Zdravím všetkých, mám nasledovný problém.
Mám mobilný internet od T-Mobile, na ktorý sa pripájam pomocou Leadtek Express karty http://www.t-mobile.sk/sk/!pages.get?id ... partner=c1. Chcel by som toto internetové pripojenie zdielať cez wi-fi sieť prostredníctvom Ad-hoc siete. Ad hoc sieť som nastavil a takisto aj zdielanie internetu. Všetko funguje, pripojím sa na net z druhého notebooku. Problém ale je, že sa neviem pripojiť z môjho iPhonu 4. Na sieť sa síce pripojím, ale internet nefunguje. Skúšal som aj manuálne nastavenie wi-fi parametrov nasledovne a nič:
HODNOTY V PC:
IPv4 Address: 10.252.233.25
IPv4 Subnet Mask: 255.0.0.0
IPv4 Default Gateway: 10.252.233.26
IPv4 DHCP Server: 169.254.1.1
IPv4 DNS Servers: 195.91.0.17
194.154.277.17
HODNOTY V iPHONE:
IP Address: 10.252.233.26
Subnet Mask: 255.0.0.0
Router: 10.252.233.25
DNS: 195.91.0.17 (skúšal som aj 10.252.233.25)
Vie mi niekto poradiť, ako to nastaviť aby sungoval net, prípadne vie niekto o nejakom hardwarovom riešení ako nejaký 3G wifi router, do ktorého nejakým spôsobom zapojím tu Express kartu ?? ...
.. vďaka, ...
Mobilny internet - express karta - iphone
Re: Mobilny internet - express karta - iphone
3G wifi router (flybox)ti je naprd lebo ti nemas 3G net. Ale t-mobile ponuka taketo zariadenie
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Ano máš pravdu, ono to není 3G sieť ale FLASH-OFDM (Flarion) ... to zariadenie čo ponuka t-mobile je ale PCMCIA karty .. a ja mam express kartu .. a redukcia je príliž drahá. To sa mi vôbec neoplatí. Skor by ma zaujímalo, či sa to dá nastaviť nejako cez tú Ad-Hoc sieť ... prípadne nejak inak ...
ale ved oni ti k tomu daju aj kartu a tu pichnes do toho routera, dobre sa pozri na obrazok toho zariadenia ale hej, asi by to bolo dost drahe taketo riesenie
inak ti neviem pomoct, iPhone 4 nemam hm, mas zapnute aj sifrovanie, teda zaheslovanu wifi?
inak ti neviem pomoct, iPhone 4 nemam hm, mas zapnute aj sifrovanie, teda zaheslovanu wifi?
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
No ved .. asi by mi dali ... ale skor by ma zaujimalo či sa to dá softwarovo nejak vyriešiť ... napr. cez nejaký server ako Kerio Control - nema s tym niekto skusenosti ako to nastaviť celé ?
ad hoc som spajal iba booky, fon som takymto sposobom este nepripajal. Aj by som to vyskusal ale nemam teraz k dispozicii druhy book. Hm ale skusim doma ad hoc spojit book a fon. Skusal si napojit fon na book, bez toho druheho notebooku? Ze vytvrosi ad hoc pripojenie, nepripojis druhy notebook ale najprv iPhone.
Ved robim to praveže len tak ... Notebook na ktorom mam net - flarion cez express kartu .. - na nom mam nastavenu adhoc sieť a zapnute zdielanie internetu ICS ... iPhone sa mi pripoji do siete, aj mozem cez sieť prenasat subory atd atd ... len internet na telefone nefunguje :/
prave tlacitko na "flarion" a zozdielat ?Cris napísal:Ved robim to praveže len tak ... Notebook na ktorom mam net - flarion cez express kartu .. - na nom mam nastavenu adhoc sieť a zapnute zdielanie internetu ICS ... iPhone sa mi pripoji do siete, aj mozem cez sieť prenasat subory atd atd ... len internet na telefone nefunguje :/
potom ti to rozbije IPcky na AdHoc WiFi (aspon winXP to robilo)... ale minimalne zdielanie pripojenia by uz malo slapat
lava, prava, lava, prava ...
- vobec nechapem, ako kde mam kliknuť pravym tlačitkom ?prave tlacitko na "flarion" a zozdielat