na MSI doskach ked je HT rychlejsi ako NB (rovnaky), potom to moze hodiť "HTSFE"
preto radsej HT 1800 a je klud {aj tak nema vplyv na vykon} -- NB vplyv ma, doporucujem 2400
Problém s RAM pri taktovaní CPU
Re: Problém s RAM pri taktovaní CPU
Zase nic, stale mi robi ked to ulozim ze sa vypne pc a za 2 sekundy sa zapne a potom musim resetnut bios lebo je len cierny obraz
neviete co s tym?
pomaha aj /bios defaults/ , niekedy je to lepsie ako reset cez jumper
Spoiler: ukázať
ale ja nemam ako resetnut cez bios ked mam cely obraz cierny, tak musim jedine cez jumper
ano ano , az ked sa dostanes do biosuRiTo napísal:ale ja nemam ako resetnut cez bios ked mam cely obraz cierny, tak musim jedine cez jumper
Mne bios defaults parkrat pomohol "vyliecit tvrdohlave maticne dosky", preto to pisem
Spoiler: ukázať
Skus ine RAM naj z vysou frekvenciou...Ci nebude problem v nich...Ani mne sa nepodari ist vysie u DDR3 nez bola zakladna frek...
Ak mas dobry CPU by si sa mohol dostat k Bus speed 270,co som vydel ale to bolo z DDR2...
Ak mas dobry CPU by si sa mohol dostat k Bus speed 270,co som vydel ale to bolo z DDR2...
vyriesil som to tak, ze taktujem cez program TurboV, co som dostal k doske a mozem kedykolvek vo windowse taktovat a mam teraz 3.5GHz stabilne.