Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
a dalej? ci mame sa tesit?
chalani, ja ked to tu citam... kaslite na to, odstavte tatosov a uzivajte prazdniny, dovolenku, ... dakde na chate, s ojedinelym 3g signalom .... ja som akurat dopil, dojedol, dodychal, a netusim, co budem robit zajtra, ale viem ze mi bude fajn az do utorka
chalani, ja ked to tu citam... kaslite na to, odstavte tatosov a uzivajte prazdniny, dovolenku, ... dakde na chate, s ojedinelym 3g signalom .... ja som akurat dopil, dojedol, dodychal, a netusim, co budem robit zajtra, ale viem ze mi bude fajn az do utorka
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Ked si dodychal tak uz moc toho nenarobis:D
Do kolko minus vydrzi obycajna nafta? Rano hovorili v spravach o nejakych 2kamionoch comaju zmrznutu naftu,tak ma napadlo ze do kolko e vlastne nafta v pohode
Do kolko minus vydrzi obycajna nafta? Rano hovorili v spravach o nejakych 2kamionoch comaju zmrznutu naftu,tak ma napadlo ze do kolko e vlastne nafta v pohode
Pokiaľ nemáš v nádrži letnú, tak by to tunajšie zimy malo vydržať v pohode. Ak náhodou zamrzne, resp parafín upchá filter, tak tam fúkni nafta:benzín 10:1 a nezamrzne určite ani na sibíri...hawkeye napísal:Do kolko minus vydrzi obycajna nafta? Rano hovorili v spravach o nejakych 2kamionoch comaju zmrznutu naftu,tak ma napadlo ze do kolko e vlastne nafta v pohode
Záleží od zložení nafty, kľudne aj mierne pod nulou môžeš mať problémy. Toto svet nevidel koľko vody lejú do tej nafty na tých benzínkách !! Ale ak tankuješ na kvalitných čerpacích staniciach (omw, omw a omw) tak by si nemal mať starosti. Takisto je dobré kúpiť aditívum proti zmrznutiu nafty do nádrže ktoré tomu trocha pomáha.
//áno vody
//áno vody
Naposledy upravil/-a Lithil v Št 30. Dec, 2010, 13:23, upravené celkom 1 krát.
Letna - 0°Chawkeye napísal:Ked si dodychal tak uz moc toho nenarobis:D
Prechodna - -10°
Zimna - -20°C
Specialne arkticke zmesy - -20>°C
jojaffar napísal:Pokiaľ nemáš v nádrži letnú, tak by to tunajšie zimy malo vydržať v pohode.
Ani bohovi, to radšej auto potlačím než aby som to riedil benzínom, svoje tesnenia mám rád...jaffar napísal:Ak náhodou zamrzne, resp parafín upchá filter, tak tam fúkni nafta:benzín 10:1 a nezamrzne určite ani na sibíri...
Vody?Lithil napísal:Záleží od zložení nafty, kľudne aj mierne pod nulou môžeš mať problémy. Toto svet nevidel koľko vody lejú do tej nafty na tých benzínkách !! Ale ak tankuješ na kvalitných čerpacích staniciach (omw, omw a omw) tak by si nemal mať starosti. Takisto je dobré kúpiť aditívum proti zmrznutiu nafty do nádrže ktoré tomu trocha pomáha.
Odporúčam dačo naštudovať o nafte, a o palivách všeobecne. Keď chceš natočím ti pekné videjko o tom, ako sa voda oddelí od nafty pri zmiešaní...Lithil napísal://áno vody
.
Tak do CR alebo podobného motoru by som to nedal, ale do nejakého starého diesla, ideálne hladkého (MB piáno 220D, Volvo D24 a podobne) by som to kľudne nasypal (fakt je, že to snáď jazdí aj na zmes starých fusaklí a oleja...)Snake napísal:Ani bohovi, to radšej auto potlačím než aby som to riedil benzínom, svoje tesnenia mám rád...jaffar napísal:Ak náhodou zamrzne, resp parafín upchá filter, tak tam fúkni nafta:benzín 10:1 a nezamrzne určite ani na sibíri...
Inak k postu vyššie, voda v nafte je samozrejme somarina, podstatné je, čo do nej pridajú, resp nepridajú a hlavne v čom (nakoľko zadrbanom) to skladujú...
A nehnevajte sa na mňa, ale OMV hlavne na Slovensku (a nebodaj v Maďarsku) fakt nie je zrovna najlepšia značka.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ktore benzinky su u nas take najkvalitnejsie? my roky chodime na shell ale jeden nikdy nevie..
