Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
stromcek dokonceny,taka otazka do plena
na prednej kapote mam dost vela drobnych skrabancov na laku a dost ich je uz aj pod lak od kamienkov co beham kazdy den.
co sa da pouzit na osetrenie plech/lak/farba tak aby mi to nezacalo hrdzaviet/viac sa odplupovat atd?
na prednej kapote mam dost vela drobnych skrabancov na laku a dost ich je uz aj pod lak od kamienkov co beham kazdy den.
co sa da pouzit na osetrenie plech/lak/farba tak aby mi to nezacalo hrdzaviet/viac sa odplupovat atd?
Spoiler: ukázať
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Pokial tam mas zopar kusov,tak pouzi lakovu ceruzku,ale z estetickeho hladiska to moc dobre nevyzera...
Ked je toho viacej,tak asi jedine celolak.
A preto by som si hodil na auto:
Niekomu sa to mozno nepaci,ale ucel to splni na vybornu
Ked je toho viacej,tak asi jedine celolak.
A preto by som si hodil na auto:
Niekomu sa to mozno nepaci,ale ucel to splni na vybornu
podla mna je hento otras...videl som to na viacerych autach ale na oktavke by to vyzeralo fakt blbo
k tej baterke....
14.8 je imho uz dost...
co sa tyka nabijacky... zalezi aky druh... ci je obmedzovana prudom alebo napatim...
vacsina je prudom ale s tym ze neprekrocia hranicu 13.5V max 14.4V (zalezi od nabijacky)
Cize ak je uz nabita, tak napatie na baterke by malo byt 14.4V a prud par 100 mA (zalezi od Ah baterie)
ak mas napatie vyzsie ako cca 14V tak uz baterku nenabijas, ale skor nicis, elektrolit sa zohrieva a znehodnocuje...
napatie na prazdno pri plne nabitej baterke by sa malo pohybovat niekde okolo 13-13.5V (na desatinach nezalezi)
co mam proti skode?
nic, len som pisal ohladne bezpecnosti, atd... a od roku 93 tyka sa to pochopitelne aut ako favorit, felicia, fabia - bezpecnost miziva az ziadna.
14.8 je imho uz dost...
co sa tyka nabijacky... zalezi aky druh... ci je obmedzovana prudom alebo napatim...
vacsina je prudom ale s tym ze neprekrocia hranicu 13.5V max 14.4V (zalezi od nabijacky)
Cize ak je uz nabita, tak napatie na baterke by malo byt 14.4V a prud par 100 mA (zalezi od Ah baterie)
ak mas napatie vyzsie ako cca 14V tak uz baterku nenabijas, ale skor nicis, elektrolit sa zohrieva a znehodnocuje...
napatie na prazdno pri plne nabitej baterke by sa malo pohybovat niekde okolo 13-13.5V (na desatinach nezalezi)
co mam proti skode?
nic, len som pisal ohladne bezpecnosti, atd... a od roku 93 tyka sa to pochopitelne aut ako favorit, felicia, fabia - bezpecnost miziva az ziadna.
pisal si o rokoch 94-2002 a teraz spominas rok 93
- FoxWear
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Apr, 2010, 21:30
hawkeye: Keď mi začne škola ti odfotím ako to vyzerá na octe. (strach a hrôza)
Nehaj tak, on ma(l) bávo = je čávo...nerieš hawkeye...
NR > GA = 18 min @ 150-170 @ 5,1L/100km
Dokonca aj so spolahlivostou na tom je v porovnani s konkurenciou celkom dobre. A zozenies na to za dobry peniaz uplne vsetko, opravi ti to kazdy len trochu schopny mechanik, pretoze to mal v rukach tisic krat.
co sa tyka bezpecnosti ta bola v dobe svojho vzniku ('98) priekopnicka - jedno z prych aut so 4 hviezdickami EuroNCAP vo svojej kategorii v tom case, si pozri aky ma fabia A stlpik
Ja to auto totalne neznasam, je fest nepohodlne, neprakticke a este neviem ake, ale tieto prednosti mu upriet nemozem. Tieto tvoje slova len vypovedaju o tom, ze toho o autach moc nevies, alebo ti toto povedal kamarat, a toho kamarat a toho kamarat.
edit: ak sa bojis o zivot, bud nejazdi, jazdi v tanku, MHD, alebo si kup nieco fest velmi tazke, tam uz potom na veku ani znacke v podstate nezalezi (podla vkusu kazdeho sudruha).
