kedze mozem uz ja takto , bude ti odpustene, a sice o 53 minut meskam, vsetko najlepsie k narodeninam hadiik : Broslo
//Ď
.
Inak, ušlo mi niečo? Ono už bude fixný sadzobník pokút (viď: http://hnonline.sk/slovensko/c1-4884376 ... jednavanie - s niečím súhlasím, s niečím nie), alebo aj vy o tom počujete prvýkrát?
.
pre mna je to novinka, zatial som o tom nenasiel vela informacii, iba sadzobnik http://www.expres.sk/dopravny-servis/re ... pokut.html Kedy to ma vojst do platnosti ani nejake dalsie podrobnosti... nic, google odmieta vypovedat
inak vsetko naj hade, sice neskoro, ale ja mam este pondelok
inak vsetko naj hade, sice neskoro, ale ja mam este pondelok
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- OkiGraphics
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 18. Sep, 2010, 11:20
Sry ak poviem blbost, ale nie je Dacia Rumun? Daciu otec kupoval asi pred 5-6 rokmi, a az doteraz som bol v tom ze to je z rumunska (aj to tak vyzera ) Ale na druhu stranu, za tych 5-6 rokov- ziadny zavaznejsi problem Je to Dacia double cab, 1.9 D
MB: ASUS P5Q SE, CPU: Q9400 2.66 GHz -> 3.60 GHz + Arctic Freezer 7 Pro, VGA: ATI sapphire 3870 MSI GTX 560 Ti Twin frozr II PSU: FORTRON Bluestorm II 500W, RAM: Corsair 2x2 GB + 2x1GB 901 MHz DDR2, CASE: Thermaltake M5
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec
Monitor: Dell Ultrasharp U2311H 23 Notebook: HP ENVY 15-j000ec
ano, Dacia je rumunska fabrika
nic to nemeni na fakte, ze to kupili zabozruti...
motor to ma od renaultu ... podvozky ako pride... renault, nissan ... vsetko jeden koncern
v rumunsku je lacna pracovna sila a napriek korupcii sa to tam oplati vyrabat
neviem ci este stale setria na povrchovych upravach karoserie (napr. logan nemal pozinkovanu karoseriu), ale ani by som sa necudoval, ak by v tom pokracovali aj nadalej ... ved ktore auto vydrzi viac ako 4-6 rokov? to ze kraksna sa rozpadne za 8, je ajtak za zivotnostou toho auta
motor to ma od renaultu ... podvozky ako pride... renault, nissan ... vsetko jeden koncern
neviem ci este stale setria na povrchovych upravach karoserie (napr. logan nemal pozinkovanu karoseriu), ale ani by som sa necudoval, ak by v tom pokracovali aj nadalej ... ved ktore auto vydrzi viac ako 4-6 rokov? to ze kraksna sa rozpadne za 8, je ajtak za zivotnostou toho auta
lava, prava, lava, prava ...
co takto subaru forester, myslim, ze dva psy by sa mohli vzadu zmestithawkeye napísal:hypoteticka otazka ku kupe auta...
k dispozicii 30k, poziadavky: crossover/SUV, kufor aspon pre 2 psov typu doga
co by ste brali?
ja by som asi na 99% isiel do mitsubishi asx 1.8 DI-D 150k, ale strasne by ma asi mykalo nezobrat raliart
ktore auto? napr taka octavia 1.9tdi z roku cca 2000, honda, mitsubishi a este par by sa ich naslo moznogalen napísal:ano, Dacia je rumunska fabrika
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
dacia duster: 110k, 240Nm, 1294kg.Snake napísal:Ano, prepáč ty mne ako do SUVčka nadrßať 1.5 motor alá Fabia HTP. To je OK? Nie, nie je to ok
mitsubishi asx: 150k, 300Nm, 1600kg.
Záver: posudzovať motor podľa objemu a ešte k tomu nie vzhľadom na celé auto (tá hmotnosť...) je blbosť Dynamika bude síce pri dácii horšia (z 0-100 o 2s pomalšie či koľko), ale určite to nie je tragédia ako Fábia HTP
ta octavia 1.9tedei, je najlepsie auto na svete a potom daleko za nim su daku japoncihawkeye napísal:
ktore auto? napr taka octavia 1.9tdi z roku cca 2000, honda, mitsubishi a este par by sa ich naslo mozno
povedal som niekde ze octavia je lepsia ako japonci? precitaj si este raz naco som reagoval...otazka bola ktore auto vydrzi viac ako 4-5r, tu bola odpoved...nove octavie podla vsetkeho tolko nevydrzia.
co viem aj z netu aj od snaka tak tieto motory vydrzia v pohode 600k-1M km, tak mi povedz ci vydrzi alebo nevydrzi viac ako 4-5r?
nikde som nenapisal ze je skoda lepsie auto tak nabuduce pozornejsie citaj
co viem aj z netu aj od snaka tak tieto motory vydrzia v pohode 600k-1M km, tak mi povedz ci vydrzi alebo nevydrzi viac ako 4-5r?
nikde som nenapisal ze je skoda lepsie auto tak nabuduce pozornejsie citaj
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
niekde som čítal, že výrobné náklady sú o 2000e nižšie ako keby sa to má robiť vo Francúzskugalen napísal: v rumunsku je lacna pracovna sila a napriek korupcii sa to tam oplati vyrabat
A ono myslím viacero výrobcov nepoužíva priamo pozinkovanie, ale nejakú náhradu...
Konkrétne napríklad pri dlhodobom teste dacie logan mcv chválili protikoróznu ochranu, keď po 100 000km a dvoch rokoch sa objavila hrdza iba na jednej vstrekovacej dýze, bez vplyvu na funkčnosť
http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... 32262.html
Teraz je asi 6 ročná záruka pri dáciach na prehrdzavenie, čo je menej ako dávajú niektorí konkurenti, ale aspoň niečo
Škoda/VW dáva 10, a hádaj čo, je to prehrdzavenie, to znamená že ten diel musí byť hrdzavý tak, že po ňom klepneš a je tam diera, to je prvý háčik, druhý háčik je v tom, že musíš mať komplet servisnú históriu u autorizáku (ano, musíš, iba u autorizáku), a ak aj toto všetko máš, tak máš 50% šancu že ti to uznajú. Dobré hltať všetky tie záruky ale realne sa na to nikdy nepozrieť však?
PS: kokos chlapci, mňa tak bolí hlava!
PS: kokos chlapci, mňa tak bolí hlava!
.