5.1 zostava hra len stereo

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

5.1 zostava hra len stereo

Príspevok od používateľa Papek »

mam mensi problem s prehravanim zvuku na 5.1 zostave. Zvukovku mam Creative Sound Blaster X-FI Platinum Fatal1ty Champion Series (snad som to dobre napisal). Ked dam prehravat nejaku mp3, tak mi hra len lavy a pravy predny reprak, takisto som skusal filmy, ked som ho pozrel cez mediainfo, tak mali 6 kanalov (Front: L C R, Side: L R, LFE), jedno bolo DTS a druhe AC3, vzdy vsak hra len lavy a pravy predny, hry to iste, Warcraft III, L4D2, GTA IV... stale hraju len tie dva repraky hraju...

Ked si otvorim ovladaci panel a tam nastavenie zvukovky, pripadne Creative Audio Control Panel, Creative Console Launcher, tak pri spusteni testu sa mi postupne ozyvaju vsetky repraky. Ked pripojim mp3 prehravac k reprakom cez stereo vstup, tak tiez hraju vsetky. V ovladacoch mam vybratu moznost, ze mam 5.1 zostavu, takisto v audio control panei aj console launcheri - tie programy maju v podstate tie iste nastavenia, akurat ze jedno vyzera ako v MS Painte nakresleny hifi system a druhe ako normalny program ...

nejaka rada ako to rozbehat? Ovladace nemam oficialne (neustale s nimi boli problemy) ale PAX, ktore vsade odporucaju
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Re: 5.1 zostava hra len stereo

Príspevok od používateľa Papek »

tak uz som na to prisiel... nahodil som ovladace od creative a nabehol mi predny reprak a zadne, subwoofer pravdaze nic, tak som sa vrtal v ovladacoch a nepribudlo nic nove, uz som zacinal byt zufaly.

Nakoniec som "to" nasiel v THX Setup Console (Creative > Sound Blaster X-Fi), tam sa treba prekliknut na zalozku Bass Management a zafajknut policko Enable Bass Redirection a zvysok ponastavovat si to podla seba, kolko basov mate radi... v kazdom pripade, konecne to hra tak ako ma
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB

Návrat na "Zvuk a PC"