Občiansky preukaz pri vedení motorového vozidla?
Re: Občiansky preukaz pri vedení motorového vozidla?
možno by som mal používať nejaké smajlíky a tak, keď sa do niekoho nechtiac navážam... )
staré podklady sú vždy zaujímavé )
tie moderné sú tu
http://www.zbierka.sk/Default.aspx?sid= ... eSupport=1
je tam strašne super formulka v §13, ktorá hovorí o tom papieri, ktorý si môže človek vypýtať, ak chce ísť napr do ČR, ale nemá OP
žiadne metre a trvalé bydliská tam nie sú
v malíčku tie kydy nemám, lebo preukázať totožnosť bude treba dokladom, alebo papierom... vôbec netuším, či sa dá povedať, že som Dežo, checkni si to... to bude tiež na zbierke, ako podklad o policajnom zbore a možnostiach/skilloch pajácov
)
staré podklady sú vždy zaujímavé )
tie moderné sú tu
http://www.zbierka.sk/Default.aspx?sid= ... eSupport=1
je tam strašne super formulka v §13, ktorá hovorí o tom papieri, ktorý si môže človek vypýtať, ak chce ísť napr do ČR, ale nemá OP
žiadne metre a trvalé bydliská tam nie sú
v malíčku tie kydy nemám, lebo preukázať totožnosť bude treba dokladom, alebo papierom... vôbec netuším, či sa dá povedať, že som Dežo, checkni si to... to bude tiež na zbierke, ako podklad o policajnom zbore a možnostiach/skilloch pajácov
)
Me like Pentium
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mas to napisane na portal.gov.sk - obciansky preukaz v ramci SR nemusis mat, ak mas podanu ziadost o novy.landrower napísal:predpokladam ze ty budes mat celu zbierku zakonov malicku na lavej nohe?
niekedy mi to tak pride... lebo hocico poviem a vychadzam z nejakych podkladov (aj ked obcas starsich) tak ty to znegujes...
v Cechach na dialniciach si obciansky nepytaju, minule ma zastavili a len vodicak a papiere od auta kukali.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
minule som ich zastavil ja a tiež nepýtali, poslali ma niekamnewmi napísal:v Cechach na dialniciach si obciansky nepytaju, minule ma zastavili a len vodicak a papiere od auta kukali.
Me like Pentium
ked ma v Brne zastavili floydi, pytali len vodicky a technicky
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
To je ale uplne jedno ze co zvyknu pytat, do zahranicia bez pasu alebo obcianskeho preukazu moze cestovat iba blazon.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ano, ak mas podanu ziadost o novy tak asi ano, a on tusim ma co som si neuvedomilfaugusztin napísal:Mas to napisane na portal.gov.sk - obciansky preukaz v ramci SR nemusis mat, ak mas podanu ziadost o novy.landrower napísal:predpokladam ze ty budes mat celu zbierku zakonov malicku na lavej nohe?
niekedy mi to tak pride... lebo hocico poviem a vychadzam z nejakych podkladov (aj ked obcas starsich) tak ty to znegujes...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
Este dlasia otazka mi napadla, co je mozno trochu OT. Kazdy satle hovori ako aj landrower, ze potrebujes mat so sebou OP do neviem kolko metrov od domu. Minule som ale na blog.sme.sk cital, ze ziadny taky zakon neexistuje a je to cele len mytus. Ak potrebuje policajt zistit tvoju totoznost, staci mu nadiktovat svoje udaje. OP je len na zrychlenie zistovanai totoznosti.
Viem, ze to tak funguje aj ked vas zastavi revizor a poviete ze nemate obciansky. Zavolaju si policajtov, ktorym nahlasite udaje a oni si potom overia totoznost.
Tak ako to vlastne je? OP netreba so sebou nosit, alebo niekolko metrov od bydliska pripadne v celom meste netreba?
Viem, ze to tak funguje aj ked vas zastavi revizor a poviete ze nemate obciansky. Zavolaju si policajtov, ktorym nahlasite udaje a oni si potom overia totoznost.
Tak ako to vlastne je? OP netreba so sebou nosit, alebo niekolko metrov od bydliska pripadne v celom meste netreba?
- landrower
- Pokročilý používateľ
podla Scorpa netreba, ja som ale bol v domeinke ze treba mat so sebou ked som mimo vlastneho mesta... kazdopadne plati ze vo svojom meste ho urcite nepotrebujes a ked ides niekam prec tak sa aspon usetris buzeracie, aj ked to mozno nebude tiez treba...
- pali987
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 15:28
OP nemusis pri sebe nosit, je jedno kolko metrov si od svojho domu, ziaden pravny predpis to neprikazuje. Ani policajt od teba nemoze ziadat len tak bezdovodne aby si sa legitimoval obcianskym preukazom pokial nespachas nejaky priestupok alebo trestny cin.
CASE:Corsair 400C Carbide CPU: Core I5 4670K MB: Asrock z87 extreme 3 RAM: Kingstone Hyperx Savage ddr3 4x8gb SSD: Kingston SSDNow UV400 240GB PSU: Corsair HX850 OS: Windows 7 Ultimate 64 bit LCD: HP LP2275w
- landrower
- Pokročilý používateľ
tam zalezi ako sa vynajde, kedze tam ak sa nemylim je rec o "podozreni" tiez a podozrievat vas moze len tak bez nicoho, a nic nove pod slnkom by to nebolo...
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
OP mať pri sebe musiš ( neviem ako káže zákon, viem, ako reagujú policajti ).
Nemáš, tak máš 2 možnosti :
1) máš šťatie, natrafíš na dobrého policajta, nechá ťa
2) natrafíš na iného policajta, berie ťa na stanicu.
Reči, ako 50-500m od bytu/domu a pod. neplatia. ( teda čo som ja zažil, tak nik to neuznal ) Ani modrý, ani zelený policajt.
Nemáš, tak máš 2 možnosti :
1) máš šťatie, natrafíš na dobrého policajta, nechá ťa
2) natrafíš na iného policajta, berie ťa na stanicu.
Reči, ako 50-500m od bytu/domu a pod. neplatia. ( teda čo som ja zažil, tak nik to neuznal ) Ani modrý, ani zelený policajt.
neviem, pocul som to asi 6 rokov dozadu..Krutibrko napísal: Reči, ako 50-500m od bytu/domu a pod. neplatia.
nemusi to uz platit
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Nenarážam na nikoho, len píšem z praxe, aby náhodou sa nedostal do nejakej situácie, ktorá znepríjemní hodinku a viac...
ani to neplatilo, to sa proste len hovoriloPietro sk napísal:neviem, pocul som to asi 6 rokov dozadu..Krutibrko napísal: Reči, ako 50-500m od bytu/domu a pod. neplatia.
nemusi to uz platit
Me like Pentium