Všeobecná diskusia
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
tak to u mna na spolahlivost feldy vyhravaju.. v rodine mame dve a ani s jednou nebol vaznejsi problem... na jednej sa po tukese menilo veko kufra, na druehj prehrdzaveny vyfuk a alternator kvoli zodratym lozsikam.. myslim ze qq tiez potvrdi ze aj ich jazdi prakticky len za benzin zato to punto.. coh, to bol srotik
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
borec mas pravdu to stym rychlejsim akcelerovanim. Je lepsie sa rychlejsie dostat na pozadovanu rychlost ako pomaly sa na nu dostavat. Na nete su aj o tom clanky. myslim ze ked zadas nieco ako jazdit tak ti to vybehne
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak ale podla mna opet zalezi v akych otackach pojdes na tej pozadovanej rychlosti, opet tead, ak potom preradis a pojdes v nizkych tak je to fasa, ale ak ostanes vo vysokych... tak zere... ved to rychle zrychlenie bude prave o tom ze kratko vyuzivas vysoke otacky kde viac papka nie?
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
No šrotik ako šrotik,ono si zakašle,poští sa,zadými ale ked ho potrebujes aby ta niekde zobralo tak idelandrower napísal:tak to u mna na spolahlivost feldy vyhravaju.. v rodine mame dve a ani s jednou nebol vaznejsi problem... na jednej sa po tukese menilo veko kufra, na druehj prehrdzaveny vyfuk a alternator kvoli zodratym lozsikam.. myslim ze qq tiez potvrdi ze aj ich jazdi prakticky len za benzin zato to punto.. coh, to bol srotik
Ohladom tej felicie - 3x menena poloos,zadny naboj,alternator,2x cidlo chladiacej kvapaliny,capy riadenia,spodne gulaky,2x vyfuk a samozrejme tlmice,brzdy a gumy
Na tom aute sa ale nema co posrat,kedze v nom ani nic nieje...
- Borec
- Deaktivovaný
- Dátum registrácie: Št 04. Jan, 2007, 08:00
landrower, ja si osobne proste myslím, že by si mal jazdiť v takom spektre otáčok, aby si bol schopný rýchlo akcelerovať. Je síce pekné že pôjdeš 50kmph dajmetomu pri 1500ot, ale kým sa rozbehneš tak tomu poriadne naložíš aby sa to z tých 1500ot vlastne rozhýbalo a hlavne to bude dlho trvať. Kdežťo napríklad pri akcelerácii z 2000ot to pôjde svižnejšie a aj rýchlešie.
- landrower
- Pokročilý používateľ
ano, to mas pravdu, a preto sa da podradit ale zas moc nizke otacky tiez niesu ideal pretoze tam ma zas motor slaby vykon a teda pojde na rovnako prevodovom stupni pomalsie.. ono idealne su prakticky tie otacky, kde je pisany max. vykon auta.. a tie su u dizlu nizsie, a odtial teda aj nizsia spotreba..
Nehovoriac o tom, že motor si musí zobrať viacej paliva aby ten ťažký prevod prekonal.Borec napísal:landrower, ja si osobne proste myslím, že by si mal jazdiť v takom spektre otáčok, aby si bol schopný rýchlo akcelerovať. Je síce pekné že pôjdeš 50kmph dajmetomu pri 1500ot, ale kým sa rozbehneš tak tomu poriadne naložíš aby sa to z tých 1500ot vlastne rozhýbalo a hlavne to bude dlho trvať. Kdežťo napríklad pri akcelerácii z 2000ot to pôjde svižnejšie a aj rýchlešie.
.
...mne len vadi zvuk feldy vo vysokych otackach, to punto ma ovela "divokejsi" zvukovy prejav okolo tych 6500rpm....inak neviem, ci je rozdiel v rocnikoch, motorizacii, alebo tak...ale minule som siel v jednom punte 1,1 a malo teda strasny zvuk, a pritom rocnik bol len o dva roky mladsi ale inak to iste oznacnenie (punto_s 55) ako ten co mame "my"qq6600 napísal:...Na tom aute sa ale nema co posrat,kedze v nom ani nic nieje...
- qq6600
- Používateľ
Tak,tak radsej drzat okolo 2000rpm ako trapit pri 1500rpm
Ano, aj spotreba pojde dole,bratranec konecne zacal jazdit tak, ze to drzi okolo 2000rpm a preraduje pri 3000rpm doteraz ho drzal pri ustalenej rychlosti pri cca 1200-1500rpm a preradoval pri 2000rpm a cuduj sa svete za posledny mesiac ma spotrebu nizsiu o 0,4l/100km.
Punto je '98 S55 + 2 airbagy
Mne sa zda ze motor v tom aute je z vacsieho vysavaca,zachranuje ho jedine zvuk vo vyssich otackach...
Nie je to zle auto do mesta,az na to ze sa v poslednej dobe zacina blbnúť - mizne voda,vcera zacala tiect niekde od vodnej pumpy,prehrieva sa,vsetky tlmice su vybite,predne ulozenia tlmicov su KO a hlavne co ma najviac sere ze bolo burané a predna kapota je o cca 1cm kratsia ako by mala byt a neda sa poriadne dopasovat.Nuz ja si na originalny stav potrpim
Ano, aj spotreba pojde dole,bratranec konecne zacal jazdit tak, ze to drzi okolo 2000rpm a preraduje pri 3000rpm doteraz ho drzal pri ustalenej rychlosti pri cca 1200-1500rpm a preradoval pri 2000rpm a cuduj sa svete za posledny mesiac ma spotrebu nizsiu o 0,4l/100km.
Mne sa zda ze motor v tom aute je z vacsieho vysavaca,zachranuje ho jedine zvuk vo vyssich otackach...
Nie je to zle auto do mesta,az na to ze sa v poslednej dobe zacina blbnúť - mizne voda,vcera zacala tiect niekde od vodnej pumpy,prehrieva sa,vsetky tlmice su vybite,predne ulozenia tlmicov su KO a hlavne co ma najviac sere ze bolo burané a predna kapota je o cca 1cm kratsia ako by mala byt a neda sa poriadne dopasovat.Nuz ja si na originalny stav potrpim
vie niekto aký je rozdiel medzi 1U0853621C a 1U0853621CMEL?
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
no a najlepsie je to ze tomu este aj palubovka klepe jak sa to cele trase akoze, to je fakt len take priblizovadlo...qq6600 napísal:...
inak to chladenie, predpokladam ze mas pracicku na leto co a to iste asi aj tlmice...
- qq6600
- Používateľ
predpokladas spravne
jaaaj no bóože to aj tak nemá na menenie prevoďáku v oktavke rovno pred napúšťacím šróbom je servo-trubka no a dostaň sa tam so 17kou imbusom
.