Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
ako dnes v blave....
vidim pri prechode mamicku s malym chlapcekom tak hovorim zastanem nech nemrznu...zacnem brzdit dost skoro aby sa vsetci uvedomili (ja som v pravom pruhu), vstupia na cestu, v tom pozrem do spatneho a nejaky za mnou nabehnuty dobrych 60, podradi drb ho dolava zrychli...hned som zacal trubit aby zastala, nastastie situaciu v BA pozna + zaregovala na trubenie a zastali a ten totalny debil ich minul snad o 30cm...ak by ich zachytil su obidvaja na mieste mrtvy..
neviem ci machroval bed babou co viezol ale by som mu zobral vodicak na mieste aspon na 6mesiacov alebo nieco nech sa uvedomi
vidim pri prechode mamicku s malym chlapcekom tak hovorim zastanem nech nemrznu...zacnem brzdit dost skoro aby sa vsetci uvedomili (ja som v pravom pruhu), vstupia na cestu, v tom pozrem do spatneho a nejaky za mnou nabehnuty dobrych 60, podradi drb ho dolava zrychli...hned som zacal trubit aby zastala, nastastie situaciu v BA pozna + zaregovala na trubenie a zastali a ten totalny debil ich minul snad o 30cm...ak by ich zachytil su obidvaja na mieste mrtvy..
neviem ci machroval bed babou co viezol ale by som mu zobral vodicak na mieste aspon na 6mesiacov alebo nieco nech sa uvedomi
Spoiler: ukázať
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Ale v tomto su blbi aj chodci,dost casto vidim ze automaticky prechadzaju akonahle zastavi prve auto a dalej neriesia...
Takto som videl ako zrazilo jednu pani pri nasej skole,letela asi 5-6 metrov,nastastie sa jej nic nestalo okrem odrenin
Ja som nieco podobne zazil pri martinskom cintorine,tiez mamicka s kocikom ,mlady soplak na Passate sa snazil obehnut odbocujuce auto do lava,stihol zabrzdit iba kvoli tomu ze spolujazdec v odbocujucom aute mal ruku na otvorenom okne a ukazal mu aby zastavil...
Takto som videl ako zrazilo jednu pani pri nasej skole,letela asi 5-6 metrov,nastastie sa jej nic nestalo okrem odrenin
Ja som nieco podobne zazil pri martinskom cintorine,tiez mamicka s kocikom ,mlady soplak na Passate sa snazil obehnut odbocujuce auto do lava,stihol zabrzdit iba kvoli tomu ze spolujazdec v odbocujucom aute mal ruku na otvorenom okne a ukazal mu aby zastavil...
nesla hned dopredu,davala bacha ale aj tak..ked chces vykuknut spoza auta tak musis ist troska mimo...vela nechybalo
- qq6600
- Používateľ
jop,tak ten chalan na passate nastastie nesiel moc rychlo,takze stihol zastavit
ano ano ... iste ... chodci za to mozu ... pozri si vyhlasku a prides na to, kde je chyba ...qq6600 napísal:Ale v tomto su blbi aj chodci,dost casto vidim ze automaticky prechadzaju akonahle zastavi prve auto a dalej neriesia...
PS: ja som uz zazil take, ze zastavim na prechode, a auto co sa mu nechcelo cakat ma obehlo cez druhy pruh ... obycajna cesta, 1 pruh tam, 1 spat...
lava, prava, lava, prava ...
- qq6600
- Používateľ
****,a kde som povedal ze primarne za to mozu chodci,skus sa obcas pozret okolo na ludi na prechodoch,proste nezaujem pozret sa dolava alebo doprava...
Ja to tak v BA vnimam,neviem ako v inych mestach
a vyhlasku poznam,pokial zastavi prvy tak mas povinnost zastavit,ale ja sa na to nikdy nespolieham a ani nebudem...
Presnejsie:
§ 4, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(1)Vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť,
(4) Ak vodič zníži rýchlosť jazdy alebo ak zastaví vozidlo pred priechodom pre chodcov alebo pred priechodom pre cyklistov, aby umožnil prejsť cez cestu chodcom alebo cyklistom, vodiči ostatných vozidiel idúcich rovnakým smerom sú takisto povinní znížiť rýchlosť jazdy alebo zastaviť vozidlo; to neplatí pre vodiča električky.
Ja to tak v BA vnimam,neviem ako v inych mestach
a vyhlasku poznam,pokial zastavi prvy tak mas povinnost zastavit,ale ja sa na to nikdy nespolieham a ani nebudem...
Presnejsie:
(1)Vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť,
(4) Ak vodič zníži rýchlosť jazdy alebo ak zastaví vozidlo pred priechodom pre chodcov alebo pred priechodom pre cyklistov, aby umožnil prejsť cez cestu chodcom alebo cyklistom, vodiči ostatných vozidiel idúcich rovnakým smerom sú takisto povinní znížiť rýchlosť jazdy alebo zastaviť vozidlo; to neplatí pre vodiča električky.
+1Borec napísal:Dnes ti ani garáž nepomôže... Ešte im to ulahčíš, lebo sa do tej garáže zavrú a kradnú... popri tom ich aspoň nikto nevidíSphyn0x napísal:Tak treba kúpiť garáž a bude pokoj
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
vyhlasku vsetci pozname ale to ze tam je napisane ze nieco maju urobit neznamena ze to urobia, a kedze vsetci vieme ako to tu chodi tak bezny "sedliacky" rozum (lepsie povedane common sense) nam napovie ze sa POZERAM kam idem a 2x, lebo ak je daco 20x tazsie jak ja a hybe sa to 50kmph, tak si na to treba dat sakra pozorgalen napísal:ano ano ... iste ... chodci za to mozu ... pozri si vyhlasku a prides na to, kde je chyba ...
keby sa ludia pozerali, stavalo by sa daleko menej nehod.. ale ano, na vine su vodici realne, ale mna NESERE ani trochu kto je na vine, ked ide o moju bezpecnost nespolieham sa na to ze "takyto je zakon a nikto ho neporusi"...
Steam: michalsveto
cechuni sa mozu este schovavat pekne hnusnev Starom Hrozenkove smer dalej do cr, na zastavke ochcafka, dvihnuty kufor,
z dialky to vyzeralo ze tam niekto nieco naklada/vyklada z auta,
ale policajtik sa pekne krcil na zadnom sedadle s radarom..
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
tam meravaju dost casto, z jednej alebo druhej strany
- qq6600
- Používateľ
chlapci,dnes v BA vsade lad,ale cesty su vynimocne posypane - Ruzinov
o chodnikoch sa to hovorit neda...
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
na chodnikoch je to riadne krute, som dva tri krat skoro hodil papulu.. tak som chodil po ceste
Steam: michalsveto
hawkeye, bol si uz na seredskej Shell-ke? Ak nie, bacha na obrubniky, ktore su okolo stojanov, sestra na nom dnes rano rozrezala pneu. Nechapem ako tam mohli nechat take ostre hrany.
- ---Diablo---
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Sep, 2006, 02:00
vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, brat mi vravel ze tak prazdne cesty dlho nezazilqq6600 napísal:chlapci,dnes v BA vsade lad,ale cesty su vynimocne posypane - Ruzinov
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Ma niekto skusenosti s motormi 2,0 TDCi vo fordoch? ako je to s kazivostou, udrzbou a podobne.