NR > GA = 18 min @ 150-170 @ 5,1L/100km
Bullshit. Vo svojej triede je jednotkova Fabia aj dnes co sa bezpecnosti tyka jedno z tych lepsich aut.SurrendeR napísal:co mam proti skode?
Dokonca aj so spolahlivostou na tom je v porovnani s konkurenciou celkom dobre. A zozenies na to za dobry peniaz uplne vsetko, opravi ti to kazdy len trochu schopny mechanik, pretoze to mal v rukach tisic krat.
co sa tyka bezpecnosti ta bola v dobe svojho vzniku ('98) priekopnicka - jedno z prych aut so 4 hviezdickami EuroNCAP vo svojej kategorii v tom case, si pozri aky ma fabia A stlpik
Ja to auto totalne neznasam, je fest nepohodlne, neprakticke a este neviem ake, ale tieto prednosti mu upriet nemozem. Tieto tvoje slova len vypovedaju o tom, ze toho o autach moc nevies, alebo ti toto povedal kamarat, a toho kamarat a toho kamarat.
edit: ak sa bojis o zivot, bud nejazdi, jazdi v tanku, MHD, alebo si kup nieco fest velmi tazke, tam uz potom na veku ani znacke v podstate nezalezi (podla vkusu kazdeho sudruha).
Predávajú sa priehladné fólie na kapotu, ale je to dosť vohubu keď tam už ďobance máš. A nie, hrdzavieť to nezačne, jedine že by ti tam niekto skalpelom prešiel, treba pozrieť či sú ďobance až za plnič/základovku, ak hej, potom je riziko, zbehneš do škodofky, kód farby im dáš, 12€, jemne to zaleješ a máš...hawkeye napísal:stromcek dokonceny,taka otazka do plena
.
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
jop,to sedi ,zobral som ju hore do bytu,uz mala 15,2V ,hodinu je v klude a napetie sa ustalilo na 13,1V.Takze by mala byt OK...SurrendeR napísal: ak mas napatie vyzsie ako cca 14V tak uz baterku nenabijas, ale skor nicis, elektrolit sa zohrieva a znehodnocuje...
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
napetie u baterky je úplne jedno, ak nemá kapacitu
14,4V pri nabíjaní áno, ale len pri častom nabíjaní, teda v aute. Pokiaľ je takto konštruovaná nabíjačka, ktorou nabíjame baterku len pár krát do roka, je to kšunt. Baterka (12V olovo) pri nabíjaní nabíjačkou, môže byť nabíjaná až do 16V a až potom prejde nabíjanie do udržiavacieho režimu s prúdom pár mA. Tým že baterka vtedy plynuje, sa svet nezrúti.
14,4V pri nabíjaní áno, ale len pri častom nabíjaní, teda v aute. Pokiaľ je takto konštruovaná nabíjačka, ktorou nabíjame baterku len pár krát do roka, je to kšunt. Baterka (12V olovo) pri nabíjaní nabíjačkou, môže byť nabíjaná až do 16V a až potom prejde nabíjanie do udržiavacieho režimu s prúdom pár mA. Tým že baterka vtedy plynuje, sa svet nezrúti.
super dik, uvidim jak buduci tyzden v robote a behnem do servisu, niektore su az po zakladovluSnake napísal: Predávajú sa priehladné fólie na kapotu, ale je to dosť vohubu keď tam už ďobance máš. A nie, hrdzavieť to nezačne, jedine že by ti tam niekto skalpelom prešiel, treba pozrieť či sú ďobance až za plnič/základovku, ak hej, potom je riziko, zbehneš do škodofky, kód farby im dáš, 12€, jemne to zaleješ a máš...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tak toto snad ne mal ju s tou tatrou vytlacit von, takej by skoda nebola
Steam: michalsveto
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
a teraz ste mali možnosť vidieť SILU starej škodovky
keby mal ten na Tatre trochu rozumu, tak spomalí a nechá ju predbehnúť...
keby mal ten na Tatre trochu rozumu, tak spomalí a nechá ju predbehnúť...
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
stastne a vesele...
...a malo sviatocnych vodicov na ceste prajem
...a malo sviatocnych vodicov na ceste prajem
Steam: michalsveto