zamysli sa, a povedz mi, co je ti na tom divneScorp napísal:si práve pomenoval dieťa potencionálnym daňovým poplatníkom a usmrtené dieťa si nazval zrušeným potencionálnym daňovým poplatníkom? ))
stat potrebuje $, aby ich mohol nejak "rozhajdakat" (alebo ked chces, preusporiadat do ruk inych majitelov *co si co budeme klamat, hornej vrstve*), idealne vsak tak, aby stredna vrstva vsetko platila, a bola dostatocne velka ... aby zabranila spodnej vrstve zabit/zlincovat tu hornu vrstvu
samozrejme, treba popritom robit vsetko pre to, aby spodna vrstva mala pocit, ze sa o nu stat stara, stredna vrstva mala pocit, ze to cele neplati, a ze je chranena a ma benefity od spolocnosti, do ktorej prispieva, a ze stat robi co najviac pre to, aby stredna vrstva sa mala lepsie (a mohla tak prispievat este viac)...
no a nakoniec je tu horna vrstva, ktora sa stara o spodnejsie 2 vrstvy, upravuje zakony tak, aby sa jej nic nestalo, pripadne aby uchlacholila spodnu vrstvu neh ich nezbije (vid epic-fail v Tunisku).
Neh sa na to pozeras ako chces, kazdy ti povie, ze cena ludskeho zivota je nevycislitelna ... iba statisticky urad ti povie presne cislo, kolko za svoj zivot prinesies do statnej kasy, a aky si naklad pre stat, nez zacnes zarabat, a takisto ti povedia, kolko to bude stat, az nahodou dojdes do dochodku, a priemerne dlho budes poberat priemerny dochodok. Samozrejme ak sa ich spytas na detaily, tak ti to rozpolozkuju na sluzby ktore si od statu dostal (administrativa, bezpecnost, zdravie, pravne naklady, vzdelanie), alebo priamo na materialne benefity, ktore si ziskal (napr. prispevok pri narodeni dietata, prispevok na vozidlo pre ZTP, socialna podpora, podpora v nezamestnanosti).
... a ano, mam dieta ... a hned po jeho narodeni dlh nasej domacnosti narastol o 1/3 ... a kedze niesom spodna vrstva, ani ta vrchna ... tak to holt budem musiet odmakat zase iba ja ... a tiez by ma sralo, kebyze mi ho nejaky trtko sepali v dedine v 130kmh. Ale co narobis?