Občiansky preukaz pri vedení motorového vozidla?
- Jeremi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Občiansky preukaz pri vedení motorového vozidla?
Ahojte potreboval by som radu. Aby som vysvetlil o čo ide asi týždeň dozadu som požiadal o vydanie nového občianskeho preukazu po skončení platnosti a zatiaľ mi samozrejme ešte nový nevidali. Potrebujem ale v nedeľu šoférovať asi 200 km. Moja otázka znie musím mat podľa zákona pri soferovani u seba občiansky preukaz? Samozrejme vodičák mám platný.
Ps: dôležité je že potrebujem ist do Čiech
Ps: dôležité je že potrebujem ist do Čiech
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro
Re: Občiansky preukaz pri vedení motorového vozidla?
http://www.upvs.sk/Portal/sk/Default.as ... 39&aid=116
minimálne pas si za hranice vezmi, inak moc nevysvetlíš, že ty len tak, na výlete so zdravotnou kartou a vodičákom
minimálne pas si za hranice vezmi, inak moc nevysvetlíš, že ty len tak, na výlete so zdravotnou kartou a vodičákom
Me like Pentium
vodicsky preukaz je iba o tom, ze nejaky obcan XY moze viezt motorove vozidlo
obciansky preukaz je o tom, ze obcan XY si ty
preto pri kontrole si cajti pytaju obciansky a vodicsky
PS: alebo ak mas platny cestovny pas, i to sa da pouzit ako identifikacny doklad
obciansky preukaz je o tom, ze obcan XY si ty
preto pri kontrole si cajti pytaju obciansky a vodicsky
PS: alebo ak mas platny cestovny pas, i to sa da pouzit ako identifikacny doklad
lava, prava, lava, prava ...
- Jeremi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
No problem je že platný pas nemám uz takze si asi predsa musím zaobstarať šoféra
Lenovo ThinkPad T420s
dufam, ze si uvedomujes, ze opustas rodnu hrud bez platnych papierov, a ak ta nahodou odchyti policia CR, tak rataj s tym, ze s tebou budu zaobchadzat ako s ilegalnym imigrantom, nakolko sa nevies preukazat, ze si obcan SR/EU, takze ti hrozi deportacny tabor plus tahacky s instituciami...Jeremi napísal:No problem je že platný pas nemám uz takze si asi predsa musím zaobstarať šoféra
samozrejme, policiu nemusis stretnut, do problemov sa nemusis dostat, ale maj to na zreteli, ked uz cestujes mimo nasej bananovej republiky...
lava, prava, lava, prava ...
nemáš žiadny papier, nič? Tak sa nikam nepchaj, na diaľniciach ľúbia buzerovaťJeremi napísal:No problem je že platný pas nemám uz takze si asi predsa musím zaobstarať šoféra
Me like Pentium
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Do cudziny samozrejme bez dokladov ani nahodou. Obciansky alebo pas - jeden z nich potrebujes. Bez nich SR neopustaj, inac ta moze postihnut vyssie popisane.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
...a bez OP alebo ineho identifikacneho dokladu (co uz je vlastne len CP, mozno by posluzil priblizne aj rodny list ale to by som neskusal) vlastne ani mimo miesta trvaleho bydliska nemozes ist (akoze obce / mesta), ako teda hovoria do ciech to ani neskusaj radsej...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
...a fotku si nalepi na celo ci ?landrower napísal:...a bez OP alebo ineho identifikacneho dokladu (co uz je vlastne len CP, mozno by posluzil priblizne aj rodny list ale to by som neskusal) vlastne ani mimo miesta trvaleho bydliska nemozes ist (akoze obce / mesta), ako teda hovoria do ciech to ani neskusaj radsej...
tie fotky niesu tam len tak..
- landrower
- Pokročilý používateľ
nechytaj ma za slovicka, pouzil som to ako vtipnu vsuvku
(ale len tak mimochodom, co myslis, podla coho sa vystavuje OP a CP? - minimalne prve? bingo, podla rodneho listu.)
(ale len tak mimochodom, co myslis, podla coho sa vystavuje OP a CP? - minimalne prve? bingo, podla rodneho listu.)
nechytam, tiez som to pisal v style sarkazmus ako Ty
mne to nejde do hlavy ako sa niekto moze pytat na (podla mna) taku samozrejmost -ved ide za hranice
tusim, ze ked je clovek dalej ako 500m od trvaleho bydliska, musi mat so sebou OP
(nepametam si to presne)
mne to nejde do hlavy ako sa niekto moze pytat na (podla mna) taku samozrejmost -ved ide za hranice
tusim, ze ked je clovek dalej ako 500m od trvaleho bydliska, musi mat so sebou OP
(nepametam si to presne)
Myslím, že musíš preukázať totožnosť, čo neni opapierovať sa, to sa dá aj povedať... problém potom je, jak moc veľký kok** v uniforme pred tebou stojílandrower napísal:...a bez OP alebo ineho identifikacneho dokladu (co uz je vlastne len CP, mozno by posluzil priblizne aj rodny list ale to by som neskusal) vlastne ani mimo miesta trvaleho bydliska nemozes ist (akoze obce / mesta), ako teda hovoria do ciech to ani neskusaj radsej...
//tam žiadne metre nebudú, v banánlande ťa zoberú na stanicu aj spred tvojho vchodu
//aj kebyže ide do ČR bez dokladov, záleží na veľkosti uniformy, čo ho nájde
Naposledy upravil/-a Scorp v Št 03. Feb, 2011, 02:01, upravené celkom 1 krát.
Me like Pentium
- landrower
- Pokročilý používateľ
metre hore-dole, pokial viem plati to pre mesto trvaleho bydliska, nikto nebude behat s metrom a riesit to. len tym poukazujem na fakt ze pobehovat bez OP je riskantne aj vo vlastnom state, nie este za hranicami
nič také ale neplatílandrower napísal:metre hore-dole, pokial viem plati to pre mesto trvaleho bydliska
Me like Pentium
- landrower
- Pokročilý používateľ
predpokladam ze ty budes mat celu zbierku zakonov malicku na lavej nohe?
niekedy mi to tak pride... lebo hocico poviem a vychadzam z nejakych podkladov (aj ked obcas starsich) tak ty to znegujes...
niekedy mi to tak pride... lebo hocico poviem a vychadzam z nejakych podkladov (aj ked obcas starsich) tak ty to znegujes...