Dlhe bootovanie windowsu XP

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Tiborg
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Sep, 2004, 14:00

Dlhe bootovanie windowsu XP

Príspevok od používateľa Tiborg »

Vzdy mi windows startoval normalne,no od isteho casu mi niekedy spustanie windows XP trva strasne dlho cca 2 min, nabehne startovacie logo a modre policko beha z lava do prava, pricom disk nejavi ziadnu aktivitu (neblika), po cca 2 minutach sa windows nastartuje, najhorsie je ze to nerobi vzdy a neda sa predpokladat kedy, ale niekedy nabehne normalne cca 30s. Skusal som aj preinstalovat windows.V tom case ked to zacalo robit som vymenil stary disk PATA za novy Seagate 160GB SATA2 a DVDRW. Ovladace na hardver (MB,chipset,grafika,..) su najnovsie z internetu.Skusal som flashnut aj najnovsi BIOS.Instaloval som aj windows XP 64 a robil to iste.V BIOSe som skusal vypinat vsetky periferie (sietovku,audio,DVDRW,IDE, USB,..) nic sa nezmenilo.
Ak neviete co s tym poradte aspon daky program, na diagnostiku bootovania, skusal som Bootvis,ale dako nefunguje lebo ukazuje len aktivitu disku pri starte.Bootlog pre oba pripady (rychly aj pomaly) je rovnaky.

Konfiguracia:

MB ASUS A8N-SLI (Nforce4)
AMD Athlon64 3000+ Venice
2x256MB RAM Goodram (DualChannel)
grafika ASUS EN6600GT
disk Seagate 7200.9 160GB SATA2
DVDRW NEC ND-3540A
Zdroj 400W Fortron
Windows XP SP2 EN
jose
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jose »

mas dsl alebo nejaku inu siet a zrejme sa pokazde nacita mac adresa si myslim.... :? ,pretoze to robia pc v sieti. ale su tweak-programi a da sa ta doba skratit,aj wini maju v sebe upravu bootovania,ak ta to rusi skus to upravit v konfiguracnom nastaveni...spolu zo sluzbami a programami
este ma tak napadlo ze od urciteho casu to zacalo robit aj mne na 1pc a neviem ci niektora zaplata winu pri boote nekontroluje registre a sluzby :?:
guess2k6
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa guess2k6 »

skus pouzit BOOTVIS je to fajn program na skratenie startu WIN, da sa skratit doba bootovania az o 8 s. vyskusaj uvidis mne to dost pomohlo
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
Tiborg
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Tiborg »

Zdravim. Uz som zistil co to sposobovalo. Skusil som v ovladacoch na SATA (NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller) v nastaveni hardveru zmenit transfer mode zo SATA II na SATA I a uz je vsetko v poriadku, windows pekne bootuje.
Teraz mam vsak dalsi problem, kedze som si kupil HDD SATA II, aby som mal SATA II, preco to SATA II nefunguje normalne. Skusal som nove aj starsie ovladace na MB vypnut NCQ, caching disku, aj prehodit HDD na ine SATA konektory no SATA II stale robi problemy.
jose
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jose »

chyba cipovej sady a nekompatibilita s diskom...ono sa to riesi tusim vsade- asi nove biosy to upravia resp. treba pohladat vhodne nastavenie biosu....
bruno75
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 06. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa bruno75 »

Neinstaluj NVidia drivery pre SATA. Nechaj tie povodne co ma Win a pojde ti vsetko tak ako by malo. Mal som ten isty problem ale so SATA I a po odinstalovani NVidia SATA vsetko funguje ako ma. Ani do noveho systemu som ich teraz uz radsej nedaval. Je to chyba v kombinacii s NF4 a SATA.
Mne nepomohla ani vymena disku ani ine ovladace od NVidie ani iny bios dosky. Len tie origos ovladace co ma Win v sebe pomohli. Mimochodom Win mi startuje do 8 sekund :)
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)

Návrat na "Operačné Systémy"