Zdarec
Zistil som taku zaujimavu vec. Teda chcel som sa opytat, ci je to aj pri inych doskach bezne. Moja mila Gigabyte si totiz pri nastaveni napatia na auto robi co sa jej zachce. Mam E5300, minule som nastavil napatie na auto a pretocil CPU na 3.33 Ghz (FSB250@13). Po mesiaci sa kuknem nahodou na napatie a ta dementna doska don cely cas pustala 1.365V, aj ked ma VID 1.2875 a tych 3.33 Ghz zvlada pri 1.2V. Nedalo mi to, zvysil som FSB na 300, znizil nasobic, aby som dostal tych istych 3.3 Ghz(FSB 300@11), kuknem na napatie a ta poje*ana doska don pustila 1.41V. Pritom frekvencia CPU ostala rovnaka, zvysil som jedine FSB. Nakoniec som hodil CPU na default, nastavil napatie na auto a vida, doska donho pustila VID napatie, teda tych 1.2875. Teda vyzera to tak, ze si doska pri nastaveni Vcore na auto sama reguluje napatie podla OC. Ono to je sice pekne, ale pustit do CPU len tak 1.41V mi pride trocha mimo, obzvlast ked ma clovek stock chladic. Dost by ma zaujimalo kto mal takyto dementny napad. Hlavne ze ta doska pri manualnom nastaveni cervenym pismom upozornuje, ze zvysovanie napatia moze poskodit CPU, ale pri nastaveni na auto pusti do CPU kludne 1.4V...
Gigabyte G41M-E2SL auto voltage control
Re: Gigabyte G41M-E2SL auto voltage control
Tiez som sa s tym stretol, odvtedy nastavujem pri zmene fsb alebo nasobica napatie rucne. Tiez sa mi nepaci, ze GB dosky pri taktovani iba cisto cez nasobic automaticky vypinaju CnQ funkciu, fakt nechapem preco.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
No jo, ono sa to vola MB intelligent tweaker
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Ta doska je fakt posahana, nastavil som FSB na 300 Mhz, delicku pamati na 2.66 co je presne 800 Mhz a ta dementna doska pustila do pamati na auto 1.9V. Nepochopim co za blbec to riesil...
budes si to musiet nastavit napevno.
ja na mojej MA78GM-UD2H cke som zasa zazil, ze defaultnu voltaz pre procak x3 720BE (2,8G) nastavila 1,44
vypol som auto a zapol manual - doska dala voltaz 1,325 - teda to je nulova hodnota maualu..
ale najzaujimavejsie je to, ze som procaku spokojne dal 3,2G pri 1,35 (1,344cpuz) a bezi stabilne pri ovela nizsich teplotach.
Nuz co sa da k podobnym veciam dodat ? Proste za malo penazi malo muziky.. lacne dosky..
ja na mojej MA78GM-UD2H cke som zasa zazil, ze defaultnu voltaz pre procak x3 720BE (2,8G) nastavila 1,44
vypol som auto a zapol manual - doska dala voltaz 1,325 - teda to je nulova hodnota maualu..
ale najzaujimavejsie je to, ze som procaku spokojne dal 3,2G pri 1,35 (1,344cpuz) a bezi stabilne pri ovela nizsich teplotach.
Nuz co sa da k podobnym veciam dodat ? Proste za malo penazi malo muziky.. lacne dosky..