Steam: michalsveto
Od nás chodia tankovať na omv do rakúska. Konkrétne do dediny/mesta ( ? ) Hohenau. Čo som počul tak tam je oveľa kvalitnejšia nafta ( a tuším, že aj lacnejšia).
Závisí od lokality. Problém je v tom, že väčšina benzíniek je formou franchisingu (kua má to slovo slovenský ekvivalent?), teda ktokoľvek splní podmienky dostane licenciu od danej firmy za istú sumu. Problém je ale v tom, že kontrola kvality samozrejme neprebieha každý deň atď, takže sa nedá povedať, že každá pumpa danej značky vie ponúknuť identickú kvalitu paliva (ako napr jedna malá OMV v Maďarsku na trase Komárno - Székesfehervár, to mi skoro zabilo motor na Almere...)landrower napísal:ktore benzinky su u nas take najkvalitnejsie? my roky chodime na shell ale jeden nikdy nevie..
V zásade platí, že sa netankuje na no-name benzínkach v dedinách, tesko a podobných pumpách a schovaných pumpách. Keď ti benzín "kvasí" polroka pod zemou, tak to kľudne môže byť aj V-power, aj tak to bude stáť za prd.
Teda podľa možnosti brať "značkovú" pumpu na mieste, kde sa benzínu/nafty vyčapuje čo najviac. Značka podle chuti každýho soudruha, Benzina, Shell, Agip, prípadne ten OMV. Slovnaft rozhodne nie, minimálne na mojich autách to robí strašnú zlobu (rovnako ako olej od kastrólu, ktovie prečo )
V Rakúsku majú benzín/naftu z úplne iného druhu ropy než na Slovensku/Čechách. Inak áno, pokiaľ sa mi chce, chodím do Kitsee na Agipku, je to na dopľutie, vyjde ma to o nejaký pitchný chlp lacnejšie aj s cestou než v BA. Kvalitatívne to je asi lepšie, na druhú stranu môj prehistorický benzín jazdi prakticky na čokoľvek čo tečie (okrem Slovnaftu)Lithil napísal:Od nás chodia tankovať na omv do rakúska. Konkrétne do dediny/mesta ( ? ) Hohenau. Čo som počul tak tam je oveľa kvalitnejšia nafta ( a tuším, že aj lacnejšia).
Ja tankujem na shell klasicku naftu + VIF k tomu...
Ked som tankoval na omv tak som mal biely dym z vyfuku.
Takze teoreticky do -20 by to malo byt ok
Ked som tankoval na omv tak som mal biely dym z vyfuku.
Takze teoreticky do -20 by to malo byt ok
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
btw, je nejaky zasadny rozdiel medzi 95nat a Vpower?
Steam: michalsveto
Je zásadný rozdiel medzi Vpower a Vpower racing. Vpower je 95 s inými (teoreticky lepšími) aditívami než klasická 95, Vpower racing je 100 resp 99 oktán...landrower napísal:btw, je nejaky zasadny rozdiel medzi 95nat a Vpower?
Vpower som neskúšal, Racing jednu alebo dve nádrže, rozdiel minimálny v porovnaní s bežnou 98. Otázka znie, čo to spraví v nejakom malom turbomotore, asi to cítiť bude...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
niekto vravi ze motor ide lepsie, niekto ze ma mensiu spotrebu. s tou spotrebou by som suhlasil, tiez som robil pokusy s Vpower a mal som nizsiu spotrebu, ale to by som skor videl na tom ze psychologicky som sa snazil jazdit tak aby somju nizsiu mal
inak ak nie je motor stavany na viac ako 95 oktanov tak ti to nepomoze asi. V takom GTR by smo povedal ze tam by to bolo citit ci je to 95 alebo 99
inak ak nie je motor stavany na viac ako 95 oktanov tak ti to nepomoze asi. V takom GTR by smo povedal ze tam by to bolo citit ci je to 95 alebo 99
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Agip - Kitsee,fakt kua rozdiel ,hlavne na nafte...landrower napísal:ktore benzinky su u nas take najkvalitnejsie? my roky chodime na shell ale jeden nikdy nevie..
Podla mna placebo-efekt...landrower napísal:btw, je nejaky zasadny rozdiel medzi 95nat a Vpower?
neviem ci ste otom uz citali ale fajnovy swiftik
http://www.topspeed.sk/suzuki-swift-turbo.html
http://www.youtube.com/watch?v=tZMrJ1eC ... r_embedded
http://www.topspeed.sk/suzuki-swift-turbo.html
http://www.youtube.com/watch?v=tZMrJ1eC ... r_embedded