45nm Pentium Dual Core - E5xxx
Re: 45nm Pentium Dual Core - E5xxx
Z napetím som nič nerobil zatial to beží takto .
skus intel burn test na maximum, 10 sluciek.. ked to prezije je stabilny.
teploty do 75 stupnov si v pohode.
napatie si nechal na auto a myslim ze ti same pridalo. default by mal byt niekde okolo 1.2+V
ale vyzera ze mas v pohode kusok, asi ho budes vediet aj dat na 4Ghz len tam uz bude treba lepsi chladic.
teploty do 75 stupnov si v pohode.
napatie si nechal na auto a myslim ze ti same pridalo. default by mal byt niekde okolo 1.2+V
ale vyzera ze mas v pohode kusok, asi ho budes vediet aj dat na 4Ghz len tam uz bude treba lepsi chladic.
Ked neprežije tak zhorí ?
- Archandel
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 15. Mar, 2006, 02:00
Nezhori. Ten procak ma "termalnu poistku". Ked bude moc horuci, tak zacne pustat na prazdno duty cykly. Tzn. stratis vypocetny vykon ale teplota pojde zasa dole. Pokial budes mat teplotu do 85-90 tak si v pohode. Samozrejme z dlhodobeho hladiska je lepsie ak budes mat nizsie teploty. Ale do 70'C by som to neriesil, pokial ti nevadi "hluk".
Uskvarit dneska procesor je fakt problem. Jedine keby si tam pustil "2Volty" tak by mohol byt vazny problem. (hlavne bez tekuteho dusika)... Cize pokial budes taktovat bez zvysenia voltaze, naozaj nemas co pokazit.
Uskvarit dneska procesor je fakt problem. Jedine keby si tam pustil "2Volty" tak by mohol byt vazny problem. (hlavne bez tekuteho dusika)... Cize pokial budes taktovat bez zvysenia voltaze, naozaj nemas co pokazit.
Tak uš som to otestoval teplota bola maximum 82c
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Vidim ze mas tu istu dosku ako ja. Vyser sa na to ich debilne auto nastavenie a nastav si napatie sam. Inac na tvojom mieste by som ho asi skusil skor znizit napatie nech mas ticho. Tych 3.6 Ghz je pri tej grafickej karte zbytocnych.
Tak som to trošku dvihol . Obrázky hovoria za všetko . Ešte zajtra v robote pozriem lepší chladič na procesor a keby sa mi podarilo dať z neho 4Ghz tak úplná mega radosť
http://img841.imageshack.us/img841/9919/cpu2n.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/9919/cpu2n.jpg
Mám na pláne vymeniť bedňu spraviť lepšie chladenie a potom aj výmenu grafickej karty . Táto nieje zlá ale uš má dačo zasebou
A mám jednu otázku . Ako súvisí takt procesora a grafickej karty dáky článok ak by ste niekto mal Také vysvetlenie by som potreboval . Ako teraz ked dám gta 4 na high tak ide pekne plinule predtým to v pravidelnom intervale posekávalo .
A mám jednu otázku . Ako súvisí takt procesora a grafickej karty dáky článok ak by ste niekto mal Také vysvetlenie by som potreboval . Ako teraz ked dám gta 4 na high tak ide pekne plinule predtým to v pravidelnom intervale posekávalo .
- Archandel
- Používateľ
Priama umernost sa tazko zistuje. Je strasne vela kombinacii CPU a GK. V tvojom pripade CPU na 3.6GHz je viac nez dost.
Co sa tyka OC tak dobra rada nad zlato: Daj maximum co ti pojde stabilne, bez zvysovania voltaze. Tym padom si nijako neznizis "vydrz" procaku a zaroven budes mat nizke teploty a dostatocny vykon. Takze ak ti da stabilne 3.6GHz bez navysenia voltaze, tak to tak kludne nechaj. Pretoze napr. tych 400MHz navyse ti uz moc rozdiel nespravy. (sam som mal E5200 ktora isla az na "4.2GHz" ale potom som ju aj tak stocil dole na 3.6 bez navysenia voltaze a chladil som to potom radsej pasivne s Ninja 2 chladicom. Ten "hluk" mi nestal za "par" MHz navyse.
A najprv kup len lepsi chladic, namontuj otestuj a ked ti bude "malo" tak az potom kupuj novu bednu. Radsej ako kupovat novu, by som kupil odhlucnovaci matros a zmodifikoval tu staru.
Co sa tyka OC tak dobra rada nad zlato: Daj maximum co ti pojde stabilne, bez zvysovania voltaze. Tym padom si nijako neznizis "vydrz" procaku a zaroven budes mat nizke teploty a dostatocny vykon. Takze ak ti da stabilne 3.6GHz bez navysenia voltaze, tak to tak kludne nechaj. Pretoze napr. tych 400MHz navyse ti uz moc rozdiel nespravy. (sam som mal E5200 ktora isla az na "4.2GHz" ale potom som ju aj tak stocil dole na 3.6 bez navysenia voltaze a chladil som to potom radsej pasivne s Ninja 2 chladicom. Ten "hluk" mi nestal za "par" MHz navyse.
A najprv kup len lepsi chladic, namontuj otestuj a ked ti bude "malo" tak az potom kupuj novu bednu. Radsej ako kupovat novu, by som kupil odhlucnovaci matros a zmodifikoval tu staru.
Moja bedna je strašne malá (405 x 210 x 450 mm) chcem dáku midi tower . Ak mám pravdu povedať tak tento procesor je starý tak 3 mesiace . Ale nechám si ho tak 2 roky maximálne . Približne každé dva roky pomaly obmienam PC .
No na 3.6GHz bolo asi uš aj z navýšením voltáže lebo v biose to mám na automatiku skúsim sa na to pozrieť .
No na 3.6GHz bolo asi uš aj z navýšením voltáže lebo v biose to mám na automatiku skúsim sa na to pozrieť .
- Archandel
- Používateľ
Automatika je v pohode. Ta ti procak neusmazi.
Ale kludne sa pohraj s tymi voltazami.
Ale kludne sa pohraj s tymi voltazami.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
No neviem, ale mne don pustala pri 3.6 Ghz 1.4V uz ta doska. Keby som mal v tej dobe ten shitny BOX, uz sa vypne zarucene.
dal by som tam 1.25V a postupne siel hore kym to nebude stabilne. ked mas fakt dobry kusok mozno bude stabilne aj pri tak nizkom napati
dendroid :
No mne pri 3.7 GHz dávalo na automatike 1.344V a mám orginál box
No mne pri 3.7 GHz dávalo na automatike 1.344V a mám orginál box
Nazdárek, mne nejde nastaviť na doske presné napatie, sú tam len predvolené hodnoty- auto alebo 1,265 1,484 1,748 atď keď som to dal na 1,484, tak aj pri frekvencii procesora 3,6Ghz ide doň 1,484 ako nevadí mi to, konečne sa mi aj chladič prevetrá, len už ho je počuť. Normálne mám procesor na 3,4Ghz bez zvyšovanie napatia, inak 3,9Ghz ide stabilne a to nemám bohvie aké komponenty...
pentium e 5400;msi p41-c31;ddr3 2g nanya 800mhz;cpu chladič-Alpine 7 pro;grafika-zotac nvidia 9400gt 512mb;zdroj eurocase 350w
pentium e 5400;msi p41-c31;ddr3 2g nanya 800mhz;cpu chladič-Alpine 7 pro;grafika-zotac nvidia 9400gt 512mb;zdroj eurocase 350w
Spoiler: ukázať