Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
prilis sa mi to nechce rozpisovat, wikipedia je celkom slusny zdroj informacii, teda co sa tyka typov vtecu. Hlavne rozdelenie by sa dalo dat na standardny vtec, potom vtec-e, dalej 3-stage vtec, ktory kombinuje vyhody vtec-e, kde motor bezi len na tri ventily a zaroven vie prepnut na ostru vacku, no a zatial najnovsi i-vtec http://en.wikipedia.org/wiki/VTEC ... ale zakladny princip je taky, ze na vackovom hriadeli je viac vaciek s roznym profilom - tj. priebehom otvorenia sacich prip. aj vyfukovych ventilov. A potom mas este sohc a dohc motory. Pri dohc mas zvlast hriadel pre vyfukove a zvlast pre sacie ventily. Pre urcite spektra otacok su vhodne ine priebehy tychto casov, zdvihov atd. Zakladny princip je teda taky, ze po dosiahnuti urcitych otacok sa zapoji/prepne na druhu vacku. Preto vlastne nema zmysel davat na hondu ostre vacky (v pripade vtec motorov), resp. vela novacikov sa chce pustat do uprav motora a ani poriadne nevedia, ako to vo vnutri funguje, pricom ostru vacku uz v motore maju a bez dalsich uprav by ostrejsia bola zbytocna.
ja uz na dnes koncim, som nejaky zniceny, este si zavtecujem a idem spat
ja uz na dnes koncim, som nejaky zniceny, este si zavtecujem a idem spat
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
asi som uz aj ja unaveny kedze som ani slovo nechapal
rano si to precitam znovu, na dnes konec...
rano si to precitam znovu, na dnes konec...
Steam: michalsveto
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Praveze to napisal strucne a vystizne,takze ano si unaveny
- landrower
- Pokročilý používateľ
ved hovorim idem spat, lebo zo seba akurat opet blbca urobim
ja sa len cudujem, ze to pri tolkej zlozitosti dokaze tak spolahlivo fugnovat, ked na poondiatej alfe nevedia urobit poriadne hydrostely, a principialne funguju na rovnakom systeme - tlak oleja
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- landrower
- Pokročilý používateľ
paradny kus technologie... asi si raz kupim auticko s v-tecom nejakeho cicika alebo tak...
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Čo hovoríte na tú WAPku čo budú mať od zajtra v LIDLi ? Myslíte si, že sa mi to po dvoch mesiacoch rozpadne ? Zišlo by sa niečo na auto čo má aj nádobku na čistiaci prostriedok a tá cena mi príde vcelku fajn.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
- landrower
- Pokročilý používateľ
ak to bude takej kvality jak aj ostatne veci co tam mavaju.. tak hej... ale zaruka 2 roky a mozes drbat, v klude kup
Ja som chcel kupovať wapku ale vysral som sa na to, keď od každého počúvam že jak sa mu to za 3 roky dodrbe, nie vďaka (wapky za 200€).
.
toto je ten zazrak z lidlu http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk ... _13569.htm to si radsej zaplatim 2€ na benzinke za poriadnu wapku
- landrower
- Pokročilý používateľ
aj tak staci zahradna hadica univerzalny prostriedok na cistenie hocicoho...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak ja mam wapku znacky WAP a rok uz ide v pohodicke. Auto umyvam rucne a celkom dobre to potom osprchuje. Taktiez disky to vie celkom pekne vycistit. Kupil som ju od jednej znamej za 30€, bola uplne znova. Jej druh bol nemec a kupil si to na mercedesa, ale ani raz ju nespustil lebo coskoro zomrel. Tak nevedela co stym tak som ju od nej kupil. Za taky peniaz sa oplatilo. inac by som ju urcite nekupoval
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)