problém s pamäťami

Sekcia o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
steelersfan
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2011, 12:47

problém s pamäťami

Príspevok od používateľa steelersfan »

Tak ľudia, som tu nový, ale na odporúčanie kamaráta. Ide o to, mám taký problém. Na doske Asus P7H55/USB3 mám dosadené pamäte DDRAM3 2x2GB Kingston HyperX 1600 CL9 no a pred dvoma dňami som si dosadil jeden 2GB modul Kingston no s frekvenciou 1333MHz. Naskytol sa mi problém, že v systéme mi ukazuje "len" 4GB pamäte a nedetekuje mi zvyšné 2GB. Neviem sa pohnúť, neviem kde je problém. Mohol by mi niekto pomôcť? :?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: problém s pamäťami

Príspevok od používateľa faugusztin »

V pripade, ze ti u i5/i7 nedetekuje RAM, je vzdy vhodne spravit 2 veci :
1) skusit ten RAM modul ktory ti nezdetekoval dat do dosky samostatne do slotu DIMM1 a vyskusat jeho funkcnost.
2) ak ide, tak mas pravdepodobne iba problem s pamatovym radicom, malo by pomoct nastavit vyssiu voltaz pamatovemu radicu. Chod do BIOS-u, Ai Tweaker, IMC Voltage a zvys to na 1.2-1.25V, restartni PC a sleduj ci ti uz teraz zdetekuje doska vsetkych 6GB.
steelersfan
Nový používateľ
Nový používateľ

takže voltáž som zvýšil no v systéme mi ukazuje stále 4GB (cez ovládací panel,..., pozn. Win7 x64), ale v programe Piriform Speccy mi ukazuje 6144MB. Prihodím screeny.

http://img97.imageshack.us/i/snmka2.jpg/
http://img220.imageshack.us/i/snmkah.jpg/

neviem čím to je.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

701,5 MHz ? Tebe pamate bezia na DDR3-1403 ? Tak zas a znova, pekne nastavit pamate na default DDR3-1333, zrusit OC atd atd a skusat to tak.
steelersfan
Nový používateľ
Nový používateľ

lenže mne tie prvé dve pamäte majú frekvenciu 1600MHZ ...a tá tretia pridaná má 1333MHz.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Ano, takze musis nechat vsetky bezat na DDR3-1333MHz. Co je na tom tazke pochopit ? Nemozes nastavit priemer, musis nastavit pre vsetky pamate rovnake nastavenie ako najhorsi z nich. Necuduj sa ze ti 2GB nejdu ked dany modul mas pretaktovany.

Návrat na "Pamäte RAM"